Stiri despre roboti

  236 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO - Roboţii sibieni vor să cucerească lumea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO - Roboţii sibieni vor să cucerească lumea

  Cinci roboţi construiţi de studenţii Facultăţii de Inginerie din cadrul ULBS participă la concursul naţional de robotică. În anii trecuţi Universitatea din Sibiu a monopolizat concursul şi a reprezentat România la etapa pe Europa, depăşind ţări mult mai titrate.

 • Stăpânii roboţilor sunt clujeni (VIDEO)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stăpânii roboţilor sunt clujeni (VIDEO)

  Doi elevi clujeni au realizat un robot de explorare care a câştigat locul II la “Infomatrix”, cel mai important concurs de profil din ţară. Robotul inventat de cei doi face misiuni de explorare, cercetare sau chiar de salvare, putând pătrunde în locuri inaccesibile omului.

 • „Megan Fox“, concurentă la sumo cu roboţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Megan Fox“, concurentă la sumo cu roboţii

  Roboţii creaţi de studenţi s-au luat la trântă în ring, în cadrul competiţiei RoboChallenge. La calificările pentru etapa naţională a RoboChallenge, care va avea loc în mai, s-au înscris 24 de echipe de inginerişti. Brutus, Zeus şi Megan Fox au fost atracţiile concursului.

 • PORTRET: Raicu Bogdan îşi desenează un viitor diversificat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET: Raicu Bogdan îşi desenează un viitor diversificat

  Tânărul este pasionat de desen şi face schiţe de când era mic şi, cu un mic ajutor de la mama sa, a reuşit să se perfecţioneze. Este elev în clasa a noua la Liceul Teoretic  „Traian Lalescu” din Reşiţa şi la doar 14 ani vrea să se instruiască în mai multe discipline pentru că în opinia sa desenul nu îi oferă un viitor.

 • Roboţi la catedră?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Roboţi la catedră?

  Propunerea recentă ca roboţii să înlocuiască, în curând, profesorii vorbitori nativi de limba engleză îndeamnă la mai multă reflecţie, lăsând deoparte ambiţiile tehnologice.

 • Roboţii care ne vor lua slujbele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Roboţii care ne vor lua slujbele

  Mai multe firme japoneze se află de câţiva ani în competiţie şi scot pe bandă rulantă noi modele de roboţi umanoizi, care au deja abilităţi mai performante decât oamenii.

 • Primul transplant renal din ţară asistat de roboţi are loc la Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primul transplant renal din ţară asistat de roboţi are loc la Cluj

  Roboţii încep să îşi facă tot mai simţită prezenţa în lumea medicală clujeană. După intervenţii în premieră la aparatul renal, făcute la sfârşitul anului trecut, astăzi Robotul Da Vinci a fost folosit la efectuarea a două operaţii de transplant de rinichi.

 • Roboţii inteligenţi invadează Clujul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Roboţii inteligenţi invadează Clujul

  Roboţi zugravi, grădinari sau menajeri inventaţi de studenţii clujeni. 18 roboţi inteligenţi vor fi prezentaţi duminică, la Cluj, în cadrul celei de-a treia ediţii a „Zilei Roboţilor inteligenţi”.

 • Bucureşti: Cornel Amariei construieşte roboţi-spion
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucureşti: Cornel Amariei construieşte roboţi-spion

  Tânărul în vârstă de 16 ani realizează roboţi care pot urmări persoane şi pot găsi victime în caz de cutremur, cu care a participat la concursuri internaţionale de profil, aducând României şase medalii.

 • Operaţie laparoscopică la rinichi cu roboţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Operaţie laparoscopică la rinichi cu roboţi

  După Spitalul Municipal, o altă unitate medicală din Cluj implementează operaţiile cu ajutorul roboticii. Specialiştii previzionează dezvoltarea acestui sistem la mai multe discipline medicale.