Stiri despre klaus johannis

  86 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ucraina - România 1-0. Are România un plan B pentru
susţinerea şcolilor româneşti din Ucraina?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ucraina - România 1-0. Are România un plan B pentru susţinerea şcolilor româneşti din Ucraina?

  Este pregătită România să răspundă corect şi ferm politicii de asimilare a românilor din Ucraina? Preşedintele Petro Poroshenko a promulgat luni, 25 septembrie 2017, Legea învăţământului din Ucraina, adoptată de Parlamentul din Kiev în 5 septembrie, prin care învăţământul gimnazial, liceal şi universitar se va desfăşura numai în limba ucraineană, fiind desfiinţate şcolile în limba română, deşi în ţara vecină trăiesc peste 400.000 de români.

 • Dodon-Băsescu, un război politic pe placul Kremlinului?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dodon-Băsescu, un război politic pe placul Kremlinului?

  Retragerea cetăţeniei moldave fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, de către şeful statului moldovean, este o simplă acţiune de PR politic, prin intermediul căreia Igor Dodon doreşte să câştige bunăvoinţa Kremlinului. Dacă în plan intern se află „încolţit” de majoritatea lui Plahotniuc, în plan extern Igor Dodon ar dori să devină într-un timp cât mai scurt un Putin ceva mai mic, dar cu autoritate sporită în Republica Moldova.

 • Două enunţuri. Despre Radu Beligan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două enunţuri. Despre Radu Beligan

  Mereu se înghesuie unii care sunt degrabă vărsători de judecăţi în momente delicate. Pe de altă parte, pe mine mulţi mă numesc prea îngăduitor.

 • Un joc de-al
preşedintelui Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un joc de-al preşedintelui Iohannis

  Avem, pentru moment, pe piaţă câteva, destule, sondaje de opinie privind felul în care îşi va exercita astăzi dreptul electoral populaţia României, dar şi referitoare la intenţiile sale de vot. Dispunem de încă şi mai multe astfel de sondaje focusate asupra Capitalei.

 • Câtă cinste a acordat Johannis eroilor Smurd: Republica Moldova în doliu, România Nu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câtă cinste a acordat Johannis eroilor Smurd: Republica Moldova în doliu, România Nu

  Patru membri de echipaj Smurd au murit în Republica Moldova în timpul unei misiuni pe o vreme nu tocmai potrivită. În al doilea stat românesc a fost decretată Zi de doliu Naţional, însă în România preşedintele ţării a ales să facă o simplă postare pe Facebook. Este vorba de patru români ce au murit pentru ca în viitorul apropiat România şi Republica Moldova să devină un singur stat.

 • De ce împrumutul dat Republicii Moldova este bun pentru România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce împrumutul dat Republicii Moldova este bun pentru România

  Pe data de 6 mai preşedintele României a ratificat acordul de împrumut semnat între România şi Republica Moldova. Valoarea totală a banilor acordaţi este de 150 de milioane de euro, în mai multe tranşe controlabile în funcţie de modul în care guvernanţii de dincolo de Prut îşi duc la îndeplinire obiectivele asumate.

 • Corina Şuteu, viitorul ministru al Culturii. Fostul consilier Rareş Zaharia: „L-am avertizat pe Vlad Alexandrescu că va fi o revoluţie în Operă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corina Şuteu, viitorul ministru al Culturii. Fostul consilier Rareş Zaharia: „L-am avertizat pe Vlad Alexandrescu că va fi o revoluţie în Operă“

  Premierul Dacian Cioloş l-a revocat, ieri, pe Vlad Alexandrescu din funcţia de ministru al Culturii şi a propus-o pe Corina Şuteu, fost director al ICR New York, pentru numirea în această funcţie. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, revocarea lui Vlad Alexandrescu şi numirea Corinei Şuteu în funcţia de ministru al Culturii.

 • Greşeli profunde. Despre ordinul retras lui László Tőkés
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Greşeli profunde. Despre ordinul retras lui László Tőkés

  Klaus Iohannis i-a retras Ordinul Steaua României lui László Tőkés. Iar eu stau şi nu înţeleg cum de l-am putut vota. Bine, sigur că în exerciţiul democraţiei nu e nimic mai natural decît să fii dezamăgit. Dar să fii aproape continuu, asta e totuşi mai mult decît pot duce.

 • De dragul guvernării, Vladimir Voronin s-a rebrenduit în pro-european
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De dragul guvernării, Vladimir Voronin s-a rebrenduit în pro-european

  Dizolvarea alianţei pro-europene de la Chişinău, ca urmare a jocurilor de culise făcute de liderul PDM, Marian Lupu împreună cu oligarhul Vlad Plahoniuc  (finanţatorul democraţilor moldoveni), la moţiunea de cenzură care a dus la prăbuşirea cabinetului condus de Valeriu Streleţ, a readus în prim plan PCRM în negocierile pentru constituirea unei noi alianţe pro-europene.

 • Johannis se amăgeşte: oamenii nu ies împotriva PSD, ci a sistemului politic, inclusiv PNL
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Johannis se amăgeşte: oamenii nu ies împotriva PSD, ci a sistemului politic, inclusiv PNL

  În general nu mă exprim pe politică internă, dar în această situaţie am să o fac: Johannis a făcut o afirmaţie care pe mine, ca om în stradă, mă ofensează: "a fost nevoie să moară oameni ca guvernul să îşi dea demisia", sau ceva de genul. Nu domnule Johannis, oamenii ies împotriva sistemului, inclusiv a PNL; oamenii nu au murit, ci au fost ucişi de sistemul ce îl reprezentaţi.

 • De ce Klaus Johannis a acţionat corect în criza emigranţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce Klaus Johannis a acţionat corect în criza emigranţilor

  În spaţiul public din România au fost exprimate din prea multă emoţie o serie de nemulţumiri faţă de atitudinea preşedintelui României faţă de Criza refugiaţilor-emigranţilor. Ceea ce nu vor să arate aceştia este că Johannis nu a făcut decât să respecte mandatul pe care îl are ca şi preşedinte şi care impune respectarea Constituţiei Ţării.

 • 2016: Traian Băsescu preşedinte al Republicii Moldova înainte de Reunire?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  2016: Traian Băsescu preşedinte al Republicii Moldova înainte de Reunire?

  Dragi prieteni, vă invit la o dezbatere. Plecând de la faptul că istoria tinde să se repete, dar şi de conjunctura internă şi internaţională favorabilă, există premize serioase ca proiectul de ţară lansat de către preşedintele Traian Băsescu să fie dus la îndeplinire chiar de el.

 • Când presa e aservită Moscovei, ale cui interese le deservesc Klaus
Johannis şi Victor Ponta în chestiunea Basarabiei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când presa e aservită Moscovei, ale cui interese le deservesc Klaus Johannis şi Victor Ponta în chestiunea Basarabiei?

  În ultimul timp este readus cu timiditate proiectul Unirii Republicii Moldova cu România în agenda presei româneşti. Principala vină o au politicienii. Dacă fostul preşedinte, Traian Băsescu, face valuri prea mici prin declaraţiile sale despre Unire, actualul preşedinte, Klaus Johannis evită acest subiect. Dar vinovată este şi presa, care, cel puţin parţial, pare a fi sub controlul Moscovei şi astfel, dezinteresată intenţionat de subiect.

 • Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică ia la bani mărunţi Strategia Naţională de Apărare a Ţării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică ia la bani mărunţi Strategia Naţională de Apărare a Ţării

  Prima deosebire dintre Strategia de Securitate Naţională a preşedintelui SUA, din februarie 2015, şi Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2015-2019, ce urmează a fi prezentată Parlamentului României este aceea că în prima Barack Obama vorbeşte de NOI, adică americanii, iar în a doua aflăm că "acest document nu este şi nu trebuie să fie un act de voinţă al unei persoane, fie ea investită cu funcţia cea mai înaltă în stat."

 • SOS! De ce pierde România bătălia cu Rusia pentru Basarabia?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SOS! De ce pierde România bătălia cu Rusia pentru Basarabia?

  Alegerile locale din 14 Iunie 2015 confirmă, chiar din faza prelucrării parţiale a datelor, succesul candidaţilor antiromâni la funcţiile de primari în marile oraşe. Nu doar dezamăgirea provocată de corupţia falşilor proeuropeni, ci mai ales incisivitatea propagandei ruseşti şi lipsa de vizibilitate a propagandei româneşti au un rol important în succesul candidaţilor filoruşi şi antiromâni la primăriile din Chişinău, Bălţi şi Orhei.

 • De ce moldovenii se tem, iar pe români îi doare „în cot” de George Simion?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce moldovenii se tem, iar pe români îi doare „în cot” de George Simion?

  Expulzarea lui George Simion, liderul mişcării naţionale unioniste ”Acţiunea 2012”, din Republica Moldova în cel mai curat stil KGB-ist este dovada clară că proiectul Unirii celor două ţări româneşti prinde contur peste Prut şi a devenit o ameninţare pentru stataliştii moldoveni şi pentru Moscova. În acelaşi timp, slaba reacţie a opiniei publice româneşti arată adevărata dimensiune a sentimentelor unioniste în România.

 • O demisie stranie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O demisie stranie

  Cînd cineva demisionează dintr-o funcţie importantă, aş dori să înţeleg. Desigur, nu pot înţelege pe deplin pentru că nu sunt eu persoana respectivă. Dar încerc să mă apropii.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Nemaipomenitele aventuri ale Anticorupţiei în Balcanii de Est
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Nemaipomenitele aventuri ale Anticorupţiei în Balcanii de Est

  Lucrînd la un raport pentru preşedinţia olandeză a UE am descoperit că şeful agenţiei naţionale de integritate bulgare fusese deja arestat de vreun an cînd ai noştri l-au săltat pe Horia Georgescu. Respectivul personaj, Zlatanov pe numele său, îşi rătăcise taman la procurori caietul de notiţe în care consemna cum urma agenţia să urmărească dosarele de conflict de interese semnalate la politicieni.

 • Islamizarea Turciei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Islamizarea Turciei

  Turcia sub Erdogan se află într-un continu regres democratic, Islamizarea Ţării trimiţând statul cu 100 de ani în urmă, când reformele lui Ataturk, primul preşedinte al Republicii Turcia, au reuşit să readucă în timpurile moderne rămăşiţele fostului Imperiu Otoman.

 • 27 martie? Tatăl de la Bucureşti este încă în hibernare...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  27 martie? Tatăl de la Bucureşti este încă în hibernare...

  Una dintre diferenţele majore, între opţiunile poltice dâmboviţene şi cele răsăritene este modul de manifestare a susţinerii obiectivelor de interes naţional. Mioriticii au preluat obiceiurile fostei republici socialiste, împuşcată în decembrie 1989, continuând seria simpozioanelor mai mult sau mai puţin ştiinţifice, mai degrabă infantil politice, a declaraţiilor redactate de unii  şi citite de alţii, a promovării unor lideri de carton.

 • România „nu dezgheaţă“ conflictul transnistrean
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România „nu dezgheaţă“ conflictul transnistrean

  Preşedintele României, Klaus Johannis, a făcut o scurtă vizită oficială la Kiev, unde s-a întâlnit cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko. În cadrul declaraţiei de presă de la sfârşitul întâlnirii, preşedintele statului vecin a susţinut că a stabilit cu omologul român eforturi comune pentru dezgheţarea conflictului transnistrean.

Modifică Setările