Stiri despre mass media

  104 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Politica în epoca noii mass-media
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politica în epoca noii mass-media

  Sunt ipotezele implicite sau explicite făcute de mass-media înţelese, deliberate, gândite de cetăţeni? Cine controlează şi dă formă agendei politice a noului mediu mass-media? Care sunt caracteristicile acestei noi epoci media? La aceste întrebări ne răspund Michael Delli Carpini şi Bruce Williams de la Universitatea din Pennsylvania.

 • Impactul formulărilor din mass-media asupra condamnărilor din tribunale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Impactul formulărilor din mass-media asupra condamnărilor din tribunale

  De ce a existat o explozie în atenţia pentru nevinovăţie în jurul anului 2000? Ce explică variaţia în numărul de condamnări la moarte date de juriu în America? De ce apare inerţia? La toate aceste întrebări ne vor răspunde Frank Baumgartner şi Suzanna Linn de la Universitatea de Stat Pennsylvania şi Amber Boydstun de la Universitatea din California – Davis.

 • Puterea mass-mediei de a seta agenda
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puterea mass-mediei de a seta agenda

  Determină mass-media agenda politică? Medii diferite au efecte diferite în ce priveşte impactul lor asupra politicii? Impactul mediei asupra agendei politice diferă de la caz la caz? Stefaan Walgrave şi Michiel Nuytemans de la Universitatea din Antwerp şi Stuart Soroka de la Universitatea McGill ne răspund cu un studiu pe Belgia.

 • RAPORT În 2017, mass-media a jucat un rol activ în tensionarea relaţiei dintre politicieni şi cetăţeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  RAPORT În 2017, mass-media a jucat un rol activ în tensionarea relaţiei dintre politicieni şi cetăţeni

  Anul 2017 a fost definit, în raportul ActiveWatch privind libertatea presei în România, ca unul de uzură şi de polarizare la nivelul societăţii româneşti. Mass-media a jucat un rol activ în tensionarea relaţiei dintre politicieni şi cetăţeni, fenomenul „fake news” nu a ocolit presa românească, iar mobilitatea jurnaliştilor a fost una crescută în ultimele 12 luni, cei mai mulţi denunţând presiuni din redacţii.

 • Abordări toxice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Abordări toxice

  Există un gen de abordări toxice, nocive a subiectelor de presa din ţara noastră.Toate canalele media au făcut abuz de ştiri şi reportaje cu petrecerile, destrăbălările de pe litoral sau din alte locuri, dar nimeni nu a pus întrebări, nu a cercetat, nu a investigat şi publicat informaţii despre traficul şi consumul de droguri, despre prostituţie, despre infracţionalitatea şi despre evaziunea fiscală din aceste zone.

 • Cum se manipulează
societatea turcă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se manipulează societatea turcă

  După condamnările definitive ale jurnaliştilor turci, câteva ştiri temporare au răsărit şi în mass-media de la noi. Surprinzător este că cei care au transmis ştirile chiar au crezut că transmit „o ştire“. Pentru cei care urmăresc atent ce se întâmplă în Turcia, arestările şi condamnările nu mai sunt de mult o ştire

 • ANALIZĂ A fost Rusia ţinta unei campanii de „ştiri false“ din partea NATO, cu ocazia exerciţiilor militare Zapad-2017?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ A fost Rusia ţinta unei campanii de „ştiri false“ din partea NATO, cu ocazia exerciţiilor militare Zapad-2017?

  Departamentele de apărare şi mass media occidentală au amplificat artificial ştirile cu privire la exerciţiile militare Zapad-2017 desfăşurate de Rusia, prezentându-le ca pe o ameninţare majoră. În realitate, ceea ce s-a petrecut nu a fost deloc pe atât de dramatic precum au lăsat să se înţeleagă ştirile alarmiste ce au circulat în Occident, scrie The Independent.

 • Comunicarea în război: cum menţine un Guvern susţinerea pentru un „război lung“ sau bătălia pentru „ştirile bune“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comunicarea în război: cum menţine un Guvern susţinerea pentru un „război lung“ sau bătălia pentru „ştirile bune“

  Una din marile probleme actuale ale mass-mediei este reprezentată, din perspectiva războiului informaţional, de instrumentarul şi actorii responsabili de dirijarea percepţiilor şi construcţiei naraţiunilor, de cine este cel care produce ştirile, cine creează naraţiunea şi spune povestea. De aceea, devine extrem de important orice studiu care acoperă un fragment al răspunsului la întrebarea cine face agenda publică?

 • Cum a fost reflectată criza ucraineană în mass-media românească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a fost reflectată criza ucraineană în mass-media românească

  Având în vedere proximitatea conflictului de România, posibilele consecinţe de securitate şi economice precum şi interesele româneşti, europene şi euro-atlantice în Zona Lărgită a Mării Negre am considerat oportun studiul modului în care acestă criză a fost reflectată în cadrul mass-mediei româneşti.