Stiri despre roboti

  244 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Roboţii – prietenii de tinichea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Roboţii – prietenii de tinichea

  Apariţia lui Siri – asistentul personal de pe noul iPhone – i-a dus cu gândul pe împătimiţii de tehnologie la HAL 9000, computerul vorbitor din celebrul film al lui Stanley Kubrick „Odiseea Spaţială: 2001“. În ultimii 50 de ani care s-au scurs între Siri şi HAL, alţi roboţi au marcat istoria, ce-i drept mai mult cea de science-fiction.

 • Salonul roboţilor ciudaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salonul roboţilor ciudaţi

  „Frizerul“ şi „ursuleţul de companie“, vedetele expoziţiei de tehnologii avansate de la Tokyo.

 • VIDEO Roboţi cu propriul limbaj, viitori servitori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Roboţi cu propriul limbaj, viitori servitori

  Mai mulţi oameni de ştiinţă de la Universitatea din Queensland, Australia, i-au învăţat pe roboţi, denumiţi acum Lingodroizi, să-şi creeze propriul limbaj. Acesta a fost primul pas în dezvoltarea altor abilităţi, cum ar fi îngrijirea bătrânilor sau servirea la mese.

 • Roboţi NASA din resturile dezastrului de la 11 septembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Roboţi NASA din resturile dezastrului de la 11 septembrie

  Oficialii Nasa au dezvăluit că cei doi roboţi care se află pe Planeta Roşie - roverele Spirit şi Opportunity - sunt de fapt o expresie a tributului lor pentru dezastrul din SUA de la 11 septembrie.

 • Autorităţile locale, în vizită informală la Ford. Află ce au găsit în fabrica de automobile din Bănie!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autorităţile locale, în vizită informală la Ford. Află ce au găsit în fabrica de automobile din Bănie!

  Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Prioteasa, şi viceprimarul Craiovei, Teodor Sas, au fost invitaţi de conducerea Ford să viziteze secţiile fabricii. Invitaţia vine după ce, în urmă cu doar câteva zile, Ministerul Finanţelor Publice anunţase că statul român a blocat ajutorul pentru americani, pentru că aceştia nu s-au ţinut de promisiunile din contractul de privatizare.

 • Angajaţi înlocuiţi de roboţi din cauza sinuciderilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Angajaţi înlocuiţi de roboţi din cauza sinuciderilor

  Foxconn, companie chineză care ansamblează telefoane, tablete şi calculatoare pentru giganţii Apple, Sony şi Nokia, intenţionează să înlocuiască angajaţii cu un milion de roboţi, potrivit telegraph.co.uk.

 • „Să mă întorc în România?“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Să mă întorc în România?“

  Românii din Bruxelles se luptă des cu această întrebare, deşi aici, unde se vorbesc în medie 20 de limbi, se bucură de anonimatul şi de deschiderea unui nou tip de cetăţenie, cea europeană. „Momentan nu mă gândesc să mă întorc, dar nici nu exclud acest lucru“. Acesta e adesea  răspunsul tinerilor români din capitala Europei.

 • David Dorogostaisky a dat roboţii pentru fotografie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  David Dorogostaisky a dat roboţii pentru fotografie

  La numai 23 de ani, David a încercat câte puţin din toate - programare, imobiliare şi robotică. Acum, cochetează cu imaginile. După ce a participat la o serie de concursuri, David spune că şi-a tranformat camera într-un adevărat atelier de creaţie.

 • Roboţi-sumo şi gimnaşti, hobby pentru studenţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Roboţi-sumo şi gimnaşti, hobby pentru studenţi

  Maşinării care fac flotări, se bat cu pumnii în piept, stau în cap ori se luptă în ringul de sumo sunt cele mai noi creaţii ale tinerilor care învaţă la universităţile tehnice din toată ţara. Robotica este o specializare universitară tot mai la modă pentru tinerii pasionaţi de gadgeturi şi calculatoare.

 • Roboţi de aur creaţi de liceenii bucureştenii FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Roboţi de aur creaţi de liceenii bucureştenii FOTO

  Tinerii care învaţă la şcolile din Capitală au reuşit şi anul acesta să uimească cu ingeniozitatea lor la un concurs internaţional de proiecte informatice şi robotică, care a avut loc weekendul trecut. Roboţii construiţi de la zero de tineri au obţinut medalii de aur. 

 • GALERIE FOTO Robotul de 1.000 de dolari care face gimnastică se luptă cu roboţii “mini-sumo” la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  GALERIE FOTO Robotul de 1.000 de dolari care face gimnastică se luptă cu roboţii “mini-sumo” la Bucureşti

  Roboţi umanoizi, roboţei de luptă, softuri inteligente şi programe cu utilitate practică construite şi gândite în întregime de elevi de liceu sau studenţi din toate colţurile lumii au fost prezentate astăzi la deschiderea etapei finale din Concursul Internaţional "Infomatrix". Competiţia de proiecte informatice are loc în acest weekend la International School of Bucharest.