Scriitorul Dan Lungu, după ce Uniunea Scriitorilor a anunţat că îl dă în judecată: Reacţionează prin tehnica pumnului în gură

Scriitorul Dan Lungu, după ce Uniunea Scriitorilor a anunţat că îl dă în judecată: Reacţionează prin tehnica pumnului în gură

Dan Lungu FOTO: Andi Spot

Scriitorul Dan Lungu a transmis documentul primit de la Curtea de Conturi, unde sunt semnalate neregulile din cadrul Uniunii Scriitorilor. Publicăm dreptul la replică din partea scriitorului, un răspuns la un comunicat al uniunii care a anunţat că infirmă acuzaţiile cu privire la un control efectuat de Curtea de Conturi, şi care a declarat îl va acţiona pe Lungu în judecată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Redăm mai jos mesajul integral transmis de scriitorul şi senatorul USR Dan Lungu, precum şi documentul primit de acesta de la Curtea de Conturi: 

„Sunt absolut surprins că o instituţie serioasă ca Uniunea Scriitorilor găseşte să-şi rezolve problemele de transparenţă şi legalitate ameninţând cu darea în judecată a celui care luptă pentru transparenţă. Vreau să precizez că toate informaţiile din comunicatul de presă privind neregulile de la Uniunea Scriitorilor provin dintr-un răspuns oficial al Curţii de Conturi, primit în urma unei solicitări a informaţiilor de interes public. Ataşez documentul. Cred că Uniunea Scriitorilor trebuie să se obişnuiască cu faptul că membrii au şi drepturi nu doar obligaţii, inclusiv cel de a fi informaţi asupra cheltuirii bugetului, că oricare cetăţean are şi el dreptul să ştie pe ce se duc banii publici. Dacă Uniunea va rămâne în continuare o cutie neagră, lipsită de transparenţă, îşi va pierde orice credibilitate. Dacă la astfel de teste reacţionează prin tehnica pumnului în gură şi ameninţări cu justiţia, nu e un semn bun, pentru că libertatea de expresie e valoare fundamentală pentru orice cetăţean, fie el scriitor sau nu”, a transmis Dan Lungu.

Răspunsul scriitorului vine ca urmare a mesajului transmis de Uniunea Scriitorilor, care a anunţat că „pentru afirmaţiile iresponsabile şi calomnioase propagate în spaţiul public, Uniunea Scriitorilor din România îşi rezervă dreptul de a-l acţiona în justiţie pe dl Dan Lungu, senator al partidului Uniunea Salvaţi România".

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: