Un tablou găsit din întâmplare după ce a fost furat acum 20 de ani este un Klimt original

Un tablou găsit din întâmplare după ce a fost furat acum 20 de ani este un Klimt original

Un tablou furat acum 20 de ani şi regăsit din întâmplare în urmă cu cinci săptămâni la Piacenza, în nord-vestul Italiei, este un original Gustav Klimt, a indicat vineri un magistrat însărcinat cu ancheta, precizează AFP.

"Cu mare emoţie pot să vă spun că tabloul regăsit este autentic", a declarat Ornella Chicca în timpul unei conferinţe de presă. 
 
În februarie 1997, atunci când muzeul din Piacenza La Galerie Ricci Oddi a fost închis pentru lucrări de renovare, tabloul intitulat "Portrait of a Lady" a fost furat fără a lăsa urme. 
 
La 10 decembrie, grădinarii care curăţau zidul extern al muzeului l-au găsit din întâmplare. Îndepărtând iedera, o uşă de aerisire metalică a căzut şi au descoperit o adâncitură care conţinea tabloul pe sasiu, dar fără ramă. 
 
Directorul muzeului, Massimo Ferrari, a indicat din primele zile după descoperire că au existat "semnale pozitive" cu privire la autenticitatea operei. 
 
Pentru o primă autentificare, "mai mult decât orice altceva, am privit în spatele tabloului pentru că acolo există garnituri de ceară unde se aplică ştampila muzeului", a explicat Ferrari, subliniind că spatele unui tablou este "mult mai dificil de reconstruit (decât faţa), chiar şi pentru falsuri". 
 
"Portrait of a Lady", un tablou de 55x65 cm, realizat în 1916-1917 de Gustav Klimt, a fost în centrul atenţiei în 1996, pe când o studentă la istoria artei, Claudia maga, a contribuit la descoperirea faptului că sub primul portret se afla un altul. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: