
Cutremur de 7,3 grade în Japonia. Autorităţile au emis o alertă de tsunami VIDEO
Un cutremur cu magnitudinea de 7,3 grade pe scara Richter s-a produs în Japonia, în largul coastei Fukushima. Autorităţile nipone au emis o alertă de tsunami.
Un cutremur cu magnitudinea de 7,3 grade pe scara Richter s-a produs în Japonia, în largul coastei Fukushima. Autorităţile nipone au emis o alertă de tsunami.
Un mic oraş din Japonia, unde n-au mai rămas decât circa 1900 de locuitori, ascunde sub liniştea sa o curiozitate nestăvilită pentru OZN-uri.
Japonia va deversa în mare, după un tratament corespunzător, apa provenită de la centrala nucleară avariată din Fukushima, a anunţat marţi premierul Yoshihide Suga. Această soluţie este uan controversată atât în interiorul Japoniei, cât şi în plan regional.
Lady Gaga a transmis un mesaj de susţinere adresat Japoniei, care comemorează joi 10 ani de la tripla catastrofă din 2011, spunând că puterea de recuperare a cetăţenilor săi oferă speranţă în lupta globală împotriva pandemiei de coronavirus, informează Reuters.
Japonia a comemorat joi 10 ani de la tripla catastrofă de la 11 martie 2011, când un seism de magnitudine 9 pe scara Richter, urmat de un tsunami, a declanşat o catastrofă nucleară la centrala Fukushima.
Un cutremur de 7,1 grade pe scara Richter a avut loc în urmă cu doar câteva minute pe coasta de sud a Japoniei. Autorităţile nu au emis alertă de tsunami, iar primele raportări arată că nu sunt scurgeri de radiaţii de la centrala nucleară, potrivit Biziday.
Autorităţile de la Tokyo au decis ca apa contaminată de la centrală nucleară de la Fukushima, peste 1,2 milioane de tone strânse după dezastrul din 2011, să fie deversată în Oceanul Pacific, scrie presa japoneză citată de The Guardian. Pescarii locali se opun deciziei, precizând că această decizie le-ar putea distruge industria.
Un grup de experţi care consiliază Guvernul japonez privind metoda de a elimina apa radioactivă de la centrala nucleară Fukushima, afectată în 2011 de un puternic cutremur şi un tsunami, a recomandat ca aceasta să fie deversată în Oceanul Pacific, o acţiune care va alarma ţările vecine.
Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au ales Fukushima ca punct de pornire al tradiţionalului periplu al flăcării olimpice în ţara gazdă.
Compania Tokyo Electric Power (Tepco) va fi nevoită să arunce în Oceanul Pacific apa radioactivă de la centrala nucleară distrusă de la Fukushima, a declarat marţi ministrul japonez al Mediului, Yoshiaki Harada, transmite Reuters.
La opt ani de la catastrofa nucleară din Fukushima, vechiul mare hambar de orez al Japoniei îşi revine cu greu. În timp ce TEPCO, operatorul centralei avariate, dă asigurări că radioactivitatea este de domeniul trecutului în această regiune învecinată la est cu Oceanul Pacific, producătorii locali spun că încă suferă din cauza temerilor consumatorilor.
Zidul subteran de gheaţă de la Fukushima reprezintă ultima linie de apărare împotriva apei contaminate care continuă să se scurgă din reactoarele nucleare avariate şi care ar risca să se răspândească la nivel planetar.
Un cutremur de magnitudine 6,2 pe Richter a avut loc miercuri seară în Japonia, în apropiere de Fukushima. Epicentrul a fost localizat la o adâncime de 10 kilometri, la 281 de kilometri sud-est de Kamaishi, în sudul insulei Honshu.
Riscurile producerii unui accident sau atac nuclear sunt reale, iar explozia de la Cernobîl şi scurgerile de la Fukushima au arătat cât de periculoasă poate fi o astfel de situaţie. Americanii şi japonezii îşi cumpără deja buncăre, dar ce poţi face ca să te protejezi când eşti luat prin surprindere?
O bombă datând, probabil, din al Doilea Război Mondial a fost descoperită joi în Japonia, în incinta centralei nucleare Fukushima Daiichi, avariată în urma seismului şi tsunamiului din 2011, relatează AFP.
Compania Tokyo Electric Power (TEPCO) a dat publicităţii primele imagini din interiorul unuia dintre reactoarele nucleare de la Fukushima avariate în urma cutremurului urmat de tsunami din martie 2011. Imaginile au fost obţinute cu ajutorul unui robot capabil să înoate, informează iflscience.com.
Particule radioactive suspecte, iod 131, care nu se găsesc în mod normal în natură, au fost descoperite în Europa, relatează The Independent, precizând că nu este clar de unde provine substanţa.
Un robot controlat prin telecomandă trimis să inspecteze şi să cureţe unul dintre reactoarele de la Fukushima şi-a întrerupt misiunea după două ore din cauza camerei care a fost arsă de la radiaţii, citează AP.
Un cutremur cu magnitudinea de 6,9 pe scara Richter a avut loc în nordul Japoniei, aproape de Fukushima, a anunţat Agenţia de Meteorologie japoneză, lansând o avertizare de tsunami pentru coasta pacifică nordică a insulei, transmite Reuters.
Locul în care a avut loc dezastrul nuclear de la Fukushima este pe cale să devină o noua atracţie turistică bizară, tot mai mulţi oameni îngrămădindu-se să viziteze zona radioactivă.
Natura a luat-o razna în Japonia. Internetul este invadat de fotografii care surprind plante şi fructe monstruoase care cresc în localităţi din imediata vecinătate a centralei nucleare de la Fukushima. Zona a fost devastată, în martie 2011, de un puternic cutremur urmat de tsunami.
Cutremurul care a distrus centrala nucleară de la Fukushima, în urmă cu cinci ani, a eliberat o cantitate foarte mare de radiaţii. Şi acestea nu afectează doar organismele organice.
Japonia comemorează vineri cu solemnitate cutremurul, tsunamiul şi accidentul nuclear care au avut loc la Fukushima în urmă cu cinci ani şi ale căror traume nu au fost depăşite.
Fostul preşedinte comunist Nicolae Ceauşescu a dorit construirea a două reactoare nucleare de câte 440 MW la Strejeşti, pe cursul inferior al râului Olt, între oraşele Drăgăşani şi Slatina, înfiinţându-se în acest sens Întreprinderea Nucleară Olt şi demarându-se o serie de lucrări hidrotehnice, a declarat, pentru „Adevărul“, Ionel Bucur, directorul centralei nucleare de la Cernavodă.
Sectorul energiei nucleare se confruntă în prezent cu cea mai mare provocare din istoria sa. Reactoarele existente îmbătrânesc rapid, iar construirea unora noi este prea scumpă la preţurile actuale ale energiei electrice.
Kevin Chievici Kasiwazaki (16 ani), elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Bacău, îşi uimeşte profesorii şi colegii cu uşurinţa cu care a deprins limba română dar şi cu pasiunea sa faţă de istorie. Sâmbătă, împeună cu o echipă a Colegiului „Grigore Antipa“ din Bacău, a câştigat trofeul concursului regional „Istoria fără manual“, desfăşurat la Târgu Frumos, în judeţul Iaşi.
Oamenii care locuiesc lângă vulcanul Sakurajima, aflat la peste 50 de kilometri de centrala nucleară Sendai, au fost sfătuiţi de oficialităţi să evacueze zona, după o alertă guvernamentală privind eruperea vulcanului. Peste 800 de cutremure au fost detectate local.
Japonia a repornit marţi Reactorul numărul 1 de la Centrala Nucleară de la Sendai (sud), pentru prima dată de la introducerea unor noi reglementări, în urma accidentului nuclear de la Fukushima din 2011 şi după aproape doi ani de când a oprit toate reactoarele, relatează Wall Street Journal online.
Lângă centrala nucleară Fukushima din Japonia, au fost descoperite flori ce au suferit mutaţii. Margaretele au câte două flori conectate sau câte patru lujeri. La patru ani de la dezastrul nuclear, zona este încă afectată de radiaţii.
Centrale nucleare vechi, perimate, teste de securitate incomplete, construite în zone seismice. O temă gravă care nu trebuie tratată nici pe repede-înainte şi nici cu suficienţa totală şi criminală a celor care, de ani şi ani de zile, evită să vorbească sau să comunice date precise de teama „panicării populaţiei“ sau, şi mai credibil, din motive pur economice.