Cel mai recent volum al lui Stephen King a ajuns la sute de români în ziua lansării internaționale

0
Publicat:

Volumul de douăsprezece povestiri de la Nemira, publicat în imprintul Armanda, a apărut pe 22 mai în librăriile din România, concomitent cu lansarea internațională și a fost primit în aceeași zi de toți fanii lui Stephen King care au achiziționat cartea în precomandă.

image

„Vă place mai întunecat?” în traducerea Ruxandrei Toma, este cel de-al treilea volum semnat de Stephen King pe care Editura Nemira îl lansează simultan cu ediția în limba originală, după „Un basm” și „Holly”. Cu un titlu-omagiu dedicat unuia dintre cei mai iubiți muzicieni ai lumii, Leonard Cohen, volumul „Îți place mai întunecat” conține douăsprezece povestiri despre bătrânețe, soartă, moarte, noroc și faldurile realității unde, pe ascuns, se poate întâmpla orice. King spune că, prin poveștile sale supranaturale și paranormale, „am încercat în mod special să arăt lumea reală așa cum este."

Într-un interviu oferit lui Carmen Florea de la Cărturești, în ziua lansării, Marian Coman, coordonatorul imprintului Armada, spune că titlul ales de Stephen King te pregătește pentru faptul că „majoritatea povestirilor ascund în ele ceva întunecat, iar multe dintre ele vorbesc despre sfârșit, de un soi de așteptare a sfârșitului”.

Cele douăsprezece povestiri le propun cititorilor întâlniri cu personaje stranii ce ascund secrete neașteptate: de la veterani tăcuți, la tinere „pramatii cu talent”, cu toții victime ale destinului. Aceștia au vise premonitorii care schimbă vieți, primesc moșteniri neașteptate sau explorează colțuri ale universului despre care nici măcar nu își închipuiau că există.

În România sunt foarte mulți fani Stephen King care se înscriu de fiecare dată pe lista de precomandă, oricând se anunță un nou titlu al autorului. Iar, ca la fiecare lansare internațională, toți aceștia au primit pe 22 mai, în ziua lansării internaționale, volumul „Îți place mai întunecat?”. Cartea a fost primită cu mare entuziasm de cititori, rețelele din social media fiind inundate în ultimele ore cu poze cu incitanta copertă semnată de Vasile Adnan și cuvinte de laude pre-lectură.

Ce spun fanii lui King? „Cum adică nu știi dacă citești cea mai nouă carte a lui King? Păi ai de ales, ori "Îți place mai întunecat" ori ajungi în canalele mele de sub orașul Derry, unde găsești baloane roșii, confetti colorate, miros de bâlci și cadavre plutind. Toți plutim aici și e și mai întunecat”. Constantin Boda, cititor din comunitatea Armada.

Cartea este disponibilă pe site-ul nemira.ro și în librăriile din întreaga țară.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite