Stiri despre mass media

  111 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Operaţiunea AUR vs „presa toxică“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Operaţiunea AUR vs „presa toxică“

  Anunţul postat pe pagina oficială de Facebook a Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor, prin care liderii formaţiunii îşi îndemnau simpatizanţii să alcătuiască o listă cu „organele de presă” pe care le consideră indezirabile, un anunţ care a amintit de celebrele „execuţii pe stadioane” pe care le cerea în trecut PRM-ul defunctului Corneliu Vadim Tudor, a stârnit un război în toată regula în mediul online.

 • ONG-urile de media cer guvernării de la Chişinău reforme reale în mass-media
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ONG-urile de media cer guvernării de la Chişinău reforme reale în mass-media

  Organizaţiile neguvernamentale din domeniul mass-media solicită noii guvernări a Republicii Moldova să asigure transparenţa reală a activităţii instituţiilor publice şi accesul nerestricţionat la informaţia de interes public pentru jurnalişti şi instituţiile mass-media, aspecte care au fost neglijate de fosta guvernare în pofida apelurilor repetate ale ONG-urilor şi redacţiilor de media, transmite IPN.

 • Politica în epoca noii mass-media
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politica în epoca noii mass-media

  Sunt ipotezele implicite sau explicite făcute de mass-media înţelese, deliberate, gândite de cetăţeni? Cine controlează şi dă formă agendei politice a noului mediu mass-media? Care sunt caracteristicile acestei noi epoci media? La aceste întrebări ne răspund Michael Delli Carpini şi Bruce Williams de la Universitatea din Pennsylvania.

 • Impactul formulărilor din mass-media asupra condamnărilor din tribunale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Impactul formulărilor din mass-media asupra condamnărilor din tribunale

  De ce a existat o explozie în atenţia pentru nevinovăţie în jurul anului 2000? Ce explică variaţia în numărul de condamnări la moarte date de juriu în America? De ce apare inerţia? La toate aceste întrebări ne vor răspunde Frank Baumgartner şi Suzanna Linn de la Universitatea de Stat Pennsylvania şi Amber Boydstun de la Universitatea din California – Davis.

 • Puterea mass-mediei de a seta agenda
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puterea mass-mediei de a seta agenda

  Determină mass-media agenda politică? Medii diferite au efecte diferite în ce priveşte impactul lor asupra politicii? Impactul mediei asupra agendei politice diferă de la caz la caz? Stefaan Walgrave şi Michiel Nuytemans de la Universitatea din Antwerp şi Stuart Soroka de la Universitatea McGill ne răspund cu un studiu pe Belgia.

 • RAPORT În 2017, mass-media a jucat un rol activ în tensionarea relaţiei dintre politicieni şi cetăţeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  RAPORT În 2017, mass-media a jucat un rol activ în tensionarea relaţiei dintre politicieni şi cetăţeni

  Anul 2017 a fost definit, în raportul ActiveWatch privind libertatea presei în România, ca unul de uzură şi de polarizare la nivelul societăţii româneşti. Mass-media a jucat un rol activ în tensionarea relaţiei dintre politicieni şi cetăţeni, fenomenul „fake news” nu a ocolit presa românească, iar mobilitatea jurnaliştilor a fost una crescută în ultimele 12 luni, cei mai mulţi denunţând presiuni din redacţii.

 • Abordări toxice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Abordări toxice

  Există un gen de abordări toxice, nocive a subiectelor de presa din ţara noastră.Toate canalele media au făcut abuz de ştiri şi reportaje cu petrecerile, destrăbălările de pe litoral sau din alte locuri, dar nimeni nu a pus întrebări, nu a cercetat, nu a investigat şi publicat informaţii despre traficul şi consumul de droguri, despre prostituţie, despre infracţionalitatea şi despre evaziunea fiscală din aceste zone.

 • Cum se manipulează
societatea turcă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se manipulează societatea turcă

  După condamnările definitive ale jurnaliştilor turci, câteva ştiri temporare au răsărit şi în mass-media de la noi. Surprinzător este că cei care au transmis ştirile chiar au crezut că transmit „o ştire“. Pentru cei care urmăresc atent ce se întâmplă în Turcia, arestările şi condamnările nu mai sunt de mult o ştire

 • ANALIZĂ A fost Rusia ţinta unei campanii de „ştiri false“ din partea NATO, cu ocazia exerciţiilor militare Zapad-2017?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ A fost Rusia ţinta unei campanii de „ştiri false“ din partea NATO, cu ocazia exerciţiilor militare Zapad-2017?

  Departamentele de apărare şi mass media occidentală au amplificat artificial ştirile cu privire la exerciţiile militare Zapad-2017 desfăşurate de Rusia, prezentându-le ca pe o ameninţare majoră. În realitate, ceea ce s-a petrecut nu a fost deloc pe atât de dramatic precum au lăsat să se înţeleagă ştirile alarmiste ce au circulat în Occident, scrie The Independent.

 • Comunicarea în război: cum menţine un Guvern susţinerea pentru un „război lung“ sau bătălia pentru „ştirile bune“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comunicarea în război: cum menţine un Guvern susţinerea pentru un „război lung“ sau bătălia pentru „ştirile bune“

  Una din marile probleme actuale ale mass-mediei este reprezentată, din perspectiva războiului informaţional, de instrumentarul şi actorii responsabili de dirijarea percepţiilor şi construcţiei naraţiunilor, de cine este cel care produce ştirile, cine creează naraţiunea şi spune povestea. De aceea, devine extrem de important orice studiu care acoperă un fragment al răspunsului la întrebarea cine face agenda publică?

 • Cum a fost reflectată criza ucraineană în mass-media românească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a fost reflectată criza ucraineană în mass-media românească

  Având în vedere proximitatea conflictului de România, posibilele consecinţe de securitate şi economice precum şi interesele româneşti, europene şi euro-atlantice în Zona Lărgită a Mării Negre am considerat oportun studiul modului în care acestă criză a fost reflectată în cadrul mass-mediei româneşti.

 • Dreptul la imagine: când putem fi fotografiaţi şi când poate imaginea noastră să apară pe Facebook sau în presă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dreptul la imagine: când putem fi fotografiaţi şi când poate imaginea noastră să apară pe Facebook sau în presă

  Într-o societate în care orice telefon mobil se poate transforma în cameră foto, e important să ştim cum ne putem proteja imaginea. „Dacă eşti într-un loc public poţi fi fotografiat, iar imaginea ta poate fi folosită în presă sau în alte medii”, aceasta este regula de bază privind dreptul la imagine, însă Codul civil prevede mai multe excepţii importante, care ne permit să ne protejăm imaginea de folosirea abuzivă.

 • Discuţii contradictorii asupra Legii cu privire la protecţia datelor cu caracter personal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Discuţii contradictorii asupra Legii cu privire la protecţia datelor cu caracter personal

  În timp ce jurnaliştii susţin că autorităţile interpretează eronat şi aplică abuziv Legea cu privire la protecţia datelor cu caracter personal, reprezentanţii statului consideră că măsurile trebuiau impuse. Declaraţiile contradictorii au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV7, transmite IPN.

 • Igor Dodon: Noi vom anula interdicţiile mass-media din Rusia de a activa în Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Dodon: Noi vom anula interdicţiile mass-media din Rusia de a activa în Moldova

  După ce Consiliul Coordonator al Audiovizualului a sistat din mai 2015 retransmiterea postului de televiziune „Rossia 24” din Rusia, pentru mesaje propagandistice şi manipulatorii, noul preşedinte ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, afirmă că va anula aceste interdicţii împotriva mass-media rusă. Dodon doreşte ca orice instituţie presă să poată activa la Chişinău, iar publicul să decidă ce să privească şi ce nu.

 • Criza refugiaţilor în media europeană: Germania, ţara cu cele mai multe comentarii negative. România, dominată de opinii radicale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza refugiaţilor în media europeană: Germania, ţara cu cele mai multe comentarii negative. România, dominată de opinii radicale

  OpenLab - Laboratorul de analiză a Datelor din Surse Deschise şi Big Data al FSPAC-UBB a publicat un raport ce analizează modul în care criza refugiaţilor a fost prezentată în media europeană. Dacă în Germania au fost înregistrate cele mai numeroase comentarii negative, în România, „opiniile radical pro şi contra au acoperit rapid vocile neutre şi echilibrate din media online românească“.

Modifică Setările