Macondo a lansat platforma online filmepentruliceeni.ro

Macondo
a lansat platforma online filmepentruliceeni.ro

Calculatorul aduce mai repede cinematograful în viaţa copiilor

Asociaţia Macondo a lansat platforma online filmepentruliceeni.ro, unde cadrele didactice se pot înscrie la proiecţii gratuite de film şi workshopuri, în cadrul proiectului "Filme pentru liceeni”, înscrierea fiind posibilă până pe 15 octombrie.

Profesorii de liceu vor putea viziona împreună cu elevii şase filme de artă, pe parcursul anului şcolar 2015 - 2016, în diferite cinematografe şi spaţii culturale din ţară. Pentru fiecare film proiectat, organizatorul proiectului susţine un workshop dedicat pentru 50 de cadre didactice care completează formularul de înscriere pe site.

Atelierele, disponibile doar în Bucureşti, vor exemplifica metode practice pentru utilizarea filmului ca metodă de predare. Proiecţiile de film au loc şi în Timişoara, Râşnov, Corabia, Caracal, Moineşti, Moreni, Slobozia, Slatina, Topliţa, Târgovişte, Râmnicu-Vâlcea şi Giurgiu.

Selecţia de filme include producţii internaţionale recente, care abordează stiluri cinematografice şi teme sociale diverse. Cele şase titluri incluse în program sunt "Keep Rollin/Vielen Dank Fur Nichts" (2013), de Stefan Hillebrand şi Oliver Paulus, "Keeper" (2015), de Guillaume Senez, "Mustang" (2015), de Deniz Gamze Ergüven, "La vie en grand" (2015) de Mathieu Vadepiedm, animaţia "The Boy and the Beast", de Mamoru Hosoda, şi "Louder than Bombs"(2015) de Joachim Trier.

Filmele alese au obţinut premii importante, precum Europa Cinemas Label la Festivalul de la Locarno ("Keeper"), Europa Cinemas Label la Festivalul de la Cannes ("Mustang") şi premiul criticii la Festivalul Internaţional de Film Norvegian ("Louder than bombs").

Profesorii care se înscriu în proiect au şansa de a vedea aceste filme în premieră în România, împreună cu elevii lor, pot participa la workshopuri şi pot aplica Ghidul Educativ în sala de clasă.

Sub sloganul "Filmele bune se cunosc din şcoală", scopul proiectului "Filme pentru liceeni" este de a creşte gradul de cultură cinematografică şi de a promova educaţia prin film în şcolile din România, elevii descoperind astfel elemente teoretice de cinematografie şi vor putea dezbate subiecte precum egalitatea de gen, planificarea familială sau incluziunea socială.

Asociaţia Culturală Macondo împreună cu Asociaţia Lanterna Magică, din Elveţia, vor pune la dispoziţia participanţilor un plan de lecţii pentru predarea de noţiuni cinematografice şi sociale la sala de clasă, după vizionarea filmului. Planurile de lecţii precum şi extrasele de film vor fi disponibile gratuit pentru profesori pe site-ul filmepentruliceeni.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările