Stiri despre sedentarism

  70 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Motive pentru
care nu este bine să stai prea mult pe scaun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Motive pentru care nu este bine să stai prea mult pe scaun

  Statul mult pe scaun ne distruge muşchii gâtului şi coloanei vertebrale, indiferent cât de ergonomic ar fi scaunul pe care obişnuim să stăm cu orele. Este indicat ca la fiecare jumătate de oră să ne ridicăm şi să facem câţiva paşi pentru a ne mai relaxa. Dar acesta nu este singurul risc de sănătate.

 • Românii, pe locul al doilea în Europa în privinţa sedentarismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii, pe locul al doilea în Europa în privinţa sedentarismului

  Aproape trei sferturi din români petrec cel puţin două ore şi jumătate pe zi stând jos, în faţa calculatorului sau în faţa televizorului. Datele apar în cel mai recent Eurobarometru întocmit de Comisia Europeană, care evidenţiază relaţia românilor cu activitatea fizică, o relaţie aproape inexistentă.

 • Obezitatea este acum asociată cu 12 tipuri diferite de
cancer. Raportul Fondului Mondial pentru Cercetări asupra Cancerului arată care
sunt acestea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obezitatea este acum asociată cu 12 tipuri diferite de cancer. Raportul Fondului Mondial pentru Cercetări asupra Cancerului arată care sunt acestea

  Fondul Mondial pentru Cercetări asupra Cancerului  - World Cancer Research Fund - WCRF -  şi-a actualizat datele privind cauzele răspândirii acestei afecţiuni. Astfel, dacă în urmă cu 10 ani raportul făcea referire la legătura dintre obezitate şi şapte tipuri de cancere, acum se vorbeşte despre 12 tipuri de astfel de boli oncologice.

 • Greşeli pe care le faci la job fără să ştii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Greşeli pe care le faci la job fără să ştii

  Chiar şi oamenii deştepţi pot să ia decizii foarte proaste. Asta nu pentru că pierd foarte mult timp cu deliberările, ci pentru că nu mai acordă niciun pic de timp pentru gânditul înainte. Facem lucrurile pe pilot automat şi asta se vede.

 • Ce rişti dacă petreci prea mult timp în faţa televizorului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce rişti dacă petreci prea mult timp în faţa televizorului

  Petrecerea unei perioade mari de timp în faţa televizorului ar putea creşte pericolul de formare a cheagurilor de sânge potenţial letale, susţin cercetătorii Universităţii din Minnestota. Chiar şi încercarea de a contrabalansa orele de vizionare a televiziunii prin exerciţii fizice nu este eficientă avertizează cercetătorii.

 • Cum poţi arde caloriile la birou
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum poţi arde caloriile la birou

  Secretul care te ajută să arzi calorii chiar şi atunci când eşti la birou este mult mai simplu decât ai putea crede. Iar investiţia e minimă, dar te ajută să obţii rezultate rapid. Iată ce trebuie să faci mai exact!

 • NU sedentarismului. Alergarea de sâmbătă, iniţiativa de pe Facebook unde călărăşenii se antrenează pentru un stil de viaţă sănătos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  NU sedentarismului. Alergarea de sâmbătă, iniţiativa de pe Facebook unde călărăşenii se antrenează pentru un stil de viaţă sănătos

  Zeci de călărăşeni au lăsat fotoliul confortabil şi ies la alergare în fiecare sâmbătă dimineaţă în parc. De mai bine de un an, fie ploaie, vânt , arşită sau frig, oamenii de toate vârstele, dornici de mişcare, iau cu asalt parcul şi parcurg mai bine de 5 kilometri. Acţiunea de mobilizare s-a dat pe Facebook în mai 2016, iar de atunci apar tot mai mulţi membri.

 • Greşeli cotidiene care-ţi îmbolnăvesc inima
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Greşeli cotidiene care-ţi îmbolnăvesc inima

  În fiecare zi, fără să realizezi, faci anumite greşeli care îţi afectează buna funcţionare a sistemului cardiovascular. Iată care sunt şi cum le poţi evita!

 • Obiceiuri care afectează sănătatea glandei tiroide
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obiceiuri care afectează sănătatea glandei tiroide

  Glanda tiroidă este un organ endocrin, a cărui funcţie principală este de a secreta hormoni care reglează activităţile vitale ale organismului. De asemenea, glanda tiroidă joacă un rol în starea de spirit, ritmul cardiac şi temperatura corpului, pe lângă multe altele. Din această cauză, apar foarte multe probleme de sănătate când tiroida este afectată.

 • 10 semne că ai hipotiroidie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 semne că ai hipotiroidie

  Simptomele hipotiroidiei pot trece neobservate luni, chiar şi ani de la instalarea acestei insuficienţe hormonale. Asta, pentru că pot fi uşor confundate cu semnele aferente stilului de viaţă modern, adesea stresant şi sedentar.

 • Păcatul bătrâneţii? Lipsa de mişcare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Păcatul bătrâneţii? Lipsa de mişcare

  Zilnic, lucrez cu zeci de pacienţi care au nevoie de kinetoterapie, fie pentru a se pregăti de o intervenţie, fie pentru a se recupera după una, astfel încât pot estima cu tristeţe că peste 80% dintre probleme medicale se datorează sedentarismului.

 • Obiceiuri care afectează glanda tiroidă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obiceiuri care afectează glanda tiroidă

  Tiroida este unul dintre organele de care ar trebui să ai cea mai multă grijă, întrucât are rolul de a elibera hormoni, esenţiali pentru buna funcţionare a organismului.

 • Avantajele
mersului pe jos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avantajele mersului pe jos

  Una dintre cele mai subestimate activităţi benefice atât pentru organism, cât şi pentru buget este mersul pe jos. În schimbul timpului în plus petrecut pentru a te deplasa fără uzul transportului în comun, al vehiculului personal sau al bicicletei, veţi primi o sumedenie de beneficii pe termen lung. Iată care sunt avantajele mersului pe jos.

 • Codaşi la sport în şcoli, fruntaşi la boli de
inimă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Codaşi la sport în şcoli, fruntaşi la boli de inimă

  Stilul de viaţă sănătos, în care mişcarea joacă un rol esenţial, nu se învaţă pe băncile şcolii în România. Doar 23% dintre copiii cu vârste între 7 şi 12 ani fac cel puţin o oră de activitate fizică pe zi, relevă un studiu recent. În condiţiile în care infarctul a devenit obişnuit la tineri, iar unul din 10-15 copii are deja hipertensiune arterială sau colesterol crescut, activitatea fizică este mai mult decât necesară în viaţa copiilor noştri

 • Stai mult timp pe scaun? Ce boală de ficat
poţi face din cauza sedentarismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stai mult timp pe scaun? Ce boală de ficat poţi face din cauza sedentarismului

  „Scaunele ne ucid lent, dar sigur.” Acesta este mesajul profesorului Michael Trennell de la Universitatea Newcastle. El a dat exemplu un studiu care demonstrează că sedentarismul afectează inclusiv sănătatea ficatului. Oamenii care stau ore în şir aşezaţi pe scaun se pot îmbolnăvi de steatoză hepatică nealcoolică, cunoscută şi ca boala ficatului gras.

 • Obiceiuri care afectează glanda tiroidă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obiceiuri care afectează glanda tiroidă

  Tiroida este unul dintre organele de care ar trebui să ai cea mai multă grijă, întrucât are rolul de a elibera hormoni, esenţiali pentru buna funcţionare a organismului.

 • Mişcarea face bine şi creierului, nu doar siluetei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mişcarea face bine şi creierului, nu doar siluetei

  Este binecunoscut faptul că mişcarea ne menţine în formă şi ne protejează de diverse boli, însă un nou studiu arată că exerciţiile fizice pot avea beneficii şi pentru creier.

Modifică Setările