7 mituri despre securitatea plăţilor cu cardul bancar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO www.wall-street.ro
FOTO www.wall-street.ro

Tot coşmarul ar putea începe cu o clipă de neatenţie, la bancomat, la cumpărăturile online sau pe e-mail, iar banii tăi de pe cardul bancar pot ajunge uşor în mâna altora.

Exista o multime de "mituri" si se discuta foarte mult despre problemele de securitate ale cardurilor bancare, inclusiv contactless; termeni ca "frauda", "phishing", "skimming" si relatari a unor situatii incredibile care genereaza si mai multa neincredere.

Intr-adevar, cardurile bancare reprezinta instrumentele de plata asupra carora exista cele mai multe tentative de frauda, dar aceste situatii sunt facilitate, de regula, de lipsa de precautie a factorului uman, nu neaparat dintr-un neajuns tehnologic. Acum, sa demontam in continuare cateva "mituri" celebre cu privire la siguranta cardurilor bancare, inclusiv cele contactless.

1. Cardurile contactless, usor de fraudat

Catalin Cretu, directorul regional al Visa Europe a subliniat intr-un interviu acordat wall-street.ro ca la nivel european Visa are emise peste 100 milioane de carduri contactless, iar tehnologia exista de 5-6 ani.

"Daca ar fi fost usor de fraudat aceste carduri, s-ar fi dat multe lovituri pana acum. Nu exista amenintari credibile in acest sens, dar exista mereu posibilitati de phishing. Insa, acestea se bazeaza pe credulitatea clientului, care isi da datele personale pe diverse site-uri. In acest caz nu ai cum sa il protejezi, oricata tehnologie ai avea", spune Catalin Cretu.

2. La plata cu cardul, informatiile personale ajung la comercianti

Orlando Docan, finance business development manager, Oberthur Technologies, a declarat la conferinta Banking 2.0, organizata de wall-street.ro, ca printr-o tranzactie cu un card contactless nu se schimba informatiile personale ale detinatorului de card.

"Ca urmare, nimeni nu poate obtine aceste informatii pentru a replica o plata. Din punctul acesta de vedere, putem spune ca securitatea este mai ridicata decat in cazul unui card contact, din prima faptului ca nu mai este nevoit sa dai cardul din mana", a precizat Orlando Docan.

Citiţi continuarea articolului pe www.wall-street.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite