Se redeschid jumătate dintre librăriile reţelei „Compania de Librării Bucureşti“. Ce măsuri au fost luate

Se redeschid jumătate
dintre librăriile reţelei „Compania de Librării Bucureşti“. Ce măsuri au fost luate

Librăriile CLB s-au deschis după discuţii cu angajaţii fiecărei unităţi                    FOTO: Facebook CLB

Luni, jumătate dintre librăriile Companiei de Librării Bucureşti (CLB) s-au deschis. În luna cât au fost închise, librarii au confecţionat măşti de unică folosinţă, care vor fi puse gratuit la dispoziţia clienţilor, la intrarea în fiecare librărie. CLB este cea mai importantă reţea de librării care a supravieţuit cu succes după Revoluţie. Anul acesta, CLB aniversează 70 de ani de la fondare.

Ştiri pe aceeaşi temă

După o lună de la închiderea întregii reţele, Compania de Librării Bucureşti (CLB) a redeschis luni, 4 mai, aproximativ jumătate dintre librării. 

Decizia pentru redeschiderea fiecărui spaţiu în parte a fost luată de conducerea unităţii, în urma consultării cu librarii din fiecare unitate. Treptat, şi celelalte librării din reţea urmează a fi repuse în funcţiune, lista lor urmând a fi actualizată atât pe pagina de Facebook , cât şi pe site-ul CLB.

Suntem foarte bucuroşi că putem anunţa redeschiderea a jumătate dintre librăriile reţelei Companiei de Librării Bucureşti. Îi asigurăm pe toţi prietenii noştri că accesul publicului se va desfăşura în condiţii de maximă siguranţă, respectându-se reglementările în vigoare. Sunt convinsă că după o lună de izolare la domiciliu majoritatea bucureştenilor doresc să se întoarcă în librăriile noastre, răspândite în toate cartierele. Elevii şi studenţii care urmează cursurile online, părinţii care lucrează de acasă, şi nu numai ei, au cu siguranţă nevoie de produse de papetărie şi rechizite, ca să nu mai vorbim de cărţi şi manuale. Având convingerea că suntem deja pe cale să depăşim cu bine această experienţă complicată, suntem din nou la dispoziţia clienţilor noştri şi îi aşteptăm cu drag să revină în «familia CLB»”, a declarat Marieta Seba, directoarea generală a Companiei de Librării Bucureşti.

Măsurile de siguranţă, respectate cu stricteţe

La nivelul librăriilor redeschise au fost luate o serie de măsuri, menite să contribuie la siguranţa şi sănătatea celor aflaţi în incinta locaţiilor: respectarea regulilor de distanţare socială, dotarea cu dezinfectanţi pentru personal si clienţi, pentru spaţii şi suprafeţele de vânzare, precum şi dotarea fiecărui spaţiu în parte cu măşti de unică folosinţă, confecţionate chiar de angajaţii CLB, în luna cât librăriile au fost închise. În plus, în avanpremiera redeschiderii, s-a efectuat dezinfectarea spaţiilor cu ajutorul unei firme specializate.

Pentru a scurta timpul de căutare, echipa CLB le aduce aminte clienţilor că pot comanda produsele online, pentru a le ridica apoi de la orice librărie disponibilă, scurtând astfel timpul alocat achiziţionării si banii pentru transport.

Site-ul CLB, unicul canal de legătură al companiei cu clienţii în ultima lună, rămâne în continuare la dispoziţia celor care doresc să achiziţioneze produse editoriale sau de papetărie.

Lista librăriilor redeschise;

nr.1 „Luceafărul“; nr. 7 „Progresul“; nr. 11; nr. 12 „Ioan Slavici“; nr. 13 „Steaua“; nr. 39; nr. 42; nr. 53; nr. 55; nr. 56; nr. 71; nr. 72 „Lyceum“; nr. 88 „Mihail Sadoveanu“; nr. 90 „Bogdan Petriceu Haşdeu“; nr. 91; nr.  94 „Papirus“; nr. 127; nr. 143

Compania de Librării Bucureşti este cea mai importantă reţea de librării care a supravieţuit cu succes după Revoluţie. În prezent CLB numără 43 de librării, răspândite unitar în toate cele 6 sectoare ale capitalei, cele mai multe dintre aceste filiale fiind renovate de-a lungul timpului. De la carte şi manuale şcolare, la produse de papetărie şi jucării, oferta companiei este dintre cele mai bogate.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: