Stiri despre sis

  151 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Moldova face un pas stângaci spre liberalizarea vizelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moldova face un pas stângaci spre liberalizarea vizelor

  Reprezentanții societății civile critică cele două legi restante din Planul de acțiuni pentru abolirea vizelor cu UE, avizate ieri de Guvern. Este vorba de controversata lege antidiscriminare și de reformarea CCCEC.

 • Instituțiile statului, de vină pentru evadarea lui Eduard Baghirov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Instituțiile statului, de vină pentru evadarea lui Eduard Baghirov

  Judecători, procurori și colaboratori ai Securității se fac vinovați pentru evadarea bloggerului rus, suspectat că ar fi pus la cale o „revoluție twitter" în Moldova acum trei ani. Aceasta este concluzia comisiei parlamentare de anchetă, care și-a prezentat azi raportul în fața deputaților.

 • Back in the USSR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Back in the USSR

  Cunoşteam despre existenţa unui acord de colaborare dintre Ministerul Securităţii Naţionale al Republicii Moldova (actualul SIS) şi Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), semnat încă în zorii tinereţii independenţei noastre. Ceea ce nu ştiam erau obligaţiile pe care şi le-a asumat SIS-ul moldovenesc faţă de omologul său rus.

 • General controversat a ajuns șef la SIS
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  General controversat a ajuns șef la SIS

  Vicedirectorul Serviciului de Informații și Securitate, generalul Valentin Dediu, a preluat interimatul funcției de director al instituției, înlocuindu-l astfel pe Gheorghe Mihai, demis acum cinci zile de Parlament.

 • „Câinii turbați“ latră, mafia râde
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Câinii turbați“ latră, mafia râde

  Oamenii legii nu au reacționat la investigația publicată de „Adevărul", legată de asasinarea afaceristului Igor Țurcan. Experții cred că materialul, care dezvăluie legăturile dintre organele de forță și lumea interlopă, va fi trecut sub tăcere.

 • Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu, cu telefoane interceptate de Securitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu, cu telefoane interceptate de Securitate

  Telefoanele Dorin Chirtoacă, primarul degrevat al Capitalei, și ale lui Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal, au fost interceptate ilegal de angajaţii Serviciului de Informaţii şi Securitate. Convorbirile celor doi politicieni au fost ascultate timp de opt luni, din ianuarie până în septembrie 2009, pe timpul guvernării comuniste.

 • CHIŞINĂU: Parlamentarii moldoveni îngroapă dosarul „7 aprilie“ în audieri şi rapoarte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CHIŞINĂU: Parlamentarii moldoveni îngroapă dosarul „7 aprilie“ în audieri şi rapoarte

  Abia la doi ani de la protestele postelectorale din aprilie 2009, deputaţii au audiat azi reprezentanţii organelor de forţă referitor la investigarea acelor evenimente. Rând pe rând la microfon au ieşit şefii de la Interne, Procuratură, Securitate, care n-au putut da însă răspuns la mai multe întrebări, invocând secretul anchetei.