
Clipa memorabilă a mandatelor preşedintelui Klaus Iohannis
Uşor, uşor se dezumflă şi teoria conform căreia Macron a ordonat, Klaus s-a conformat şi Dacian s-a urcat pe calul premierului - definitiv.
Uşor, uşor se dezumflă şi teoria conform căreia Macron a ordonat, Klaus s-a conformat şi Dacian s-a urcat pe calul premierului - definitiv.
Este pregătită România să răspundă corect şi ferm politicii de asimilare a românilor din Ucraina? Preşedintele Petro Poroshenko a promulgat luni, 25 septembrie 2017, Legea învăţământului din Ucraina, adoptată de Parlamentul din Kiev în 5 septembrie, prin care învăţământul gimnazial, liceal şi universitar se va desfăşura numai în limba ucraineană, fiind desfiinţate şcolile în limba română, deşi în ţara vecină trăiesc peste 400.000 de români.
Igor Dodon a transmis un mesaj de condoleanţe omologului său român, Klaus Iohannis, luni, 20 septembrie, în contextul consecinţelor furtunii din vestul României ce s-a soldat cu decesul mai multor persoane.
Rugăm preşedintele să retrimită la Parlament Legea de Respingere a Ordonanţei 100/2016, cea care a fost făcută anul trecut împreună cu asociaţiile profesionale şi MDRAP, cu scopul expres de a îmbunătăţi şi debirocratiza procesul de autorizare al construcţiilor.
Scriitorul Mircea Cărtărescu a intervenit recent pe Facebook, numind actuala conducere a ţării „un guvern de semi-oligofreni şi semi-analfabeţi“. Totodată, el face un apel pentru susţinerea preşedintelui Klaus Johannis, „ca garant al unei justiţii libere“.
Retragerea cetăţeniei moldave fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, de către şeful statului moldovean, este o simplă acţiune de PR politic, prin intermediul căreia Igor Dodon doreşte să câştige bunăvoinţa Kremlinului. Dacă în plan intern se află „încolţit” de majoritatea lui Plahotniuc, în plan extern Igor Dodon ar dori să devină într-un timp cât mai scurt un Putin ceva mai mic, dar cu autoritate sporită în Republica Moldova.
Victoria candidatului PSRM, Igor Dodon, în alegerile prezidenţiale de la Chişinău cu ajutorul tacit al Guvernului lui Plahotniuc şi prin fraudarea masivă a votului va schimba raportul de forţe pe scena politică moldavă, anulând cel mai probabil reformele implementate de guvernele pro-europene din perioada 2009-2015.
Preşedintele României, Klaus Johannis, a promulgat astăzi legea privind transferul terenului necesar pentru Aeroportul Braşov în administrarea Consiliului Judeţean.
Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretele de decorare ale următoarelor personalităţi din domeniul cultural şi cel ştiinţific: Neagu Djuvara, Mihai Şora, Dumitru Protase, Virginia Zeani (Zehan) şi Cicerone Rotaru.
Mereu se înghesuie unii care sunt degrabă vărsători de judecăţi în momente delicate. Pe de altă parte, pe mine mulţi mă numesc prea îngăduitor.
Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de decorare post-mortem a istoricului Mihnea Berindei cu Ordinul Naţional ”Serviciul Credincios”, în grad de Cavaler.
Avem, pentru moment, pe piaţă câteva, destule, sondaje de opinie privind felul în care îşi va exercita astăzi dreptul electoral populaţia României, dar şi referitoare la intenţiile sale de vot. Dispunem de încă şi mai multe astfel de sondaje focusate asupra Capitalei.
Patru membri de echipaj Smurd au murit în Republica Moldova în timpul unei misiuni pe o vreme nu tocmai potrivită. În al doilea stat românesc a fost decretată Zi de doliu Naţional, însă în România preşedintele ţării a ales să facă o simplă postare pe Facebook. Este vorba de patru români ce au murit pentru ca în viitorul apropiat România şi Republica Moldova să devină un singur stat.
Pe data de 6 mai preşedintele României a ratificat acordul de împrumut semnat între România şi Republica Moldova. Valoarea totală a banilor acordaţi este de 150 de milioane de euro, în mai multe tranşe controlabile în funcţie de modul în care guvernanţii de dincolo de Prut îşi duc la îndeplinire obiectivele asumate.
Regizorii Radu Afrim şi Gianina Cărbunariu, actorii Marius Manole, Constantin Cojocaru şi Sorin Leoveanu şi coregrafa Vava Ştefănescu au fost decoraţi de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul ”Meritul Cultural” în grad de Cavaler categoria D - ”Arta spectacolului”.
Premierul Dacian Cioloş l-a revocat, ieri, pe Vlad Alexandrescu din funcţia de ministru al Culturii şi a propus-o pe Corina Şuteu, fost director al ICR New York, pentru numirea în această funcţie. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, revocarea lui Vlad Alexandrescu şi numirea Corinei Şuteu în funcţia de ministru al Culturii.
Klaus Iohannis i-a retras Ordinul Steaua României lui László Tőkés. Iar eu stau şi nu înţeleg cum de l-am putut vota. Bine, sigur că în exerciţiul democraţiei nu e nimic mai natural decît să fii dezamăgit. Dar să fii aproape continuu, asta e totuşi mai mult decît pot duce.
Dizolvarea alianţei pro-europene de la Chişinău, ca urmare a jocurilor de culise făcute de liderul PDM, Marian Lupu împreună cu oligarhul Vlad Plahoniuc (finanţatorul democraţilor moldoveni), la moţiunea de cenzură care a dus la prăbuşirea cabinetului condus de Valeriu Streleţ, a readus în prim plan PCRM în negocierile pentru constituirea unei noi alianţe pro-europene.
În general nu mă exprim pe politică internă, dar în această situaţie am să o fac: Johannis a făcut o afirmaţie care pe mine, ca om în stradă, mă ofensează: "a fost nevoie să moară oameni ca guvernul să îşi dea demisia", sau ceva de genul. Nu domnule Johannis, oamenii ies împotriva sistemului, inclusiv a PNL; oamenii nu au murit, ci au fost ucişi de sistemul ce îl reprezentaţi.
În spaţiul public din România au fost exprimate din prea multă emoţie o serie de nemulţumiri faţă de atitudinea preşedintelui României faţă de Criza refugiaţilor-emigranţilor. Ceea ce nu vor să arate aceştia este că Johannis nu a făcut decât să respecte mandatul pe care îl are ca şi preşedinte şi care impune respectarea Constituţiei Ţării.
Dragi prieteni, vă invit la o dezbatere. Plecând de la faptul că istoria tinde să se repete, dar şi de conjunctura internă şi internaţională favorabilă, există premize serioase ca proiectul de ţară lansat de către preşedintele Traian Băsescu să fie dus la îndeplinire chiar de el.
În ultimul timp este readus cu timiditate proiectul Unirii Republicii Moldova cu România în agenda presei româneşti. Principala vină o au politicienii. Dacă fostul preşedinte, Traian Băsescu, face valuri prea mici prin declaraţiile sale despre Unire, actualul preşedinte, Klaus Johannis evită acest subiect. Dar vinovată este şi presa, care, cel puţin parţial, pare a fi sub controlul Moscovei şi astfel, dezinteresată intenţionat de subiect.
Prima deosebire dintre Strategia de Securitate Naţională a preşedintelui SUA, din februarie 2015, şi Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2015-2019, ce urmează a fi prezentată Parlamentului României este aceea că în prima Barack Obama vorbeşte de NOI, adică americanii, iar în a doua aflăm că "acest document nu este şi nu trebuie să fie un act de voinţă al unei persoane, fie ea investită cu funcţia cea mai înaltă în stat."
Alegerile locale din 14 Iunie 2015 confirmă, chiar din faza prelucrării parţiale a datelor, succesul candidaţilor antiromâni la funcţiile de primari în marile oraşe. Nu doar dezamăgirea provocată de corupţia falşilor proeuropeni, ci mai ales incisivitatea propagandei ruseşti şi lipsa de vizibilitate a propagandei româneşti au un rol important în succesul candidaţilor filoruşi şi antiromâni la primăriile din Chişinău, Bălţi şi Orhei.
Expulzarea lui George Simion, liderul mişcării naţionale unioniste ”Acţiunea 2012”, din Republica Moldova în cel mai curat stil KGB-ist este dovada clară că proiectul Unirii celor două ţări româneşti prinde contur peste Prut şi a devenit o ameninţare pentru stataliştii moldoveni şi pentru Moscova. În acelaşi timp, slaba reacţie a opiniei publice româneşti arată adevărata dimensiune a sentimentelor unioniste în România.
Cînd cineva demisionează dintr-o funcţie importantă, aş dori să înţeleg. Desigur, nu pot înţelege pe deplin pentru că nu sunt eu persoana respectivă. Dar încerc să mă apropii.
Lucrînd la un raport pentru preşedinţia olandeză a UE am descoperit că şeful agenţiei naţionale de integritate bulgare fusese deja arestat de vreun an cînd ai noştri l-au săltat pe Horia Georgescu. Respectivul personaj, Zlatanov pe numele său, îşi rătăcise taman la procurori caietul de notiţe în care consemna cum urma agenţia să urmărească dosarele de conflict de interese semnalate la politicieni.
Turcia sub Erdogan se află într-un continu regres democratic, Islamizarea Ţării trimiţând statul cu 100 de ani în urmă, când reformele lui Ataturk, primul preşedinte al Republicii Turcia, au reuşit să readucă în timpurile moderne rămăşiţele fostului Imperiu Otoman.
Una dintre diferenţele majore, între opţiunile poltice dâmboviţene şi cele răsăritene este modul de manifestare a susţinerii obiectivelor de interes naţional. Mioriticii au preluat obiceiurile fostei republici socialiste, împuşcată în decembrie 1989, continuând seria simpozioanelor mai mult sau mai puţin ştiinţifice, mai degrabă infantil politice, a declaraţiilor redactate de unii şi citite de alţii, a promovării unor lideri de carton.
Preşedintele României, Klaus Johannis, a făcut o scurtă vizită oficială la Kiev, unde s-a întâlnit cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko. În cadrul declaraţiei de presă de la sfârşitul întâlnirii, preşedintele statului vecin a susţinut că a stabilit cu omologul român eforturi comune pentru dezgheţarea conflictului transnistrean.