Adevărul Live. Globalizare versus Stat Naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este una dintre dezbaterile importante ale momentului, impulsionată de politica protecţionistă anunţată de noua Administraţie americană, dar prezentă, chiar foarte prezentă, în spaţiul european, odată cu ridicarea în sondaje a partidelor naţionaliste.

Este acuzată fie o încercare de rupere  a structurii globale care a permis un salt civilizaţional, fie, de partea cealaltă, o mişcare de abolire sau reducere la minimum a atributelor statelor naţionale, implicit a civilizaţiilor şi spiritualităţii acestora.

O dezabatere care se aprinde, pe alocuri cu accente extrem de agresive, deoarece se suprapune peste o criză economică şi una socială. Ceea ce, mai departe, a generat o foarte vizibilă lipsă de repere şi, în paralel, o neîncredere profundă în capacităţile clasei politice, în valoarea generaţiei de lideri actuali. 

În ce măsură această problematică este actuală şi pentru ţara noastră, cum poate ea determina sau influenţa viitoare dezvoltări politice, ideologice sau sociale? Aceasta este tema emisiunii de azi, ora 14, pe Adevărul LIVE, invitatul ziaristului Cristian Unteanu fiind generalul Ioan Talpeş, fost director al Serviciului de Informaţii Externe. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite