Aprozare la Poștă: Casa „Unirea” ia în calcul închirierea unor spații și amenajarea de magazine
0Casa de Comerț Unirea ia în calcul închirierea de spații de la Poșta Română pentru amenajarea unor magazine în care să fie vândute produse de la fermierii români, scrie profit.ro, citând șeful Casei.
Au fost deja inițiate discuții în acest sens, scrie profit.ro. "Am avut o discuție, neoficială, cu un reprezentant al Poștei Române pe acest subiect. În scurt timp, CCU va trimite o adresă oficială către conducerea operatorului poștal național.
Vrem să închiriem de la Poșta Română spații pentru deschiderea de magazine, prin intermediul cărora produsele fermierilor români vor fi comercializate", spune Cotoi.
Inițiativa este motivată de faptul că, pe de o parte, Poșta Română deține spații excedentare în numeroase localități ale țării, iar, pe de altă parte, procesul de înființare a unor magazine de la zero necesită timp, investiții serioase și numeroase avize și autorizații.
"În prezent, lucrăm la un concept de magazin Unirea pe care vrem să-l implementăm în fiecare județ. Dezvoltarea rețelei de magazine va fi precedată de un studiu de fezabilitate. Ne dorim ca aceste magazine să fie administrate de CCU sau în franciză", a mai spus Cotoi pentru profit.ro.
Abator și fabrică de procesare a legumelor
În urmă cu două săptămâni, Casa de Comerț Unirea anunța că vrea să cumpere un abator şi o fabrică de procesare a legumelor de calitatea a II-a și a III-a.
"Dorim să trecem şi pe partea de investiţii, iar în acest sens intenţionăm să achiziţionăm un abator pentru sacrificarea animalelor. Este multă cerere la export şi de ce să dăm animalele în viu şi să nu le sacrificăm? În ultima perioadă mai mulţi miniştri ai Agriculturii au fost interesaţi de produsele româneşti, iar ultimele două vizite de la Ministerul Agriculturii au fost ale miniştrilor din Iordania şi Maroc. Într-adevăr, există un interes foarte mare pentru animalele vii, dar şi pentru carne şi de aceea este păcat să dăm animalele în viu când putem să le dăm sacrificate, respectiv cu valoare adăugată mai mare. În plus, am putea valorifica şi lâna, având în vedere că s-a semnat un contract de finanţare pentru construcţia celei mai mari fabrici de lână din Europa, la Vitomireşti în judeţul Olt. De asemenea, intenţionăm să cumpărăm şi o făbricuţă de procesare pentru legumele de calitatea a II-a şi a III-a şi, nu în ultimul rând, lucrăm deja la un magazin concept al Casei Unirea. Acestea sunt planurile pe care ni le propunem pe zona de investiţii pe termen mediu şi lung", a declarat atunci directorul general al societăţii, Mariana Cotoi.
Aceasta a precizat că suma preconizată pentru aceste investiţii nu va depăşi 10 milioane de euro şi va fi alocată din veniturile proprii, dar nu exclude posibilitatea de a atrage şi fonduri europene.