Băncile critică proiectul PSD pentru amânarea ratelor la credite: Riscă să producă efecte contrare celor scontate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băncile se opun proiectului de lege pentru amânarea plăţii ratelor FOTO Shutterstock
Băncile se opun proiectului de lege pentru amânarea plăţii ratelor FOTO Shutterstock

Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR) avertizează că proiectul de lege prin care PSD vrea să suspende, la cerere, până la finele anului, toate obligaţiile de plată către bănci pentru persoanele fizice şi firmele care au credite riscă să producă efecte contrare celor scontate pentru clienţi şi economie.

„Considerăm că rolul oricăror măsuri avute în vedere de autorităţi în această perioadă ar trebui să fie acela de a uşura situaţia sectoarelor cele mai afectate pe termen scurt, ţinând însî seama de pericolul real al decontării costurilor în alte sectoare de activitate funcţionale sau de afectarea capacităţii sectorului bancar de a finanţa economia românească şi bugetul pe termen mediu şi lung”, arată CPBR, într-o reacţie oferită profit.ro.

Patronatul bancar susţine că băncile din România s-au mobilizat imediat şi au comunicat deja soluţii pe care le pun la dispoziţia clienţilor (persoane fizice, companii) care întâmpină dificultăţi financiare în această perioadă, în contextul epidemiei cauzate de noul coronavirus.

„Aşadar, la cerere, orice client poate beneficia de măsuri de sprijin. De aceea, în contextul în care există deja acest efort, solicităm ca orice măsuri să fie promovate de către autorităţi cu consultarea prealabilă a sistemului bancar, în caz contrar acestea riscând să nu aibĂ efectele scontate, ci chiar contrare pentru clienţi şi economie”, mai arată CPBR.

Cele cinci bănci membre CPBR – Banca Comercială Romană, BRD - Groupe Societe Generale, ING Bank, Raiffeisen Bank şi UniCredit Bank – deţin peste jumătate din totalul activelor bancare şi al angajaţilor din sistemul bancar.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite