PREMIERĂ Alina Cojocaru şi Johan Kobborg, împreună pe scena ONB, în "La fille mal gardee"

PREMIERĂ Alina Cojocaru şi Johan Kobborg, împreună pe scena ONB, în

În premieră în România, balerinii Johan Kobborg şi Alina Cojocaru vor dansa în "La fille mal gardee"

Unul dintre cele mai îndrăgite titluri din repertoriul clasic de balet revine la Opera Naţională Bucureşti începând cu data de 13 decembrie 2014, fiind vorba de prima producţie nouă din stagiunea de balet 2014-2015 a instituţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

 „La fille mal gardée” sau „Precauţiuni inutile”, balet în două acte şi trei scene de Ferdinand Hérold şi John Lanchbery, este prezentat pentru prima data în România într-o interpretare coregrafică ce poartă semnătura unui nume de referinţă în baletul mondial, Sir Frederick Ashton. Spectacolul a făcut istorie în întreaga lume datorită subiectului său simplu şi accesibil, dar mai ales pentru posibilităţile multiple de a fi transpus în dans. 
 
Construită într-o notă umoristică aparte şi bazată pe conflictul a două tipuri de personaje, producţia prezintă în paşi de dans povestea unei tinere fete îndrăgostite care scapă de sub supravegherea mamei sale, care doreşte să o căsătorească forţat cu un personaj grotesc, dar bogat, şi reuşeşte de fiecare dată să ajungă în braţele iubitului său.
 
 „ «La fille mal gardée» este unul dintre cele mai încântătoare şi complete spectacole de balet, este luminos şi îi face pe oameni să zâmbească. Totodată este o provocare foarte mare pentru balerini deoarece coregrafia se bazează pe un stil de dans deosebit, un fel cu totul special de a executa mişcarile. Cu toate că nu este neapărat un spectacol de Crăciun, cred că are toate valorile şi calităţile pe care ar trebui să le aibă un spectacol destinat întregii familii. Chiar dacă, poate, unii oameni nu ştiu prea multe despre balet sau nu ştiu povestea aceasta, îl recomand familiilor, chiar şi acelora care n-au fost niciodată la un spectacol de balet. «La fille mal gardée» este una dintre acele producţii pe care doreşti să o vezi şi să o revezi de cât mai multe ori. Companiile de balet obişnuiesc să aibă acest spectacol în repertoriul lor şi sunt foarte fericit că îl putem prezenta acum pe scena Operei Naţionale Bucureşti”, a declarat Johan Kobborg, director artistic al Companiei de Balet a Operei Naţionale Bucureşti.
 
Premiera „La fille mal gardée” de la Opera Naţională Bucureşti a fost realizată de o echipă de creaţie internaţională. Pregătirea şi punerea în scenă a spectacolului au fost realizate de maestra suedeză de balet Malin Thoors împreună cu Johan Kobborg, scenografia este semnată de Sir Osbert Lancaster, întreaga producţie fiind supervizată de Jean-Pierre Jouventin şi beneficiind de consultanţa coregrafică a lui Michael O'Hare.
 
Cu ocazia premierei „La fille mal gardée” spectatorii vor putea să îi urmărească dansând împreună pe aceeaşi scenă pe balerina Alina Cojocaru, care o va interpreta pe tânăra şi fermecătoarea Lise, şi pe Johan Kobborg, îl rolul travesti ,,Văduva Simone”. Primbalerinul Robert Enache va dansa în rolul ,,Colas”.
 
PREMIERA - Sâmbătă, 13 decembrie 2014 , ora 19.00
 
Balet în două acte şi trei scene de Ferdinand Hérold şi John Lanchbery
 
Pregătit şi pus în scenă de Malin Thoors şi Johan Kobborg
 
LA FILLE MAL GARDÉE
 
(sau „Precauţiuni inutile”)
 
Libretul de Jean Dauberval
 
Coregrafia: Sir Frederick Ashton
 
Dirijor: Ciprian Teodoraşcu
 
Scenografia: Sir Osbert Lancaster
 
Lighting designer: Ionuţ Gabriel Pruteanu
 
Producţie supervizată de Jean-Pierre Jouventin
 
Consultant coregrafic: Michael O’Hare
 
Supervizor costume: Natalia Stewart
 
Supervizor decor: Douglas Nicholson
 
Distribuţia premierei: 
 
Lise: Alina Cojocaru
 
Colas: Robert Enache
 
Văduva Simone: Johan Kobborg

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările