Stiri despre manuale noi

  64 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • EXCLUSIV Cum arată Abecedarul care nu a mai ajuns la elevi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Cum arată Abecedarul care nu a mai ajuns la elevi

  Abecedarul nou nu revoluţionează clasa I, dar se îndepărtează de tradiţiile româneşti, fiind presărat cu nume de origine străină şi termeni noi, arată experţii şi dascălii care au consultat câteva pagini ale unui dintre cele două materialele selectate de minister.

 • FOTO Prima zi de şcoală, între vizitele politicienilor şi lipsurile din sistem
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Prima zi de şcoală, între vizitele politicienilor şi lipsurile din sistem

  Peste 3,2 milioane de elevi şi preşcolari au început un nou an şcolar luni dimineaţă. Cei mici de la clasele I şi a II-a nu vor avea însă manualele noi promise de oficiali, cel puţin până în octombrie-noiembrie. Prezent la deschiderea anului şcolar în Capitală, ministrul Remus Pricopie a promis că toate manualele vor fi înlocuite în patru ani. Momentul nu a fost ratat nici de principalii oameni politici ai ţării.

 • Educaţia, un experiment. Al doilea început de an şcolar fără manuale noi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Educaţia, un experiment. Al doilea început de an şcolar fără manuale noi

  Pentru al doilea an consecutiv, dascălii vor fi nevoiţi să înceapă şcoala fără noile manuale, în condiţiile în care anul trecut a intrat în vigoare noua programă pentru clasa I, iar anul acesta cea pentru clasa a II-a. Licitaţia a fost contestată şi, deşi ministrul Educaţiei a dat asigurări în repetate rânduri că vom avea manualele pe 15 septembrie, şi oficialii au admis că vor întârzia şi dau vina pe editurile contestatare.

 • Anul şcolar începe fără noile manuale. MEN: „Este vina celor care au blocat licitaţia”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anul şcolar începe fără noile manuale. MEN: „Este vina celor care au blocat licitaţia”

  Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a decis, miercuri, continuarea procedurii pentru reevaluarea ofertelor depuse în cadrul licitaţiei pentru realizarea manualelor şcolare, după ce trei contestaţii au fost admise, şase admise în parte şi două respinse. Nu se ştie încă dacă licitaţia va fi reluată sau nu, dar în orice caz, noile manuale nu mai ajung pe băncile şcolilor până pe 15 septembrie, potrivit editorilor.

 • Ghidul învăţătorului pentru noile manuale digitale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ghidul învăţătorului pentru noile manuale digitale

  Dascălii şi părinţii au la dispoziţie, de luni, o platformă şi un Tel verde gratuit în cazul în care au neclarităţi sau întrebări legate de utilizarea noilor manuale digitale, introduse în premieră în noul an şcolar.

 • Pricopie: toţi elevii din România vor beneficia, treptat, de manuale digitale. Licitaţia nu se anulează
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pricopie: toţi elevii din România vor beneficia, treptat, de manuale digitale. Licitaţia nu se anulează

  Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat luni că „introducerea manualelor digitale reprezintă un pas necesar spre modernitate” şi că, având în vedere că cei mai mulţi elevi „trăiesc în era digitală”, în următorii ani toţi elevii vor beneficia de astfel de manuale noi, înclusiv în format digital. Declaraţiile vin în contextul în care Uniunea Editorilor discută despre contestarea licitaţiei pentru noile manuale.

 • Reacţii după acuzaţiile privind licitaţia pentru noile manualele şcolare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reacţii după acuzaţiile privind licitaţia pentru noile manualele şcolare

  Editurile desemnate câştigătoare ale licitaţiei pe noile manuale şcolare, acuzate miercuri de Federaţia Editorilor din România că au venit cu „preţuri de dumping“, au explicat de ce au venit cu manuale mai ieftine de 5 lei şi care au fost criteriile din licitaţie.

 • Federaţia Editorilor din România cere anularea licitaţiei pentru noile manuale, care ar putea fi amânate din nou
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Federaţia Editorilor din România cere anularea licitaţiei pentru noile manuale, care ar putea fi amânate din nou

  Federaţia Editorilor din România (FER) consideră că rezultatele licitaţiei de manuale pentru clasele I şi a II-a sunt „profund viciate de evaluarea inadecvată şi eronată” şi solicită „anularea licitaţiei şi asumarea răspunderii de către cei  vinovaţi”, mai exact demisia ministrului Educaţiei şi a directorului Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare. O nouă contestaţie ar însemna că elevii nu vor avea manuale noi nici la toamnă.

 • Ministerul Educaţiei a anunţat câştigătorii licitaţiei pentru noile manuale de la clasele I şi a II-a
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministerul Educaţiei a anunţat câştigătorii licitaţiei pentru noile manuale de la clasele I şi a II-a

  Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a selectat nouă oferte de manuale pentru clasele I şi a II-a, propuse de participanţii la licitaţie, dintre cele 21 de proiecte depuse. Este vorba de mai multe asocieri de firme şi edituri, însă pentru o parte din materii nu au fost desemnaţi câştigătorii. Oficialii dau însă asigurări că manualele noi vor ajunge în şcoli până la data de 15 septembrie 2014.

 • DEZBATERE Cum vor arăta noile manuale de religie pentru clasele primare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  DEZBATERE Cum vor arăta noile manuale de religie pentru clasele primare

  Din toamnă, elevii de clasa I şi a II-a ar urma să înveţe religia mai practic, prin insuflarea de valori şi atitudini pozitive, şi interactiv, prin manuale digitale. Specialiştii susţin însă că au fost excluse o parte din culte şi că se menţine monopolul ortodox.

 • Pricopie: Procesul nu va fi ţinut pe loc, în septembrie o să avem noile manuale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pricopie: Procesul nu va fi ţinut pe loc, în septembrie o să avem noile manuale

  Licitaţia pentru noile manuale se derulează pentru prima dată după Legea achiziţiilor publice şi în conformitate cu normele europene, iar editorii nemulţumiţi pot sesiza problemele şi vor primi clarificări, însă procesul nu va fi stopat astfel încât noile manuale pentru clasele a II-a şi a IV-a să ajungă în şcoli în septembrie, a spus joi ministrul Educaţiei Remus Pricopie.

 • Victor Ponta a cerut transparenţă în licitaţia pentru noile manuale. Elevii învaţă acum şi de pe manuale din 1991
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Ponta a cerut transparenţă în licitaţia pentru noile manuale. Elevii învaţă acum şi de pe manuale din 1991

  În şedinţa de guvern de miercuri, premierul Victor Ponta a solicitat ca licitaţia pentru noile manuale şcolare de la clasele I şi a II-a să fie cât mai transparentă şi să existe cât mai multă dezbatere publică, în aşa fel încât „tot felul de aberaţii" constatate în manualele vechi să fie îndreptate. Editorii de manuale digitale au spus că timpul alocat pentru propunerile de noi manuale este prea scurt.

 • Ministerul Educaţiei a publicat cerinţele din licitaţia pentru noile manuale şcolare. Editorii spun că sunt nerealiste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministerul Educaţiei a publicat cerinţele din licitaţia pentru noile manuale şcolare. Editorii spun că sunt nerealiste

  Documentele pentru licitaţia de noi manuale şcolare la clasele I şi a II-a au fost publicate pe SEAP în Ajunul Paştelui şi prezintă câteva schimbări faţă de forma pusă în dezbatere. Spre exemplu, editurile care vor să participe la licitaţie trebuie să aibă cifre de afaceri de milioane de euro, iar preţul unui manual nou, tipărit şi digital, este prea mic, atrag atenţia editorii.

 • Publicarea pe SEAP a documentelor privind licitaţia pentru noile manuale întârzie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Publicarea pe SEAP a documentelor privind licitaţia pentru noile manuale întârzie

  În data de 15 aprilie, documentele privind licitaţia pentru noile manuale trebuiau postate pe SEAP, însă nici până acum nu s-a întâmplat asta. Editorii de manuale critică lipsa de punctualitate a Ministerului Educaţiei (MEN), însă, Remus Pricopie spune că documentaţia a fost trimisă. Astfel, procedura birocratică întârzie publicarea documentelor pe SEAP, însă cel mai probabil acestea vor fi postate vineri, spun reprezentanţii MEN.

 • Dascălii care vor să participe la evaluarea proiectelor noilor manuale se pot înscrie în concurs de vineri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dascălii care vor să participe la evaluarea proiectelor noilor manuale se pot înscrie în concurs de vineri

  Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a lansat, prin Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), apelul pentru selecţia cadrelor didactice care vor evalua proiectele de manuale şcolare pentru învăţământul primar, pentru anul şcolar 2014-2015. Astfel, conform calendarului, de vineri încep înscrierile, iar între 29-30 aprilie are loc selecţia.

 • Editorii ameninţă cu procese Ministerul Educaţiei dacă vor păstra condiţiile actuale de licitaţie pentru noile manuale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Editorii ameninţă cu procese Ministerul Educaţiei dacă vor păstra condiţiile actuale de licitaţie pentru noile manuale

  Editorii ar putea acţiona în instanţă Ministerul Educaţiei dacă păstrează documentele de licitaţie în forma postată pe site, la mijlocul lunii. Documentele respective nu sunt încă semnate de ministru, deci mai pot suferi modificări până pe 14 aprilie, când acestea vor fi postate pe SEAP. Aceştia au atras atenţia că elevii din gimnaziu învaţă pe manuale vechi de 17 ani.

 • Licitaţia pentru primele manuale digitale, lansată oficial de minister. Editorii susţin că nu pot fi digitalizate toate manualele până la toamnă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Licitaţia pentru primele manuale digitale, lansată oficial de minister. Editorii susţin că nu pot fi digitalizate toate manualele până la toamnă

  Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat vineri că a demarat procedura de evaluare şi licitaţie pentru noile manuale de clasa I şi a II-a, care ar trebui să ajungă pe băncile elevilor, atât în variantă tipărită, cât şi cea digitală, până pe 15 septembrie 2014. Editorii spun că timpul acordat realizării de manuale nu este suficient şi că se poate finaliza noul manual digital doar pentru o materie.

 • Pricopie promite lansarea achiziţiei publice pentru noile manuale, cu o întârziere de trei luni faţă de calendar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pricopie promite lansarea achiziţiei publice pentru noile manuale, cu o întârziere de trei luni faţă de calendar

  Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat joi că va demara licitaţia publică pentru achiziţia noilor manuale şi, din acest moment, orice autor sau editură care doreşte să propună un manual trebuie să treacă prin acest proces. Oficialul a explicat că mai trebuie doar să publice anunţul de licitaţie în SEAP, deşi termenul iniţial, stabilit în calendarul publicat oficial, era 22 noiembrie 2013.

 • Manualele digitale ar putea să nu
mai ajungă pe băncile elevilor în septembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Manualele digitale ar putea să nu mai ajungă pe băncile elevilor în septembrie

  Elevii din clasele întâi şi a II-a ar putea să nu mai primească manuale digitale în septembrie 2014, fiindcă nici până acum nu s-a semnat ordinul de ministru pentru organizarea licitaţiei, spun reprezentanţii editorilor şi ai celor care digitalizează manuale. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, anunţa în noiembrie că manualele vor ajunge în şcoli pe 5 septembrie 2014.

 • ANALIZĂ Cum vor fi digitalizaţi primii doi ani de şcoală, începând din 2014
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Cum vor fi digitalizaţi primii doi ani de şcoală, începând din 2014

  De anul viitor, elevii din clasele I şi a II-a vor învăţa să scrie, să citească, să calculeze, dar şi despre natură şi religie din manuale digitale. Mai marii de la Educaţie speră să le capteze astfel atenţia copiilor, însă învăţătorii nu ştiu cum vor face faţă predării online.

 • Noile manuale la română, religie, limba modernă, matematică şi explorarea mediului de la clasele I şi a II-a vor ajunge în şcoli până pe 5 septembrie 2014
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noile manuale la română, religie, limba modernă, matematică şi explorarea mediului de la clasele I şi a II-a vor ajunge în şcoli până pe 5 septembrie 2014

  De anul viitor, elevii din clasele întâi şi a II-a vor avea parte de manuale noi la materiile obligatorii Comunicare în limba română/maternă, Matematică şi explorarea mediului, Limba modernă, dar şi la Religie, inclusiv în format digital, o premieră aşteptată în învăţământul românesc. Noile manuale electronice vor fi accesate atât de elevi şi de profesori, cât şi de părinţi, pe conturi diferite, potrivit documentelor Ministerului Educaţiei.

 • Editorii susţin că lansarea noilor manuale, inclusiv cele digitale, ar putea fi din nou amânată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Editorii susţin că lansarea noilor manuale, inclusiv cele digitale, ar putea fi din nou amânată

  Editorii sunt îngrijoraţi că nici anul viitor nu vor fi scoase noile manuale pentru clasele I şi a II-a, spunând că nu au mai primit niciun semn de la Ministerul Educaţiei, după ce Remus Pricopie a anunţat că metodologia a fost finalizată şi va fi aprobată cel mai probabil în septembrie, termen depăşit. Ca atare, ar putea fi amânată şi introducerea manualelor digitale.

 • Metodologia pentru noile manuale şcolare, finalizată până la 1 septembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Metodologia pentru noile manuale şcolare, finalizată până la 1 septembrie

  Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a explicat joi că introducerea noilor manuale pentru clasele I şi a II-a respectă ultimul calendar convenit cu editorii: metodologia va fi gata până la 1 septembrie 2013, urmând ca în termen de şase luni să fie gata şi primele manuale-pilot. Ceea ce înseamnă că noua generaţie de şcolari va învăţa după manualele de anul trecut.

Modifică Setările