BSOG investește în industria de biogaz: "Avem capacitatea de a susține diversificarea resurselor"

0
Publicat:

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a discutat astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanții fondului de investiții Carlyle Group, principalul acționar al companiei Black Sea Oil & Gas (BSOG).

Foto depozite moderne de biogaz
Foto: Shutterstock

Discuțiile s-au concentrat asupra proiectelor Grupului Carlyle de dezvoltare a investițiilor sale în sectorul energetic din Romania, inclusiv în direcția producției de biogaz, având în vedere ponderea sectorului agricol în economia românească și faptul că deșeurile agricole sunt principala sursă pentru producția de biogaz.

Premierul Marcel Ciolacu le-a prezentat investitorilor americani viziunea Guvernului român privind promovarea investițiilor în sectorul energetic, orientată către susținerea creșterii independenței energetice a României și asigurarea surselor de aprovizionare a populației și a mediului industrial cu gaze și energie electrică din producția internă.

"România are un potențial enorm în acest sector devenit extrem de important la nivel regional și al întregii Europe, pe fondul războiului din proximitatea granițelor noastre. Obiectivul nostru este să valorificăm cât mai bine și responsabil acest potențial. Avem capacitatea de a susține diversificarea resurselor energetice, astfel încât să ne încadrăm în țintele asumate pentru reducerea de emisii de gaze cu efect de seră și tranziția sustenabilă către energia verde”, a declarat șeful Executivului.

Sebastian Burduja, ministru al Energiei, a vorbit într-un interviu acordat „Adevărul” despre potențialul mult mai însemnat pe care România îl are în sectorul eolian offshore. Deja, BSOG, compania care a scos primele gaze offshore de sub Marea Neagră, și-a exprimat interesul și pentru un proiect eolian offshore.

Resursele offshore pe care România le are la dispoziție în largul Mării Negre sunt vitale pentru securitatea energetică națională în următorii ani, iar potențialul pe care-l avem în regiune este mult mai însemnat decât ceea ce se estima anterior, a explicat Sebastian Burduja. 

Aceste sisteme pot fi dezvoltate complementar operațiunilor de exploatare a gazelor offshore, care au început deja în platforma continentală a României din Marea Neagră de anul trecut. 

Singurul astfel de proiect aflat deja în derulare este Midia, operat de compania Black Sea Oil and Gas (BSOG), deținută de fondul de investiții Carlyle în parteneriat cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite