Cosmin Vladimirescu, MasterCard: Adevăratul câştig al loteriei bonurilor nu îl constituie premiul, ci faptul că avem o Românie mai albă, mai fiscalizată

Şeful MasterCard, despre beneficiile neştiute ale plăţilor cu cardul 

Tombola organizată de MasterCard are premii totale de 1,7 milioane de lei, iar prima extragere va fi realizată în data de 15 iunie pentru cumpărăturile făcute în luna mai, a declarat, la Adevărul Live, Cosmin Vladimirescu, şeful companiei. Tombola MasterCard nu se exclude cu loteria bonurilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Despre plata taxelor cu cardul

Dacă ne gândim la plata taxelor, modul cel mai facil este prin plata cu cardul. Trezoreria este în proces de licenţiere. Practic se ataşează o interfaţă de plată. Commitment-ul statului a fost atunci (octombrie 2014 - n.r.) de 12 luni, aşa că am putea la finele acestui an să plătim taxele cu cardul.
 

Despre beneficiile plăţilor cu cardul

 
Dacă ţi se fură portofelul, e o certitudine că ai pierdut banii. Dar dacă ai card, trebuie doar să suni la numărul de pe spatele cardului, şi e bine să îl notezi în telefon, şi îl blochezi. În comerţul online, doar în puţine situaţii se mai plăteşte la livrarea produsului. Dar dacă vrei să cumperi un produs de pe un site internaţional, atunci nu se poate decât să plăteşti cu cardul. Media tranzacţiilor este 90% în ţările nordice sau în Israel, iată Suedia se gândeşte să abolească numerarul. În zona rurală, nu prea există carduri, nu există nici bancomate, nici POS. În doi ani deja o să avem o pondere suficient de bună în penetrarea zonei rurale.

Despre loteria bonurilor

A fost o întâmplare că s-a extras un bon de 6 lei, dacă se extrăgea unul de 680 de lei, atunci erau mai puţini câştigători. Indiferent că avem 15.000 sau 20.000 de potenţiali câştigători, iar premiul este mai mic, adevăratul beneficiu îl constituie o Românie mai albă, mai fiscalizată. Un copil care merge în Occident a întrebat de ce este aşa curat pe jos. Păi este curat pentru că există o educaţie mai bună, că nu sunt clase aglomerate, dar şi că se face curat. Şi se face pentru că statul are mai mulţi bani pentru asta.
 

Despre plata cu cardul

Cei care fac plăţi contactless îşi dublează şansele, iar tombola MasterCard nu exclude loteria bonurilor, astfel că se poate câştiga la amândouă. pentru tombolă nu este nevoie de păstrarea bonului. Iar frumuseţea este că plăţile sunt fiscalziate. Este şi o campanie educativă, ne-am dorit să ajungem la o stare de normalitate. Ne dorim şi un efect susţinut, ca oamenii să folosească mai departe cardul şi după ce se termină promoţia.

Cosmin Vladimirescu, director general al MasterCard România, va vorbi la Adevărul Live, începând cu ora 12.00, despre avantajele plăţii cu cardul, despre campania „Cere bonul fiscal! Plăteşte cu cardul! Noi te premiem!“ şi despre cum s-a schimbat în ultimii ani comportamentul românilor în ceea ce priveşte utilizarea cardurilor.

 
De asemenea, şeful MasterCard ne va spune cât de mult contează educaţia financiară, cât de departe este România faţă de alte state europene în ceea ce priveşte utilizarea cardului şi despre cum pot românii să-şi plătească taxele prin intermediul acestui instrument de plată.  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările