Indigestii şi crampe abdominale? Aşa le vii de hac!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Indigestii şi crampe abdominale? Aşa le vii de hac!

Problemele digestive precum constipaţia, senzaţia de balonare, crampele abdominale dureroase ori diareea pot fi tratate cu remedii naturale. Află ce ceaiuri şi infuzii fac minuni!

Muşeţel cu mentă contra balonare

Senzaţia de balonare apare de obicei după o masă încărcată şi poate fi combătută cu ceaiuri din plante. Prepară o infuzie din 10 g frunze de cardamom, 10 g rizomi de obligeană, 10 g rădăcini de valeriană, 30 g frunze de mentă şi 30 g flori de muşeţel. Din acest amestec, fierbi două linguriţe de plantă în 500 de ml apă, timp de 10 minute. Infuzia se consumă după prânz, seara şi înainte de culcare.

Dacă pe lângă balonare te supără şi gazele intestinale, poţi încerca următorul amestec din plante: 100 g flori de muşeţel, 100 g frunze de mentă, 100 g rădăcini de valeriană, 100 g seminţe de chimen şi 100 g seminţe de anason. Se fierb trei linguriţe de plantă la trei căni cu apă, aproximativ 10 minute.

După ce strecori decoctul, bea pe parcursul unei zile, cu înghiţituri mici, trei ceşti de ceai cald.
Eşti balonat(ă) şi te-ai deranjat la burtă? Bea ceai din 10 g pelin, 30 g coada-calului, 30 g coada-şoricelului şi 30 g de rădăcini de sclipeţi. Amestecă totul în cantităţile indicate şi fierbe trei linguri de plantă uscată în 750 ml de apă, timp de 5-10 minute. Consumă acest decoct în timpul zilei, fracţionat în trei părţi.


Pont: Toate ingredientele se găsesc în magazinele naturiste sau în farmacii.

Cruşinul, de leac în constipaţie

Ca să preîntimpini problemele cu constipaţia, atât de frecventă după mesele încărcate cu bunătăţi, te poţi baza pe ceaiul recomandat de preotul german Kneipp, cunoscut pentru remediile sale.

Citeşte materialul pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite