Angajatorii români caută forţă de muncă în Filipine: Sunt buni muncitori, au o educaţie aleasă şi sunt buni cunoscători de limba engleză
0Angajatorii români caută forţă de muncă în Filipine, în contextul în care autorităţile române din New Delhi sunt copleşite de numărul mare de solicitări de vize de muncă pentru muncitorilor din Nepal, Sri Lanka şi India, potrivit unei cunoscute firme internaţionale de recrutare.
Ȋn contextul în care autorităţile române din New Delhi sunt depăşite de numărul mare de solicitări de vize de muncă pentru muncitorii din Nepal, Sri Lanka şi India, soluţia vine din Filipine, ţara care în momentul de faţă livrează cel mai rapid fortă de muncă pentru România.
Odată cu suplimentarea contingentului de muncitori străini cu drept de muncă în România la 100.000, companiile de recrutare a forţei de muncă străine se confruntă cu o nouă provocare. Este vorba despre creşterea considerabilă a timpului de aşteptare pentru acordarea vizelor de lucru de către autorităţile româneşti pentru muncitorii străini. Astfel, o operaţiune care în mod normal necesita doar un timp de aşteptare de 3 luni, a ajuns acum să presupună chiar şi 8 luni de zile, până la posibilitatea primirii personalului străin de către companiile româneşti.
Yosef Gavriel Peisakh, General Manager WORK FROM ASIA, s-a întors de curând din Filipine, unde a avut o serie de întâlniri oficiale atât cu reprezentanţii autorităţilor române din această ţară, cât şi cu cele mai notabile companii pentru mediul afecerilor din această ţară.
,,Există un interes crescut deopotrivă al angajatorilor români, pentru muncitori din Filipine, cât şi al celor din urmă pentru ţara noastră. Am asistat la zeci de interviuri de angajare zilele acestea şi pot spune cu siguranţă că forţa de muncă din Filipine este cea mai bună din toate punctele de vedere şi asta în urma experienţei mele de peste 12 ani în domeniu. Oamenii aceştia sunt buni muncitori, au o educaţie aleasă, sunt buni cunoscători de limba engleză şi au o cultură de aproape 40 de ani, în ceea de presupune muncitul peste hotare. Desigur că pentru această categorie premium de personal preţurile de aducere sunt mai mari, însă angajatorii români au înţeles importanţa forţei de muncă sigure şi de calitate.”, a declarat Yosef Gavriel Peisakh.
Printre factorii care contribuie la poziţionarea acestui segment de forţă de muncă în categoria premium se numără şi protecţia oferită de către statul filipinez muncitorului, reglementarea corectă şi monitorizarea permanentă a angajatului, ceea ce din start reprezintă o garanţie atât pentru angajator, cât şi pentru prestator.
,,Majoritatea muncitorilor din Asia consideră România drept o destinaţie de tranzit spre Europa şi ţările ei mai dezvoltate, motiv pentru care s-a dezvoltat chiar şi o piaţă a cumpărării de vize, un fenomen extrem de alarmant. Nu este cazul forţei de muncă din Filipine, care vine în România strict pentru a munci.”, a concluzionat Yosef Gavriel Peisakh.