Cutremur puternic în apropiere de Fukushima, la 10 ani de la dezastrul nuclear provocat de seismul din 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Efecte ale cutremurului din Japonia. FOTO KYODO
Efecte ale cutremurului din Japonia. FOTO KYODO

Un cutremur de 7,1 grade pe scara Richter a avut loc în urmă cu doar câteva minute pe coasta de sud a Japoniei. Autorităţile nu au emis alertă de tsunami, iar primele raportări arată că nu sunt scurgeri de radiaţii de la centrala nucleară, potrivit Biziday.

Seismul a zguduit Tokyo timp de aproximativ 30 de secunde începând cu ora locală 23:08 şi s-a simţit puternic în Fukushima şi Sendai. Nu sunt informaţii despre victime şi pagube materiale. Ca măsură de precauţie, autorităţile au recomandat celor din apropierea zonelor de coastă să se deplaseze pe teren înalt.

Autorităţile s-au mobilizat pentru a verifica posturile de monitorizare ale centralei nucleare de la Fukushima, pentru a se asigura că nu există scurgeri de radiaţii, potriivt Japan Times. Presa locală relatează că nu au fost raportate anomalii în zonele centralei.

Epicentrul cutremurului a fost în largul coastei prefecturii Fukushima, la o adâncime de 60 de kilometri. În 2011 un cutremur similar a fost  urmat de un tsunami uriaş care a inundat centrala, provocând radiaţii grave. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite