Procuroare numită în post de conducere, apărată de colegi pentru fotografiile sexy de pe Facebook: Mass-media nu trebuie să analizeze pozele unui magistrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procuror Beatrice Pitrop foto: FB/Beatrice Pitrop
Procuror Beatrice Pitrop foto: FB/Beatrice Pitrop

Timp de şase luni, Parchetul Judecătoriei Constanţa va avea un nou procuror şef adjunct în persoana Cristinei Beatrice Pitrop. Apariţia publică a unor fotografii postate de magistrat pe contul de Facebook a stârnit un val de comentarii.

De la 1 noiembrie 2021, Cristina Beatrice Pitrop ocupă prin delegare postul de procuror-şef adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. 

Decizia a fost luată de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. 

Delegarea în această funcţie începe cu data de 01.11.2021, până la ocuparea funcţiei prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.

Pe contul de Facebook, procuroarea Beatrice Pitrop avea mai multe fotografii (selfie) postate public, în care apărea în ipostaze în care îşi etala atu-urile fizice. 

Apariţia lor în mass media, odată cu ştirea delegării din partea CSM la conducerea unei unităţi de parchet, a stârnit un val de comentarii. 

Ulterior, procuroarea şi-a închis contul de socializare.

procuror beatrice pitrop constanta foto FB Beatrice Pitrop

Sursa foto: FB/Beatrice Pitrop

Colegii magistratului, membri ai Asociaţiei Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor, au transmis un mesaj de susţinere pentru colega lor: „În contextul comentariilor şi articolelor publicate de mai multe persoane din mass media cu privire la fotografiile şi contul de Facebook ale colegei noastre de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, AMASP, asociaţie profesională a procurorilor, subliniază că discursul ofensator şi analizarea calităţii profesionale a doamnei procuror prin raportare la aspectul fizic sunt necorespunzătoare unei atitudini jurnalistice oneste. Apreciem că interesul legitim al presei pentru cariera magistraţilor trebuie să vizeze aspectele academice şi performanţele profesionale ale acestora şi nu analiza modului în care magistratul se îmbracă sau pozele pe care acesta le postează pe contul său personal de Facebook. Insinuările cu caracter sexist şi formele de bullying virtual nu constituie, în niciun caz, o modalitate acceptabilă de dezbatere publică, iar caracterizarea unei persoane de sex feminin ca aptă sau inaptă să ocupe un post de management în funcţie de aspectul său fizic este în totală contradicţie cu respectul care trebuie arătat demnităţii umane şi egalităţii de gen.” 

„Adevărul“ a solicitat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa informaţii privind acest incident şi privind codul de conduită pe care trebuie să îl respecte magistraţii. Revenim cu punctul de vedere al Parchetului îndată ce ne va fi transmis. 

ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Citeşte şi: 

Militar femeie, la prima tragere pe câmpul de instrucţie: „Inima bate precum proiectilul care  pleacă din tun”

Satul dobrogean fără niciun caz de COVID-19: „N-am auzit de vreunul în izolare. Aici se moare doar de moarte bună“ FOTO

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite