Stiri despre dantura

  101 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Stresul ne face să scrâşnim din dinţi noaptea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stresul ne face să scrâşnim din dinţi noaptea

  Din cauza orelor prelungite la serviciu şi pe fondul muncii solicitante, 20 la sută din populaţie scrâşneşte din dinţi, tulburare numită bruxism. Poate duce la distrugerea smalţului dinţilor, la o modificare a structurii dinţilor şi, în cazurile grave, la pierderea acestora.

 • De ce scrâşnim din dinţi noaptea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce scrâşnim din dinţi noaptea

  Persoanele cu bruxism au, la prima vedere, două probleme: deranjează somnul partenerilor de viaţă şi se confruntă cu dureri în zona maxilarului. Dar scrâşnitul din dinţi poate avea consecinţe negative mai mari decât atât.

 • Merele, mai nocive danturii decât sucurile carbogazoase?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Merele, mai nocive danturii decât sucurile carbogazoase?

  Un măr pe zi ţine doctorul departe. Afirmaţie este valabilă pentru majoritatea medicilor specialişti, dar nu şi în cazul stomatologilor. Cercetătorii Institutului Dentar din cadrul King's College, din Londra, au descoperit că mărul îţi afectează dinţii până la de patru ori mai mult decât dacă ai consuma o băutură carbogazoasă.

 • Celulele stem reîntregesc dantura
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Celulele stem reîntregesc dantura

  Statisticile din ultimii ani privind sănătatea orală au o concluzie comună: românii au mari probleme cu dantura. Această situaţie s-ar putea schimba în viitor, cu ajutorul tratamentelor pe bază de celule stem extrase din dinţi.

 • Din secretele danturii perfecte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din secretele danturii perfecte

  Suntem codaşii Europei la igiena dentară. Consumăm cel mai puţină pastă de dinţi pe cap de locuitor şi mergem la dentist doar când avem dureri. Ignorăm însă faptul că sănătatea precară a gurii afectează rinichii, articulaţiile, inima şi poate favoriza chiar şi cancerul.

 • A scos peste 1.000 de dinţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A scos peste 1.000 de dinţi

  După cinci ani de muncă la clinici din Canada şi Israel, medicul a concluzionat că sistemul nostru sanitar este mult inferior celor din străinătate, unde «darul» nu există şi toată lumea este tratată egal.

Modifică Setările