Pe măsură ce generația veche iese la pensie, companiile germane încep să folosească roboți

0
Publicat:

Pe măsură ce tot mai mulți angajați ies la pensie, companiile germane se găsesc în situații critice, și nu mai pot acoperi golurile lăsate de angajații vechi, în acest sens, tot mai mulți angajatori preferă să se folosească de roboți, în locul vechilor angajați.

colaj foto roboți umanoizi
Companiile germane înlocuiesc vechii angajați cu roboți

Alte companii mici și mijlocii se orientează, de asemenea, către automatizare, pe măsură ce ieșirea treptată de la locul de muncă a generației germane postbelice a „baby boom-ului” reduce presiunea asupra forței de muncă.

Aproximativ 1,7 milioane de locuri de muncă în Germania nu au fost ocupate în luna iunie, arată datele oficiale. Camerele de Comerț și Industrie din Germania (DIHK) afirmă că mai mult de jumătate dintre companii se luptă să ocupe posturile vacante, cu un cost estimat pentru creșterea celei mai mari economii europene de aproape 100 de miliarde de euro pe an.

Directorul general Henning Schloeder a citat această tendință pentru a explica impulsul dat de S&D Blech de câțiva ani în direcția automatizării și digitalizării, spunând: „Acest lucru va agrava și mai mult situația deja dificilă a forței de muncă calificate, în special în domeniul producției și al meșteșugurilor”.

Găsirea unui nou șef al unității de rectificare a fost dificilă „nu numai din cauza întregii experiențe pe care o are, ci și pentru că este o muncă istovitoare pe care nimeni nu mai vrea să o facă”, a declarat Schloeder pentru Reuters.

Mașina de rectificat implică căldură ridicată și zgomot continuu, în timp ce scânteile pe care le aruncă pot fi periculoase. Mai multe femei care lucrează și o creștere a imigrației au ajutat la compensarea schimbărilor demografice din ultimii ani în Germania.

Dar, odată cu pensionarea generației din perioada baby-boomului și cu o nouă cohortă - mult mai mică, din cauza ratelor scăzute de natalitate - care se va alătura forței de muncă, Agenția Federală pentru Ocuparea Forței de Muncă se așteaptă ca numărul de lucrători să se reducă cu 7 milioane de persoane până în 2035.

Având în vedere că schimbări similare afectează alte economii dezvoltate, impactul tehnologiilor avansate de automatizare, de la robotică la inteligența artificială, va fi resimțit pe scară largă, a declarat Nela Richardson, economist-șef la furnizorul global de servicii de salarizare și resurse umane ADP.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite