„Pay Later” cu cardul Revolut. Ce dobândă percepe aplicaţia şi în cât timp trebuie rambursată suma

„Pay Later” cu cardul Revolut. Ce dobândă percepe aplicaţia şi în cât timp trebuie rambursată suma

Revolut introduce în portofoliul său produsul de plată în rate Pay Later, începând cu piaţa irlandeză, introducând o limită de credit aprobată, făcându-l, astfel, mai accesibil decât produsele similare de pe piaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai mult, Revolut Pay Later vine cu avantajul de a le oferi clienţilor control asupra momentului în care vor să acceseze creditul. 
 
Din această săptămână, o parte din clienţii Revolut din Irlanda care sunt eligibili vor putea avea acces la Pay Later, iar produsul va deveni disponibil, gradual, pentru toţi utilizatorii din această piaţă. În paralel cu roll-out-ul din Irlanda, Revolut va prezenta produsul şi pe alte pieţe, începând cu Polonia şi România, unde fintech-ul britanic intenţionează să aducă Pay Later până la finalul anului. 
 
Clienţii calificaţi pot folosi Pay Later pentru achiziţii de până la 499 euro, atunci când fac achiziţii cu cardul Revolut, inclusiv cu cardurile virtuale de unică folosinţă, care aduc şi mai multă siguranţă utilizatorilor, atunci când fac achiziţii online. 
 
Produsul le permite clienţilor să împartă costul achiziţiilor în trei rate lunare, din care prima se achită la efectuarea cumpărăturilor. Dobânda de 1,65% pentru o achiziţie se repartizează în mod egal între cele două rate finale şi se achită împreună cu acestea. Complet integrat în aplicaţia Revolut, Pay Later poate fi activat imediat doar cu un click, din aplicaţie. Clienţii pot vedea situaţia contului atât din secţiunea Carduri, cât şi din hub-ul Pay Later.  Plăţile anticipate nu sunt comisionate suplimentar. 
 
Fie că vor să achiziţioneze o nouă maşină de spălat, să rezerve cazarea sau să achite un cadou aniversar, clienţii Revolut pot utiliza acest produs când fac achiziţii online sau direct în magazin de la comercianţii care acceptă Revolut ca mijloc de plată. Alte două elemente diferenţiatoare faţă de alte produse de pe piaţă constau în faptul că nu este necesar ca un comerciant să se aboneze sau să se înscrie pentru a permite utilizarea acestui serviciu, iar Revolut nu aplică taxe pentru tranzacţiile realizate cu Pay Later.  
 
Eligibilitatea clienţilor pentru a accesa Revolut Pay Later se verifică prin Open Banking, prin conectarea la conturile bancare indicate de clienţi, iar evaluarea unui client Revolut pentru a aplica la acest produs se realizează pe baza subscripţiei. Limita maximă de credit este de 499 euro, dar fiecare client va avea propria sa limită personalizată, în funcţie de rezultatul evaluării creditului, realizată de către aplicaţia financiară.
 
De asemenea, noul produs vine cu o serie de măsuri de securitate incorporate, pentru a verifica dacă utilizatorii îşi pot permite să utilizeze produsul până la limita maximă stabilită. Revolut poate oferi o evaluare mai solidă, anterioară utilizării creditului, deoarece aprobă limita personalizată pentru fiecare client, înainte de tranzacţie, în loc să ofere o metodă de plată în rate la punctul de vânzare, cum este cazul altor produse din aceeaşi categorie. Pay Later este un alt instrument care să îi ajute pe clienţi să îşi controleze mai bine bugetul, dintr-o singură aplicaţie, atunci când fac achiziţii. 
 
”Pay Later este un produs interesant şi în creştere rapidă în domeniul finanţelor personale şi al cheltuielilor consumatorilor. Suntem încântaţi să adăugăm Revolut Pay Later la super-aplicaţia noastră financiară. Revolut Pay Later le conferă clienţilor noştri mai mult control şi flexibilitate în utilizarea banilor personali, într-un mod responsabil, permiţându-le să împartă costul achiziţiilor în trei rate. Acest sistem îi încurajează pe clienţi să plătească în termen de două luni, mai degrabă decât să apeleze la descoperiri de cont şi carduri de credit care nu pun acelaşi accent pe rambursarea rapidă a sumei împrumutate”, a declarat Joe Heneghan, CEO Revolut Europa. 
 
Potenţialul de piaţă al produselor Buy Now Pay Later (Cumperi acum, plăteşti mai târziu) este unul important, apreciindu-se că acest segment va ajunge la valoarea de 680 miliarde de lire sterline, în următorii cinci ani , în Europa. 
 
:
Ce este produsul  Revolut Pay Later
 
O modalitate de a cumpăra produse în trei rate, prima chiar la efectuarea achiziţiei bunurilor, iar celelalte două pe parcursul lunilor următoare
 
Revolut Pay Later prezintă o serie de măsuri de protecţie, cum ar fi:
 
Prin intermediul soluţiei Open Banking, care conectează aplicaţia la conturile bancare ale clienţilor, Revolut va putea face evaluarea clientului cu privire la eligibilitatea acestuia pentru a folosi Pay Later
Evaluarea creditului va indica dacă un client are sau nu capacitatea financiară de a utiliza Pay Later şi de a restitui suma datorată 
Pay Later nu poate fi folosit pentru a face plăţi cu aplicaţia Revolut, cum ar fi să se achiziţioneze criptomonede sau acţiuni. În plus, sunt valabile unele restricţii către anumite categorii de comercianţi (de exemplu, jocuri şi pariuri)
Banii nu pot fi retraşi de la ATM în numerar, utilizarea lor fiind exclusiv limitată la tranzacţii pentru cumpărături
Limita maximă la care un client poate avea acces variază între 200 euro şi 499 euro. Asemănător unui overdraft (descoperit de cont), un client poate folosi limita pentru produsul Pay Later până la o valoare maximă a achiziţiilor de 499 euro, în funcţie de limita stabilită la evaluarea creditului. Limita se va actualiza automat la restituirea ratei. 
 
Comisioane: 
 
Revolut aplică o dobândă de 1,65% la valoarea achiziţiilor realizate în baza produsului Pay Later. De exemplu, dacă un client foloseşte Pay Later pentru cumpărături cu valoarea de 100 euro, dobânda va fi de 1,65 euro. Aceasta va fi achitată, 50%, la rata 2 şi 50% la rata 3. 
Perioada maximă de utilizare a unui plan Pay Later este de 60 de zile, la dobânda de 1,65%. Dobândă anuală efectivă este de 21,4%.
 
Model de calcul al dobânzii anuale efective: 
 
Efectuaţi o achiziţie cu Pay Later, la 1 mai, în valoare de 120 euro. Dobânda este de 1,65% din preţul de achiziţie de 120 euro, adică 1,98 euro. Plătiţi 40 EUR în avans, pe 1 mai, şi apoi achitaţi celelalte două rate plus dobânda, în valoare individuală de 40,99 euro, la datele de 1 iunie şi 1 iulie. În total, aţi împrumutat 80 euro şi aţi rambursat 81,98 euro. Acest exemplu oferă o valoare DAE de 21,4%. DAE este un calcul care vă ajută să comparaţi diferite produse de credit într-un mod corect şi transparent.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările