Stiri despre vladimir jurowski

  52 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Pe urmele maestrului Jurowski
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe urmele maestrului Jurowski

  10 septembrie 2019, Benjamin Franklin, colţ cu Nicolae Golescu. Pauză de cafea până la ora 16 când trebuie să mă prezint la hotelul Hilton pentru a o întâmpina pe soprana Lise Davidsen, apoi la ora 19, prezentă la aeroport pentru a-i aştepta pe ceilalţi solişti care vor cânta alături de Orchestra Naţională a Radiodifuziunii Române.

 • Jurowski şi Enescu:
declaraţie de dragoste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurowski şi Enescu: declaraţie de dragoste

  Mă îndrept către concertul Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Berlin, din 5 septembrie, într-un metrou inscripţionat cu însemnele Festivalului – ce întâmplare bucuroasă. Şi una şi mai şi: la trecerea de pietoni dinspre Sala Palatului stau umăr la umăr cu o englezoaică get-beget, îmbrăcată într-o minunată ie românească, cu cusături mărunte, verzi şi cu istorie – vechimea pânzei vorbeşte de la sine.

 • Concertul Orchestrei Simfonice Academice de Stat „Evgeny Svetlanov” din Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concertul Orchestrei Simfonice Academice de Stat „Evgeny Svetlanov” din Rusia

  Orchestra Simfonică Academică de Stat "Evgeny Svetlanov" din Rusia, dirijată de maestrul Vladimir Jurowski, susţine, în această seară, un concert, de la ora 20.00, la Sala Palatului. În program lucrări de Retinsky, Şostakovici şi Enescu. Solistă este pianista Alexandra Silocea. Adevărul.ro transmite acest concert.

 • Festivalul George Enescu (II) Opera în concert, 

la concurenţă cu simfonicele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul George Enescu (II) Opera în concert, la concurenţă cu simfonicele

  Se observă că la această ediţie, opusurile lirice sunt mai prezente ca înainte. Nu sunt chiar foarte multe, dar să nu uităm că opera este în primul rând spectacol şi, din acest punct de vedere, programul prevede numai o seară cu „Oedipe”, obligatorie, la Opera Naţională Bucureşti. În rest, totul concertant, provenit din spaţii stilistice de secol XX şi baroc – preclasic - clasic.

 • Enescu III
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Enescu III

  Să fi fost de vină reculul după electroşocul numit Femeia fără umbră, sau pur şi simplu aceasta e realitatea, dar cel de-al doilea concert al Orchestrei Radio din Berlin a fost cu totul diferit de cel de ieri. De aceea îmi permit să fiu mai subiectiv decât de obicei.

 • INTERVIU VIDEO Dirijorul Vladimir Jurowski: Vom invita Corul Filarmonicii „George Enescu“ să cânte Simfonia nr.3 de Enescu la Berlin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU VIDEO Dirijorul Vladimir Jurowski: Vom invita Corul Filarmonicii „George Enescu“ să cânte Simfonia nr.3 de Enescu la Berlin

  Dirijorul Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului "Enescu“, vorbeşte despre concertul de miercuri seara de la Sala Palatului, „Die Frau ohne Schatten“, precum şi despre cum s-a pregătit pentru cel de joi seară, care include Simfonia nr. 3 de George Enescu. Au participat alături de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Berlin, Corul Filarmonicii „George Enescu“ şi Corul de Copii al Radiodifuziunii Române.

 • Femeia fără umbră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Femeia fără umbră

  A început şi festivalul de operă de la Enescu 2019, cu Bartók (la Ateneu, pe care l-am ratat) şi cu creaţia românească a Femeii fără umbră, la Sala Palatului. Vor mai urma încă 14 titluri, dacă socotim şi spectacolul cu Œdipe de la ONB din 21 Septembrie. E un record. Şi mai toate sunt în concert.

 • PORTRET Dirijorul Vladimir
Jurowski, directorul artistic al festivalului „George Enescu“: „Pentru un
muzician, cea mai bună terapie e liniştea“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET Dirijorul Vladimir Jurowski, directorul artistic al festivalului „George Enescu“: „Pentru un muzician, cea mai bună terapie e liniştea“

  Celebrul dirijor Vladimir Jurowski, directorul artistic al festivalului „George Enescu“, a început să se remarce în domeniu încă din tinereţe, debutul său internaţional petrecându-se pe când avea doar 23 de ani. O persoană spirituală şi un fatalist, dirijorul crede în puterea terapeutică a muzicii.

 • Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Berlin, dirijată de Vladimir Jurowski, va interpreta Enescu, Brahms şi Katzer, la Sala Palatului, pe 5 septembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Berlin, dirijată de Vladimir Jurowski, va interpreta Enescu, Brahms şi Katzer, la Sala Palatului, pe 5 septembrie

  Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Berlin, dirijată de Vladimir Jurowski, va concerta joi, 5 septembrie, de la 19.30, la Sala Mare a Palatului. În program, vor fi lucrări de Georg Katzer, Johannes Brahms şi George Enescu. Vor participa Corul Filarmonicii "George Enescu", condus de Iosif Ion Prunner, şi Corul de Copii al Radiodifuziunii Române, dirijat de Răzvan Rădos.Solistă va fi violonista Julia Fischer.

 • Festivalul Enescu, obişnuita apoteoză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Enescu, obişnuita apoteoză

  Nivelul de excelenţă artistică al festivalului de anul acesta este mult deasupra celui al stagiunilor autohtone, fie ele simfonice sau lirice.

 • Festivalul Enescu: povestea celor 60 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Enescu: povestea celor 60 de ani

  Mai sunt câteva săptămâni până la concertul de deschidere al Festivalului Enescu, ediţia 2019. Un festival cu o istorie de peste 60 de ani, al cărui poveste e la fel de interesantă precum un mare concert din programul său.

 • Festivalul Enescu, obişnuita apoteoză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Enescu, obişnuita apoteoză

  Săptămâna trecută a avut loc conferinţa de presă prin care s-a anunţat programul ediţiei din 2019 a Festivalului George Enescu. De obicei, lista concertelor se anunţa la finalul ediţiei curente, dar probabil că schimbarea firmei de PR  a dus şi la o schimbare de strategie a comunicării, în general.

 • Topul „Despre Opera” 2017: Cele mai frumoase momente muzicale ale anului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Topul „Despre Opera” 2017: Cele mai frumoase momente muzicale ale anului

  Am ajuns şi la momentul unui bilanţ artistic al anului 2017. Dacă anul trecut cea mai dificilă alegere era departajarea între trei spectacole extraordinare (Parsifal, Manon şi Fidelio), anul acesta mi se pare dificil să selectez vreun spectacol de operă din teatrele româneşti ca fiind reprezentativ (incluzând şi noutatea printre criteriile de selecţie, pe lângă performanţa muzicală în sine).

 • Oedipe la Londra. Cum muzica lui Enescu a învins destinul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oedipe la Londra. Cum muzica lui Enescu a învins destinul

  ICR Londra a găzduit joi seară, la impunătorul sediu din 1 Belgrave Square, o seară excepţională de muzică şi dialog, avându-l ca protagonist pe Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului „George Enescu”, alături de tânăra soprană Gabriela Iştoc, titulara rolului Antigona în producţia de la Royal Festival Hall.

 • Opera Oedipe de Enescu răsună de la Bucureşti la Londra, sub conducerea lui Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului George Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera Oedipe de Enescu răsună de la Bucureşti la Londra, sub conducerea lui Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului George Enescu

  După ce a deschis Festivalul "George Enescu" la Bucureşti, pe 2 septembrie 2017, cu opera „Oedipe“, în variantă concertantă, alături de London Philharmonic Orchestra, Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului "George Enescu", conduce aceeaşi celebră orchestră la ea acasă, prezentând opera lui George Enescu,  pe 23 septembrie 2017, la Royal Festival Hall din Londra.

 • „Oedipe“, din nou în prim-plan la Londra. Opera lui Enescu, în concert, pe 23 septembrie, la Royal Festival Hall, sub conducerea lui Vladimir Jurowski
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Oedipe“, din nou în prim-plan la Londra. Opera lui Enescu, în concert, pe 23 septembrie, la Royal Festival Hall, sub conducerea lui Vladimir Jurowski

  Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului "George Enescu", a deschis Festivalul "George Enescu" la Bucureşti, pe 2 septembrie, cu opera „Oedipe“, în variantă concertantă, alături de London Philharmonic Orchestra.  Concertul prezentat la Londra,  pe 23 septembrie, la Royal Festival Hall, va fi o reeditare muzicală a ceea ce s-a prezentat la Bucureşti la Sala Mare a Palatului.

 • Londonezii faţă în faţă cu Şostakovici şi Revoluţia rusă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Londonezii faţă în faţă cu Şostakovici şi Revoluţia rusă

  În a doua zi de Festival Enescu, duminică seară, am putut asculta, la  Sala Mare a Palatului, pentru a doua oară,, London Philharmonic Orchestra, dirijată de Vladimir Jurowski. În partea a doua a programului a fost Şostakovici – Simfonia nr. 11 în La Major op. 141.

 • Œdipe moare între ficuşi la Festivalul Enescu. Dar atât de frumos!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Œdipe moare între ficuşi la Festivalul Enescu. Dar atât de frumos!

  Să deschizi Festivalul Enescu cu Œdipe de Enescu e o decizie curajoasă, fără discuţie. Acum doi ani, anunţul mă făcea să văd cu ochii minţii o Sală a Palatului dezolant de goală, pentru că muzica modernă (mai ales de operă) este încă departe de a fi gustată în România.

 • Începe Festivalul Enescu 2017. Povestea celor 60 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Începe Festivalul Enescu 2017. Povestea celor 60 de ani

  Înainte de a exista Festivalul, a fost Muzicianul. Complet, în aproape toate ipostazele posibile: compozitor, virtuoz al viorii, dirijor, profesor – strălucitor în toate – mai puţin muzicolog (deşi era un expert în muzica lui Bach) sau critic. Dar mai ales un motor al vieţii muzicale româneşti.

 • De 37 de ori va răsuna muzica lui George Enescu la ediţia 2017 a festivalului care-i poartă numele VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De 37 de ori va răsuna muzica lui George Enescu la ediţia 2017 a festivalului care-i poartă numele VIDEO

  În premieră au fost dezvăluite marţi amănunte despre ediţia de anul viitor a Festivalului George Enescu. Şirul numelor mari care va onora ediţia este impresionant. Abonamentele se vor pune deja în vânzare pe data de 5 decembrie, pentru a da posibilitatea de a fi oferite drept cadouri de Crăciun. Însuşi directorul artistic al Festivalului, Vladimir Jurowski, a intrat prin Skype şi a lăudat masiv muzica lui Enescu, pe care l-a comparat cu Bartok.

 • Jurowski, decorat de Prinţul Charles
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurowski, decorat de Prinţul Charles

  Dirijorul Vladimir Jurowski, noul Director Artistic al ‪Festival‬ului George Enescu, a fost distins cu Doctor Honoris Causa al Royal College of Abasc Music chiar de către Alteţa Sa Regală Charles, Prince of Wales.

 • Cei mai buni muzicieni din lume vin la Bucureşti. În 2019
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cei mai buni muzicieni din lume vin la Bucureşti. În 2019

  Orchestra Filarmonicii din Berlin, situată în top zece al celor mai bine cotate orchestre din lume şi desemnată în anul 2008 drept "cea mai bună orchestră din lume", potrivit publicaţiei britanice The Gramophone, va deschide ediţia 2019 a Festivalului Internaţional "George Enescu", cu două concerte.

 • Festivalul şi concursul „Enescu“ - Un nou început
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul şi concursul „Enescu“ - Un nou început

  Deşi conferinţa de presă referitoare la Festivalul „Enescu” - ediţia 2017 -, la care a participat şi noul director artistic, renumitul dirijor Vladimir Jurowski, a avut loc în noiembrie anul trecut, mă gândesc totuşi ca la început de an să punctez câte ceva din ceea ce va fi, pornind tocmai de la cele afirmate şi comentate cu acel prilej, dar şi de la parcurgerea programului

 • Festivalul Enescu 2017, un regal anunţat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Enescu 2017, un regal anunţat

  Aşa cum nu procedează nimeni în România, Artexim, ultra-experimentatul organizator al Festivalului Internaţional George Enescu, a anunţat programul ediţiei 2017, a XXIII-a. Cu 21 de luni înainte! O normalitate care ar trebui să servească drept pildă tuturor instituţiilor muzicale din ţară.