Fructele și legumele de la producătorii înscriși în cooperative vor ajunge în supermarketuri

0
Publicat:

Ministerul Agriculturii a transmis, miercuri, că a fost finalizat proiectul de achiziție pentru legumele și fructele pe care Casa de Comerț Unirea le va prelua de la cooperativele din bazinele legumicole pentru a le introduce în circuitul comercial.

Casa de Comerț Unirea a finalizat proiectul de achiziții legume-fructe, Foto: Shutterstock
Casa de Comerț Unirea a finalizat proiectul de achiziții legume-fructe, Foto: Shutterstock

La sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, producătorii agricoli din județele Olt, Dolj, Teleorman, Vâlcea și Galați au participat, miercuri, la o discuție cu ministrul Petre Daea și cu conducerea Casei de Comerț Unirea pentru a pune la punct detaliile în vederea începerii preluării de legume și a le pune la dispoziția consumatorilor din România. Cu această ocazie, a fost finalizat proiectul de achiziție pentru legumele și fructele pe care Casa de Comerț le va prelua de la cooperativele din bazinele legumicole pentru a le introduce în circuitul comercial.”, au transmis reprezentanții MADR.

Astfel, de săptămâna viitoare vor începe livrările către lanțurile de supermarketuri și alți parteneri, au precizat aceștia.

În prezent sunt disponibile cantități de roșii din programul Tomata, castraveți, iar în perioada următoare vor fi gata și căpșune, dovlecei, ardei gras, varză, fasole păstăi, porumb zaharat.

Totuși, în cadrul discuțiilor, participanții au făcut previziuni pentru următoarele luni, fiind luate în considerare și pepenii, prune și prune uscate, pere și mere, cartofii etc.

Continuăm să ducem mai departe mecanismul comercial menit să conducă la valorificarea superioară a resurselor şi a producţiei agricole naţionale. Casa de Comerț Unirea va asigura preluarea și valorificarea legumelor de la producători”, a declarat ministrul Petre Daea.

De săptămâna viitoare, conducerea Casei de Comerț Unirea va avea întâlniri cu reprezentanții retailerilor pentru a face cunoscute cantitățile disponibile la producători în vederea demarării livrărilor de marfă proaspătă și sigură pentru consum de la producătorii autohtoni.

Casa de Comerţ şi-a reluat activitatea în luna octombrie 2022, iar într-un interval de o lună şi jumătate a livrat peste 150 de tone de legume şi fructe proaspete în reţelele a patru mari retaileri din România şi peste 20.000 de conserve.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite