Cum tratezi colonul iritabil

0
0
Persoanele cu arsuri la stomac trebuie s─â evite cafeaua ┼či ciocolata.
Crampele, balon─ârile frecvente ┼či indigestia pot fi semne ale sindromului de colon iritabil

Orice persoan─â poate avea dureri abdominale, balon─âri, crampe ┼či indigestie. Ce e de f─âcut ├«ns─â dac─â acestea persist─â? Iat─â cum po┼úi trata colonul iritabil.

Sindromul colonului iritabil este o tulburare gastro-intestinal─â frecvent─â. Nu este o boal─â grav─â, dar este incomod─â ┼či apare ca urmare a consumului de alimente care irit─â mucoasa. Afec┼úiunea este foarte r─âsp├óndit─â ├«n zilele noastre, stresul fiind o cauz─â principal─â a apari┼úiei ei.

Când sunt de ajutor sedativele

De cele mai multe ori, sindromul de colon iritabil se vindec─â prin psihoterapie ┼či prin administrarea unor sedative. Consult─â medicul dac─â ai s├ónge ├«n scaun sau dac─â pierzi ├«n greutate de┼či nu ┼úii regim. ├Än cazul ├«n care ai trecut de 50 de ani ┼či ai pentru prima oar─â simptomele colonului iritabil sau c├ónd boala pare c─â se agraveaz─â, vizita la medicul gastroenterolog este necesar─â.

Nu consuma gr─âsimi ┼či dulciuri

Bolnavii de colon iritabil trebuie s─â se ab┼úin─â de la consumul de lapte ┼či de dulciuri concentrate, s─â evite consumul de alcool, fumatul, b─âuturile prea reci sau prea fierbin┼úi, condimentele, gr─âsimile ┼či mesele copioase. Este indicat s─â-┼úi faci at├ót un program fix al alimenta┼úiei.

Cite┼čte articolul integral pe clicks─ân─âtate.ro.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite