Ce cuvinte a inventat William Shakespeare. Sunt folosite frecvent în ziua de azi

Ce cuvinte a inventat William Shakespeare. Sunt folosite frecvent în ziua de azi

William Shakespeare a avut o contribuţie uriaşă la literatura universală FOTO Profimedia

William Shakespeare este considerat cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleză, dar, pe lângă opera sa fabuloasă, acesta a lăsat o altă moştenire importantă. Cuvinte intrate în limbajul comun au fost folosite pentru prima dată de dramaturgul britanic.

Ştiri pe aceeaşi temă

William Shakespeare s-a născut şi a crescut în oraşul Stratford-upon-Avon din Anglia. La 18 ani, s-a căsătorit cu Anne Hathaway, cu care a avut trei copii.

Lucrările sale – 38 de piese de teatru, 154 de sonete şi poeme - au fost traduse în aproape toate limbile şi sunt jucate mult mai des decât cele ale oricărui alt dramaturg. Printre operele sale cele mai cunoscute se numără „Hamlet“, „Romeo şi Julieta“, „Visul unei nopţi de vară“, „Îmblânzirea scorpiei“, „Macbeth“, „Henric al VIII-lea“, „Regele Lear“.

Marele dramaturg a avut, fără îndoială, o contribuţie uriaşă la literatură, inclusiv prin iventarea unor cuvinte pe care le folosim în mod curent. Expresia „cu sânge rece“ sună familiar?

Află aici ce cuvinte des folosite azi au fost inventate de William Shakespeare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările