Stiri despre nemira

  107 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Promisiunile unui preşedinte american
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Promisiunile unui preşedinte american

  Orion, imprintul de nonficţiune al editurii Nemira, publică Promisiunile mele. Despre viaţă şi politică, autobiografia preşedintelui Biden. Este povestea Americii, văzută prin ochii unui om care şi-a păstrat modestia şi caracterul - şi, deci, merită citită.

 • Topul vânzărilor Gaudeamus 2019.Radu Paraschivescu, Olga Tokarczuk, Stephen King, Peter Handke, John Grisham, între cei mai cumpăraţi autori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Topul vânzărilor Gaudeamus 2019.Radu Paraschivescu, Olga Tokarczuk, Stephen King, Peter Handke, John Grisham, între cei mai cumpăraţi autori

  "Omul care mută nori. Şapte povestiri", de Radu Paraschivescu, a fost cea mai vândută carte a editurii Humanitas la ediţia a 26-a a Târgului de Carte Gaudeamus care s-a încheiat duminică la Romexpo. La editura Litera, cea mai cumpărată carte a fost "Rugăciune pentru Cernobîl", de Svetlana Aleksievici, laureata Premiului Nobel pentru Literatură,, iar la editura Polirom Olga Tokarczuk, laureata cu Nobel pe 2018, a fost preferata cititorilor.

 • Vara se numără
bestsellerurile. O selecţie personală Bookfest
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vara se numără bestsellerurile. O selecţie personală Bookfest

  M-am plimbat ieri prin târgul Bookfest, care are loc la Romexpo până duminică, şi am făcut o selecţie a highlight-urilor acestei ediţii, in my opinion. Continuând un trend al ultimilor ani, autorii români (de literatură, şi nu numai) se bat în interesul publicului cu cei de peste hotare.

 • Poveste din România de azi – Orchestrele Naţionale de Tineret, primii 10 ani“, lansare de carte şi concert aniversar la Ateneu VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poveste din România de azi – Orchestrele Naţionale de Tineret, primii 10 ani“, lansare de carte şi concert aniversar la Ateneu VIDEO

  Sâmbătă, volumul "Poveste din România de azi – Orchestrele Naţionale de Tineret, primii 10 ani", semnat de muzicologul Oltea Şerban-Pârâu şi publiccat la editura Nemira, a fost lansat în prezenţa autoarei şi a personajului principal al cărţii, violoncelistul Marin Cazacu. Evenimentul a avut loc înaintea concertului aniversar de la Ateneul Român al Orchestrei Române de Tineret, care a fost condusă de Cristian Mandeal.

 • Două limbaje în oglindă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două limbaje în oglindă

  Pastişând o zicere celebră - „Ceci n’est pas une pipe“ - aş putea şi eu lesne spune că ceea ce veţi citi în continuare nu aspiră la statutul de recenzie la cartea „Clipa ca imagine - Teatru şi fotografie“ a criticului Octavian Saiu. Carte recent apărută în colecţia „Yorick actual“ a editurii bucureştene „Nemira“.

 • Surprizele lui Anthony Quinn
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Surprizele lui Anthony Quinn

  „Nu, se amestecă toate cu căsătoria mamei cu Frank Bowles, cu moartea tatei, a bunicii, cu faptul că sunt irlandezo-mexican, cu dorinţa mea stupidă de a fi cineva, cu stafiile - dar în primul rând e vorba de puşti.“

 • „Inima îndrăgostită: O istorie neconvenţională a iubirii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Inima îndrăgostită: O istorie neconvenţională a iubirii“

  De ce este inima cel mai cunoscut simbol din lume?Istoricul Marilyn Yalom, soţia psihiatrului şi scriitorului Irvin D. Yalom, ne dă nişte răspunsuri în cartea „Inima îndrăgostită: „O istorie neconvenţională a iubirii“, care apare la editura Nemira în februarie, în ton cu spiritul de Valentine's Day şi de Dragobete.

 • Ce titluri aduc editurile la cea de-a 25-a ediţie Gaudeamus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce titluri aduc editurile la cea de-a 25-a ediţie Gaudeamus

  Timp de patru zile, la târgul Internaţional de Carte Gaudeamus, ajuns la cea de-a 25-a ediţie, marile edituri vor avea la standuri peste 1000 de titluri şi reduceri de până la 20 la sută. Prezentăm o selecţie a cărţilor ce vor fi lansate la târg.

 • Iisuşii lui George Banu, într-o carte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iisuşii lui George Banu, într-o carte

  Pornind de la un Iisus baroc din America latină şi de la altul modern, sculptat de Apostu şi oferit de Andrei Şerban, George Banu a adunat, în cartea "Iisuşii mei", publicată de Editura Nemira, o splendidă familie de Iisuşi culeşi în lume, vechi sau recenţi, îndepărtaţi sau apropiaţi, martiri crucificaţi sau prunci inocenţi. Volumul a fost lansat în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (8-17 iunie).

 • Top 10 cărţi Nemira de luat în vacanţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top 10 cărţi Nemira de luat în vacanţă

  Editura Nemira propune zece titluri pe care să le luam în vacanţă în această vară, printre care se numără "Singura poveste" de Julian Barnes, "Şarpele din Essex" de Sarah Perry, "IT" de Stephen King, "Jurnal necenzurat" de Vaslav Nijinski, volumul întâi din "Crucea de foc", din seria Outlander, de Diana Gabaldon.

 • Despre „Literatura la zi“, cu Florin
Chirculescu şi Vasile Ernu, în ultima zi a iernii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre „Literatura la zi“, cu Florin Chirculescu şi Vasile Ernu, în ultima zi a iernii

  Pe 28 februarie, între orele 19.00 şi 21.00, va avea loc primul eveniment din seria „Literatura la zi“, avându-l ca invitat pe scriitorul-medic Florin Chirculescu. Avându-l drept moderator pe Vasile Ernu, întâlnirea va avea loc în primitorul interior al clubului Londophone (str. Zalomit, nr. 2, în zona parcului Cişmigiu).

 • O lectură
absolut obligatorie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O lectură absolut obligatorie

  Am acum ocazia de a consemna şi comenta încă o remarcabilă operaţiune de traducere în româneşte şi publicare (Editura Nemira, Bucureşti, 2017) a unei cărţi extrem de valoroase.

 • Regizorul Lucian Pintilie: „Restul e bricabrac. Toate amintirile strigă după mine să nu le uit“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Lucian Pintilie: „Restul e bricabrac. Toate amintirile strigă după mine să nu le uit“

  Un eveniment special dedicat regizorului Lucian Pintilie (83 de ani) va avea loc cu ocazia lansării volumului "Bricabrac", într-o ediţie revizuită şi adăugită, în colecţia Yorick de arte ale spectacolului a Editurii Nemira. Lansarea va avea loc joi, 29 iunie, la Cinema Elvira Popescu. Vor participa la lansare, alături de regizor, Marie-France Ionesco, Corneliu Porumboiu, Victor Rebengiuc, Andrei Şerban, Corina Şuteu, Mihai Chirilov.

 • Preţul supravieţuirii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preţul supravieţuirii

  Ne sunt cunoscute câteva piese de teatru care evocă nefastelele, tragicele efecte ale ingerinţelor politice ale  celui mai sângeros dictator din lumea modernă în opera unor importanţi scriitori. De la schilodirea inspiraţiei lui Bulgakov (Scrisori de dragoste către Stalin de Jan Mayoga) la interzicerea şi apoi condamnarea la moarte a lui Meyerhold (Richard al III lea se interzice de Mihai Vişniec).

 • Seria „Cum să-ţi dresezi dragonul“, de Cressida Cowell, apare în româneşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Seria „Cum să-ţi dresezi dragonul“, de Cressida Cowell, apare în româneşte

  „Cum să-ţi dresezi dragonul“, de Cressida Cowell, apare la editura Nemi de carte pentru copii începând cu această primăvară. Seria a început în 2003, iar ultima carte publicată e din 2015. Romanul care începe povestea lui Sughiţ şi a dragonului său ştirb se recomandă copiilor de peste 7 ani, comunică editura Nemira.

 • 50 cele mai frumoase scrisori de dragoste din toate timpurile, publicate la Nemira
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  50 cele mai frumoase scrisori de dragoste din toate timpurile, publicate la Nemira

  Cartea  „50 cele mai frumoase scrisori de dragoste din toate timpurile“, în selecţia lui David H. Lowenherz, va fi lansată miercuri, 1 februarie, de la 19.00, la Librăria Humanitas Cişmigiu. Actorii Nicoleta Hâncu şi Andrei Huţuleac vor citi din poeme,  iar Ioana Bâldea şi Marius Constantinescu vor prezenta volumul.

Modifică Setările