România-ţara cu cele mai mari salarii din lume

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalii candidaţi la preşedinţia României au fost cam toată viaţa lor fie bugetari, fie politicieni. Dacă ar fi să luăm în considerare avuţia acumulată în toţi aceşti ani, am putea afirma că în România se plăteşte şi se trăieşte bine, mai ales dacă eşti bugetar.

Aflu dintr-o postare pe Facebook că Elena Udrea are o avere de vreo 9 milioane de euro. Cum toată viaţa ei a fost fie secretara cuiva, fie consiliera altcuiva(în România cele două se confundă), am putea spune că bugetarii câştigă chiar foarte bine. 

Binenţeles că  are şi o justificare pentru o parte din avuţie: a luat o cotă parte din averea aparent ilicită acumulată de soţul ei. Ştiţi cum e în căsătorie : la bine şi la greu. Cum doamna era soţia lui Dorin Cocoş în momentul în care acele presupuse fapte de corupţie se făceau, am putea presupune că se va aplica şi promisiunea: şi la rău. Vrăjeala cu nu ştiam şi întrebaţi-l pe el este pentru proşti.

Iată aici declaraţia de avere a Elenei Udrea.

O altă dovadă a bunăstării în România este dată de capacitatea profesorilor nu doar de a trăi bine, ci chiar de a reuşi acumularea de sume importante de bani din salariul de dascăl. 

Cel mai celebru caz este al umilului profesor de provincie, Klaus Johannis, care a reuşit să strângă suficient pentru a achiziţiona şase proprietăţi imobiliare în centrul oraşului Sibiu. Este adevărat că acesta a fost ajutat şi de lipsa calităţii de părinte, deoarece, conform celor declarate, creşterea unui copil este foarte scumpă. 

Am avut plăcerea de a primi din partea candidatului şi justificarea motivului că pentru care nu toţi profesorii au reuşit această acumulare: Ghinionul.

Iată aici şi declaraţia de avere a lui Klaus Johannis.

Dar nici procurorii nu trăiesc chiar rău. Victor Ponta de exemplu a reuşit să pună deoparte pentru cumpărarea a vreo 7 proprietăţi imobiliare. Este adevărat că acest lucru s-a făcut cu ajutorul soţiei, dar nici aceasta nu a fost tocmai un eminent om de afaceri. 

Păcat că în schimbul acestei mici averi procurorul Victor Ponta nu a scos în faţă vreun mare dosar de corupţie.

Iată aici şi declaraţia de avere a lui Victor Ponta, dar şi a soţiei acestuia. 

Acum mai arătaţi-mi voi o ţară din lume în care bugetarii din administraţie, profesorii sau procurorii pot să acumuleze numai din salarii astfel de averi. 

P.S. Îmi cer scuze faţă de profesori, medici, procurori, judecători, angajaţi ai administraţiilor locale şi centrale şi faţă de toţi angajaţii de la stat, care trăiesc în marea lor majoritate într-o sărăcie lucie pentru simplul motiv că bugetul de stat, fie el general, fie local, este sifonat de o parte din colegii puşi politic şi expediat direct în conturile secrete din afara ţării.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite