Cinci ceaiuri care te ajută să scapi de indigestie
0
De-a lungul timpului plantele şi-au dovedit calităţile curative când vine vorba de problemele digestive. Am ales pentru tine cele mai bune ceaiuri care tratează această problemă.
Durerile abdominale, senzaţia de greaţă, balonarea, arsurile stomacale şi diareea sunt semne clare ale indigestiei. Simptomele apar atunci când faci un exces culinar sau combini anumite alimente cu o durată de digerare diferită. Pentru a combate aceste senzaţii neplăcute, apelează la remediile naturiste. În cazul indigestiei, leacurile preparate în casă dau rezultate foarte bune şi pot înlocui chiar medicamentele.
1. Ceaiul de pelin
Încă din Antichitate, frunzele de pelin erau folosite în tratarea problemelor gastrice, hepatice şi în stimularea poftei de mâncare. O cură cu ceai de pelin elimină senzaţia de greaţă provocată de indigestie.
Ai nevoie de: un sfert de linguriţă de pelin, 200 ml apă clocotită
Mod de preparare şi administrare: Se infuzează planta timp de 3-4 minute. Se bea câte o lingură, la interval de o oră, în primele 24 de ore de la apariţia simptomelor indigestiei. Pentru a diminua gustul amar al infuziei, adaugă miere sau suc de lămâie.
2. Ceaiul de rozmarin
Datorită aromelor, rozmarinul este folosit de sute de ani în industria alimentară şi cosmetică. Dar nu doar mireasma este secretul acestei plante, ci şi proprietăţile sale benefice în tratarea diferitor afecţiuni. Frunzele de rozmarin combat crampele abdomniale şi normalizează digestia.
Ai nevoie de: 1 linguriţă de frunze de rozmarin, 250 ml apă clocotităMod de preparare şi administr are: Toarnă apa clocotită peste frunzele plantei şi las-o la infuzat timp de 7-8 minute. Poţi bea câte 2 căni pe zi din momentul apariţiei senzaţiei de greaţă. De asemenea, poţi consuma acest ceai şi în scop preventiv, timp de 15 zile.
3. Ceaiul de cimbru
Cimbrul din grădină ajută la detoxifierea organismului şi-l protejează de bacterii. De asemenea, această plantă, folosită adesea în bucătărie, stimulează secreţia biliară şi elimină senzaţia de balonare provocată de indigestie.
Ai nevoie de: 1 linguriţă de cimbru, 1 lingură apă rece, 250 ml apă clocotită
Mod de preparare şi administrare: Planta se macerează în lingura de apă rece timp de 5 minute. Ulterior, maceratul se introduce în apa clocotită şi se lasă la infuzat 15 minute. Se strecoară şi se beau câte 2 căni pe zi.