Coronavirusul provoacă pierderi majore companiilor aeronautice

Coronavirusul provoacă pierderi majore companiilor aeronautice

FOTO Youtube

Expansiunea epidemiei de coronavirus va provoca pierderi majore companiilor aeronautice, acestea ajungând de aproape patru ori mai mari decât se estimase iniţial.

Potrivit International Air Transport Association, companiile aeriene globale vor pierde vânzări de 113 miliarde de dolari, adică 19% din cifra de afaceri, în situaţia în care noul coronavirus continuă să se răspândească, scrie Mediafax. Estimarea iniţială era de 30 de miliarde de dolari.
 
Companiile aeriene din Europa şi Asia vor înregistra cele mai importante pierderi, potrivit IATA. Transportatorii din Asia Pacific ar putea avea vânzări mai mici cu 58 de miliarde de dolari.
 
Dacă epidemia va fi sub control şi economiile din întreaga lume se vor recupera rapid, pierderile totale ale industriei ar putea fi limitate la 63 de miliarde de dolari, a adăugat organizaţia.
 
Există deja peste 94.000 de cazuri confirmate la nivel mondial şi aproape 3.300 de decese, în mare parte în China. De asemenea, Coreea de Sud, Japonia, Italia şi Iran se confruntă cu epidemii majore.
 
Restricţiile de călătorie şi lipsa cererii din partea clienţilor au încurajat zeci de companii aeriene majore să anuleze zborurile către şi dinspre China din cauza coronavirusului. De asemenea, au fost reduse zborurile transatlantice, precum şi capacitatea rutelor din Europa şi Statele Unite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: