Stiri despre globalizare

  70 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Un Davos de criză, tirania algoritmilor şi marea provocarea a elitei globale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un Davos de criză, tirania algoritmilor şi marea provocarea a elitei globale

  Pun pariu pe un bitcoin că anul acesta vom auzi din ce în ce mai des termeni ca „pieţe internaţionale“, „războaie comerciale între marile puteri“, „încetinirea creşterii în zona euro“, „grup politic populist european“. Aşa că merită să ne uităm un pic peste gard — nu, nu peste gardul lui Trump, pentru că acela încă nu este gata — şi să încercăm să înţelegem ce s-a întâmplat la Davos anul acesta şi ce înseamnă asta pentru viitorul nostru.

 • Guvernanţa globală: cine face regulile reaşezării lumii de mâine?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernanţa globală: cine face regulile reaşezării lumii de mâine?

  Globalizarea e un fenomen obiectiv şi un proces care se tot accelerează în ultima vreme. Interconectările, telecomunicaţiile, internetul şi social media, transporturile, tehnologia, toate accelerează interdependenţele dar şi viteza de circulaţie a datelor, banilor, oamenilor chiar.

 • Viktor Orban: Fiecare ţară are dreptul de a apăra cultura şi graniţele creştine şi să nu vorbească despre migraţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viktor Orban: Fiecare ţară are dreptul de a apăra cultura şi graniţele creştine şi să nu vorbească despre migraţie

  Premierul Ungariei, Viktor Orban, a scris pe contul său de Facebook faptul că fiecare ţară are dreptul de "a apăra cultura şi graniţele creştine şi să nu vorbească despre migraţie", iar mesajul este însoţit de un clip video cu discursul său susţinut la Universitatea de Vară din Băile Tuşnad şiu cu momente legate de sosirea sa la eveniment.

 • Alba-neagra, da-i mai mult neagră. Rău!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alba-neagra, da-i mai mult neagră. Rău!

  În ultima vreme, toată lumea pare că joacă alba-neagra, fiecare jucându-şi atuul conform propriului interes. Trăim într-o lume tot mai tulbure, în care albul se poate transforma subit în negru, în care nimeni nu mai ţine cont de reguli, de înţelegeri, de tratate, de valori, de cuvânt şi bun simţ, de onoare, demnitate. Nesiguranţa se accentuează zi de zi, într-un ritm accelerat, iar binele se poate metamorfoza oricând în rău.

 • Democraţia faţă în faţă cu globalizarea şi naţionalismul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Democraţia faţă în faţă cu globalizarea şi naţionalismul

  Claus Offe este un sociolog german, profesor la celebra Hertie School of Governance din Berlin. Este un reprezentant al teoriei critice şi are mari contribuţii la înţelegerea legăturii dintre capitalism şi democraţie. De asemenea, a lucrat cu Jurgen Habermas la Universitatea Humboldt din Berlin, unde a studiat aspectele pozitive ale instituţionalizării democraţiei deliberative.

 • Macron, somat să potolească furia „perdanţilor“ globalizării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Macron, somat să potolească furia „perdanţilor“ globalizării

  Alegerile prezidenţiale, dincolo de victoria lui Emmanuel Macron, au scos la iveală sentimentul de abandon şi de exasperare a unei părţi a populaţiei - o provocare pentru noul preşedinte, chemat să găsească soluţii concrete pentru „perdanţii“ mondializării, scrie AFP.

 • „Arta”... fără frontieră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Arta”... fără frontieră

  Insist asupra unui subiect care şi primăvara asta încă nehotărâtă şi mai capricioasă ca oricând, din câte ştiu eu, a revenit în atenţia mea îngrijorată, tot mai mult ca oricând, în urma unei călătorii ce m-a purtat în „Săptămâna Mare” prin sate din Muntenia şi Oltenia - la câmpie şi în zona de deal, în sate şi

 • Tot mai mulţi austrieci vor un lider autoritar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tot mai mulţi austrieci vor un lider autoritar

  Sprijinul pentru sistemul democratic din Austria s-a redus în ultimii zece ani, aproape un sfert din populaţie dorind un lider autoritar. Aceasta este concluzia unui sondaj de opinie privind tendinţele democratice realizat de Institutul de studii sociologice SORA, transmite DPA.

 • ,,Educaţia în era globalizării”. Conferinţa Casei Corpului Didactic la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ,,Educaţia în era globalizării”. Conferinţa Casei Corpului Didactic la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

  Casa Corpului Didactic ,,Grigore Tabacaru” Bacău, în colaborare cu Universitatea ,,Vasile Alecsandri” din Bacău, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău şi Consiliul Judeţean Bacău a organizat miercuri, 23 martie 2017, de la ora 12, în Aula Universităţii ,,Vasile Alecsandri” Bacău, Conferinţa ,,Educaţia în era globalizării“.

 • Zuckerberg publică un manifest în care prezintă priorităţile Facebook şi avertizează asupra izolaţionismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zuckerberg publică un manifest în care prezintă priorităţile Facebook şi avertizează asupra izolaţionismului

  Fondatorul reţelei sociale Facebook Mark Zuckerberg a publicat un manifest anti-izolaţionist şi pro-globalizare, avertizând că lumea devine tot mai divizată. Antreprenorul american a abordat provocările reprezentate de terorism şi răspândirea ştirilor false , dar şi cum poate contribui reţeaua sa de 1,8 miliarde de utilizatori la îmbunătăţirea unor aspecte din societate.

 • Xi Jinping deschide Forumul Economic de la Davos,
în umbra lui Trump
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Xi Jinping deschide Forumul Economic de la Davos, în umbra lui Trump

  Preşedintele chinez Xi Jinping va livra marţi la Davos viziunea sa asupra globalizării, în faţa unei elite economice cutremurate de neîncrederea crescândă în populaţiile occidentale care l-au adus pe Donald Trump la Casa Albă şi, se pare, din ce în ce mai ostile corporaţiilor deschise comerţului liber.