Bolsonaro spune că Brazilia ar putea creşte în curând producţia de grâu la 23 de milioane de tone

Bolsonaro spune că Brazilia ar putea creşte în curând producţia de grâu la 23 de milioane de tone

Foto: Shutterstock

Acest lucru va permite ţării să acopere integral consumul intern de 12 milioane de tone, a spus preşedintele Braziliei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Brazilia ar putea creşte în curând producţia de grâu la 23 de milioane de tone, ceea ce îi va permite să acopere integral consumul intern de 12 milioane de tone. Acest lucru a fost anunţat luni de preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, vorbind la deschiderea unei expoziţii agricole.

"Astăzi producem 7 milioane de tone de grâu. Avem nevoie de 12 [milioane de tone]. <...> În curând vom putea produce 23 de milioane de tone de grâu", a spus el, adăugând că planul relevant a fost implementat de către specialişti. instituţii agricole din 2019. După cum a precizat şeful statului, autorităţile se aşteaptă să obţină acest rezultat prin creşterea suprafeţei de teren semănat cu 1 milion de hectare în statul nordic Roraima, la graniţa cu Venezuela. Acest lucru va necesita o irigare adecvată în regiune.

Bolsonaro a criticat, de asemenea, iniţiativele care vizează extinderea suprafeţei de teren a rezervaţiilor indiene, deoarece consideră că acest lucru împiedică dezvoltarea economică a ţării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările