Un mare retailer creşte lefurile din companie. Venitul brut al angajaţilor va ajunge la 4.000 lei

Un mare retailer creşte lefurile din companie. Venitul brut al angajaţilor va ajunge la 4.000 lei

Unul dintre cei mai mari retaileri din România majorează veniturile din companie, astfel încât venitul mediu lunar brut al fiecărui angajat să fie de 4.000 lei. Totodată, compania creează 1.000 de noi locuri de muncă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând cu 1 martie 2020, cel mai mic venit brut oferit de Lidl în România va avea o medie lunară de peste 4.000 lei brut, adică aproximativ 2.500 lei net, sumă ce include salariul, tichetele de masă, primele anuale de Paşte şi de Crăciun, precum şi alte tipuri de sporuri. Pentru echipele din magazinele Lidl, acest lucru înseamnă o creştere a veniturilor peste media de creştere anuală în retailul de profil.

Odată cu majorarea venitului minim, compania extinde şi pachetul de beneficii şi compensaţii pentru toţi angajaţii. Printre cele mai atractive beneficii nou introduse se numără: o zi liberă cu ocazia zilei de naştere, o zi suplimentară de concediu pentru cei care au o vechime mai mare de 5 ani în companie, precum şi creşteri ale sporurilor speciale.

Prin toate aceste măsuri, toţi angajaţii Lidl vor beneficia de creşteri ale venitului pe parcursul anului financiar 2020.

Pentru anul financiar care va începe la 1 martie, Lidl are în plan investirea unui miliard de lei în România, sumă din care, pe lângă extinderea reţelei de magazine, o parte se va duce către crearea a aproximativ 1.000 de noi locuri de muncă în toată ţara şi extinderea pachetelor de compensaţii şi beneficii pentru angajaţi.

Începând cu anul 2019, Lidl a introdus o treaptă suplimentară de salarizare pentru lucrătorii din magazine şi depozite, astfel încât aceştia au parte de creşteri salariale garantate în primii 4 ani de la angajare, în al patrulea an ajungând la un venit total de peste 4.700 lei brut.

În plus, din luna martie, compania dublează sporul pentru lucrul în zile de sărbătoare legală pentru toţi angajaţii eligibili.

Mai multe zile libere pentru angajaţii Lidl                                                                      

Angajaţii din magazine nu sunt singurii care vor beneficia în anul 2020 de majorări ale venitului sau de un pachet mai amplu de beneficii. Începând cu anul 2020, Lidl oferă fiecărui membru al echipei o zi liberă cu ocazia zilei de naştere, dar şi o zi de concediu în plus celor cu o vechime mai mare de 5 ani în companie.

Mai mult decât atât, angajaţii Lidl au printre cele mai multe zile libere din retailul alimentar. Numărul de zile de concediu acordate creşte progresiv în primii ani de activitate în companie, ajungând astfel la un numar maxim de 27 de zile de concediu. În plus, Lidl este singurul retailer care oferă tuturor angajaţilor din magazine 2 zile libere, atât de Crăciun, cât şi de Paşte.

Beneficii substanţiale

Beneficiile substanţiale oferite, salariile peste media pieţei şi oportunităţile de dezvoltare profesională au contribuit la poziţionarea Lidl ca lider în topul angajatorilor din retailul alimentar. Compania depune eforturi pentru a îmbunătăţi constant pachetul de compensaţii şi beneficii oferite tuturor angajaţilor, printre acestea numărându-se asigurare privată de sănătate, asigurare de viaţă şi oportunităţi de dezvoltare profesională.

Lidl este unul dintre cei mai mari angajatori din România, cu o echipă de peste 7.500 de membri activi, care îşi desfăşoară activitatea în toate judeţele ţării. Retailer-ul german are deschise peste 260 de magazine şi 5 centre logistice în ţara noastră.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: