Musk anunţă că Tesla ar putea intra în Europa cu un automobil de serie. Ce model se ia în calcul

Musk anunţă că Tesla ar putea intra în Europa cu un automobil de serie. Ce model se ia în calcul

Americanii şi europenii au gusturi diferite în ceea ce priveşte automobilele folosite, a afirmat Elon Musk, anunţând că ia în calcul producţia unei maşini în serie în Europa, adaptat gusturilor şi nevoilor europenilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Producătorul american de automobile electrice Tesla intenţionează să se extindă în Europa prin intrarea pe piaţa automobilelor de serie cu un automobil compact, a declarat marţi directorul general Elon Musk, transmite Reuters.
 
”Posibil, pentru Europa, cred că ar fi justificat un automobil compact, poate un hatchback sau ceva de genul acesta”, a afirmat Musk la o conferinţă europeană online referitoare la baterii, găzduită de guvernul german.
 
Musk a adăugat: ”În Statele Unite maşinile tind să fie mai mari din motive de gusturi personale. În Europa, acestea tind să fie mai mici”.
 
”Am condus un Model X în Berlin şi a fost destul de dificil să găsim un loc de parcare în care să încăpem”, a spus miliardarul.
 
În prezent, producătorul auto din California comercializează patru modele de automobile, care includ sedanul Model 3 şi SUV-ul de dimensiune medie Model Y.
 
Toate vehiculele Tesla sunt cu câteva zeci de centimetri mai lungi decât automobilul Golf al Volkswagen, care este vehiculul european de referinţă pentru sedanurile compacte.
 
La nivel global, Tesla urmează să lanseze în termen de doi ani un nou model, pickup, numit “Cybertruck”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările