Săptămână de teatru online, dedicată regizorului Silviu Purcărete de Teatrul „Marin Sorescu“ din Craiova

Săptămână de teatru online, dedicată regizorului Silviu Purcărete de Teatrul „Marin Sorescu“ din Craiova

Regizorul Silviu Purcărete, în repetiţii la Craiova

După ce luni seară, de la ora 19.00, a fost prezentat "Piticul din grădina de vară", de D.R. Popescu, iar marţi "Phaedra", după Euripide şi Seneca, astă-seară, pe pagina de Facebook a Teatrului 'Marin Sorescu" din Craiova este prezentat spectacolul "Titus Andronicus", de William Shakespeare, în săptămâna dedicată regizorului Silviu Purcărete.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anii 1989-2004 au constituit un moment artistic deosebit pentru Teatrul "Marin Sorescu" din Craiova, prin colaborarea cu regizorul Silviu Purcărete care a realizat aici: "Piticul din grădina de vară" de D.R. Popescu (1989), "Ubu rex cu scene din Macbeth" după Alfred Jarry şi William Shakespeare (1990), "Titus Andronicus" de Shakespeare (1992), "Phaedra" (Fedra) după Seneca şi Euripide (1993), "Danaidele" (1995) şi "Orestia" (1998) după Eschil, "A douasprezecea noapte" (2004) şi "Masură după masură" (2008) după Shakespeare. Aceste spectacole, prezentate în peste 80 de turnee şi festivaluri internaţionale, au fost recompensate cu numeroase premii naţionale şi internaţionale la care au contribuit actori de certă valoare precum Ilie Gheorghe, Valer Dellakeza, Leny Pinţea Homeag, Tudor Gheorghe, Valentin Mihali etc.

Pentru a aniversa vârsta de 70 de ani a regizorului Silviu Purcărete, au fost organizate la Craiova, online, seri de spectacole semnate de acest mare regizor.

PROGRAM:

13 Aprilie - Piticul din grădina de vară, de D. R. Popescu
14 Aprilie - Phaedra, după Euripide şi Seneca
15 Aprilie - Titus Andronicus, de William Shakespeare
16 Aprilie - Ubu Rex cu scene din Macbeth, după Alfred Jarry şi William Shakespeare
19 Aprilie - Danaidele, după Eschil

De la 19.00, în fiecare seară, spectacolele pot fi urmărite aici.

Silviu Purcărete este regizor de teatru, operă, film, a fost profesor de regie, dar şi director de instituţii teatrale („Bulandra” – Bucureşti, „Théâtre de l’Union” – Limoges-Franţa).

Cariera sa artistică, începută în 1974, însumează 64 de montări de texte dramatice – de la teatru antic la teatru contemporan – pe prestigioase scene din 12 ţări ale lumii, multe din spectacolele sale de teatru călătorind în turnee pe toate cele cinci continente.

A semnat regia a peste 20 de spectacole de operă pe scenele din Viena, Bonn, Essen, Nancy, Londra, Edinburgh, Cardiff, Buenos Aires, Budapesta, Cluj, Timişoara, sau la prestigioase festivaluri de gen, precum Pro Musica din Bremen-Germania, sau Glyndenbourne din Marea Britanie

De-a lungul prodigioasei sale cariere internaţionale de peste patru decenii, Silviu Purcărete a fost recompensat cu numeroase premii la mari festivaluri din lume: Edinburgh, Montreal, Dublin, Ljubljana, Gdansk, Craiova şi Sibiu; este deţinătorul Golden Globe Peter Brook Prize şi, de asemenea, unul din laureaţii Premiilor Academiei Române,

Este Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor al Republicii Franceze şi Comandor al Ordinului „Steaua României”.

Silviu Purcărete este laureat al Premiului UNITER pentru întreaga activitate (Timişoara, 2017).

Citiţi şi:

Silviu Purcărete a împlinit 70 de ani

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: