Volkswagen a ales între România, Bulgaria şi Turcia. Unde va face noua fabrică şi când va începe producţia

Volkswagen a ales între România, Bulgaria şi Turcia. Unde va face noua fabrică şi când va începe producţia

Producătorul german Volkswagen (VW) se pregăteşte să investească într-o fabrică care va angaja 5.000 de oameni, orientându-se, într-o primă fază, spre România, Bulgaria Şi Turcia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unor surse citate de Bloomberght.com, producătorul german ar fi ales Turcia, anunţând că fabrica va deveni operaţională în 2022, unde, într-o primă fază va produce modelele Skoda Karoq şi Seat Ateca.
 
Cele două modele sunt produse de grupul VW în fabrica Kvasiny din Cehia. După transferarea producţiei în Turcia, VW ar putea produce în Cehia modelele electrice ale Passat.
 
Decizia Volkswagen vine în urma normalizării relaţiilor dintre Turcia şi Germania.
 
Recent, Volkswagen a anunţat că ar putea coopera cu grupul american Ford. Conform informaţiilor din presă, Ford ar putea muta producţia unor vehicule comerciale în Turcia, iar cele două companii şi-ar putea pune reciproc la dispoziţie fabricile pentru a produce maşini electrice şi autonome, în vederea reducerii costurilor.
 
Ca parte a acestui parteneriat, vehiculele comerciale Crafter şi Transporter de la Volkswagen ar putea fi produse la uzina Ford din Turcia, unde grupul american fabrică în prezent modelele Transit şi Custom.
 
Şeful Ford Otosan, Haydar Yenigün, a afirmat că cei doi producători auto negociază dezvoltarea şi fabricarea în comun a vehiculelor. Acordul nu a fost încă finalizat, a precizat Haydar Yenigün.
 
Surse din indutria auto au declarat că modelele Transporter şi Crafter de la VE, echivalentele vehiculelor Custom şi Transit de la Ford, ar putea fi produse la unitatea din Turcia a Ford. VW ar putea fabrica anual până la 180.000 de vehicule comerciale în Turcia.
 
Ford Turcia este cea mai mare bază de producţie europeană pentru vehiculele comerciale. Aici s-au produs anul trecut 440.000 de maşini şi 75.000 de motoare. 

 

citeste totul despre: