Stiri despre indigestie

  66 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Zece plante utile în caz de indigestie. Ardeiul iute şi ananasul se numără printre remedii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zece plante utile în caz de indigestie. Ardeiul iute şi ananasul se numără printre remedii

  Exisă mai multe tipuri de indigestie, de la cea organică, determinată de boli ale unor organe, la cea funcţională, cauzată de scăderea capacităţii stomacului de a digera alimentele şi de a le trece în intestinul subţire, ori indigestia cauzată de stilul de viaţă. Cauza şi tratamentul acestor probleme trebuie stabilite de medic, cel care poate prescrie sau nu şi administrarea unor ceaiuri din plante medicinale.

 • De ce se leneveşte bila?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce se leneveşte bila?

  O durere în partea dreaptă a abdomenului, sub coaste sau în capul pieptului, poate fi cauzată de dischinezia biliară, cunoscută mai ales ca bilă „leneşă”.

 • Semne că suferi de inflamaţie cronică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semne că suferi de inflamaţie cronică

  Inflamaţia normală din corp ajută la prevenirea infecţiilor şi leziunilor, favorizând vindecarea într-un timp mai scurt. Cu toate acestea, inflamaţia anormală poate afecta fiecare funcţie a organismului şi chiar declanşează boli grave, inclusiv hepatită, artrită, boli de inimă şi cancer. Semnele care-ţi spun că suferi de inflamaţie cronică sunt:

 • Oţetul de mere combate indigestia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oţetul de mere combate indigestia

  Benefic pentru sănătate şi frumuseţe, oţetul de mere este un leac cunoscut din bătrâni pentru tratarea multor afecţiuni. Are proprietăţi antitermice, antiseptice şi antiinflamatoare şi este o sursă bogată de vitamine şi minerale.

 • Ce trebuie să faci după masă pentru a-ţi accelera metabolismul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce trebuie să faci după masă pentru a-ţi accelera metabolismul

  Dacă imediat după ce mănânci, singurul tău gând este să te aşezi un pic în pat şi să îţi faci siesta, atunci citeşte acest articol şi află cum îţi poţi accelera metabolismul după masă astfel încât să te bucuri de sănătate timp îndelungat.

 • Cum previi indigestia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum previi indigestia

  Din cauza preparatelor extrem de gustoase din perioada sărbătorilor, multe persoane ajung să mănânce mai mult decât ca de obicei, fapt care poate duce cu uşurinţă la apariţia tulburărilor digestive. Pentru a le preveni, iată câteva sfaturi de care să ţii cont.

 • 761 de pacienţi din tot judeţul s-au prezentat la camera de gardă în ultimele patru zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  761 de pacienţi din tot judeţul s-au prezentat la camera de gardă în ultimele patru zile

  Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe au îngriji mai mulţi pacienţi prea lacomi decât anul trecut. În patru zile, 761 de pacienţi din tot judeţul s-au prezentat la camera de gardă, cu afecţiuni diverse, de la acutizări ale bolilor cronice, la stări de indigestie, până la stări de ebrietate acută, accidente casnice sau rutiere şi stări conflictuale.

 • Planta care alungă dependenţa de tutun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Planta care alungă dependenţa de tutun

  Numită şi „trestia mirositoare”, obligeana este folosită pentru tratarea bolilor de stomac, calmează spasmele intestinale, combate constipaţia, redă pofta de mâncare şi alungă dependenţa de tutun.

 • Ce alimente n-ar trebui să-ţi lipsească de sărbători
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce alimente n-ar trebui să-ţi lipsească de sărbători

  Sărbătorile de iarnă pe lângă bucuria regăsirii persoanelor dragi, vin la pachet şi cu o mare neplăcere şi anume indigestia sau chiar balonarea. Află cum să le eviţi din cele ce urmează!

 • Ce durere dispare cu ghimbir
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce durere dispare cu ghimbir

  Ghimbirul şi-a câştigat numele de super aliment datorită proprietăţilor sale datorită cărora cu el se poate trata diverse afecţiuni.

 • Macul previne osteoporoza
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Macul previne osteoporoza

  Floare care înfrumuseţează câmpurile şi pajiştile mai ales vara, macul are şi proprietăţi medicinale. Printre altele, remediile din plantă susţin sistemul osos şi previn insomnia.

 • Armurariul regenerează ficatul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Armurariul regenerează ficatul

  Cunoscut şi ca ciulinul-laptelui, armurariul este una dintre cele mai bune plante pentru ficat. Seminţele de armurariu conţin silimarină, în proporţie de 70-80%, care se regăseşte în mai toate suplimentele şi medicamentele recomandate de specialişti pentru bolile hepatice. Pe lângă acest compus, în seminţe se mai găsesc şi acidul linoleic, oleic şi palmitic, dar şi proteine.

 • Pelinul te scapă de balonare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pelinul te scapă de balonare

  Pelinul este folosit încă din vechime pentru efectele sale tămăduitoare. Pentru că poate deveni toxic dacă nu respecţi dozele, este bine să urmezi tratamente cu pelin doar la indicaţia medicului.

 • Alimente pe care le consumi la ore greşite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente pe care le consumi la ore greşite

  Alimentele sunt ajutorul cel mai de preţ al sănătăţii tale. Momentul în care alegi să le consumi poate face diferenţa dintre sănătate şi boală.

 • Cojile de ouă te refac după dereglările digestive
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cojile de ouă te refac după dereglările digestive

  Oul reprezintă unul din cele mai hrănitoare alimente din lume ce poate fi gătit în multe feluri. Cercetătorii care au studiat acest aliment au ajuns la concluzia că în coaja oului se regăsesc substanţe nutritive, motiv pentru care, în cazul în care te confrunţi cu o indigestie, pulberea din coji de ouă îţi poate fi de folos.

 • Coada-şoricelului, leacul bolilor intestinale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coada-şoricelului, leacul bolilor intestinale

  Dacă îţi place să stai în natură, să te încarci cu energia ei şi să foloseşti puterea plantelor medicinale pentru a trata diferite probleme de sănătate, atunci sigur trebuie să afli mai multe despre coada-şoricelului.

 • Cum să alungi tusea cu piper negru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să alungi tusea cu piper negru

  Răceala şi tusea pot fi combătute cu remedii naturiste diverse. Puţini ştiu de leacurile cu piper negru care pot fi folosite şi pentru a stopa căderea părului sau simptomele indigestiei.

 • Cum tratăm problemele digestive apărute în prima lună din an
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum tratăm problemele digestive apărute în prima lună din an

  Chiar dacă Sărbătorile au trecut deja de multă vreme, mulţi dintre noi încă simt efectele secundare. Excesele de alimente şi de alcool au lăsat în urmă tulburări digestive cu care trebuie să ne luptăm vreme îndelungată

 • Cum să combini corect alimentele. De ce nu e bine să mănânci lactate înainte de carne
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să combini corect alimentele. De ce nu e bine să mănânci lactate înainte de carne

  Chiar dacă ştii că mânânci produse sănătoase şi corect preparate, este posibil să constaţi, din când în când, că nu te simţi pe cât de bine ai sperat, ci, din contră, balonat şi greoi. Se întâmplă, cel mai probabil, nu din cauza alimentelor, ci a felului în care le combini. Nutriţioniştii recomandă câteva reguli de bază pentru evitarea acestor probleme.

Modifică Setările