Stiri despre aferim

  79 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cele mai bune 30
de filme româneşti ale deceniului. „Aurora“ şi „Touch Me Not“ jalonează anii de
început şi de sfârşit ai decadei VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune 30 de filme româneşti ale deceniului. „Aurora“ şi „Touch Me Not“ jalonează anii de început şi de sfârşit ai decadei VIDEO

  Filmele lui Radu Jude, Cristian Mungiu sau Cristi Puiu au dominat deceniul, dar adevărata deschidere a fost produsă spre sfârşitul decadei, de filmul Adinei Pintilie, „Touch Me Not“, câştigător al Ursului de Aur la Berlin în 2018. Regizoarea nu aduce numai o tematică cu totul nouă în cinematograful românesc, ci şi un limbaj cinematografic unic, revoluţionar chiar pe plan universal.

 • Şi românii au ucis, nu-i aşa? VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şi românii au ucis, nu-i aşa? VIDEO

  Prin cel mai recent film al său, documentarul „Ţara moartă“, o succesiune de fotografii din anii ’30-’40, regizorul Radu Jude îşi continuă demersul său din ultimii ani de demascare a fascismului românesc. Acesta rezultă ca fiind unul dintre cele mai semnificative din Europa, punând sub semnul întrebării tarele unui popor care prea des se consideră „prietenos şi ospitalier“.

 • „Controversă“ la
Timişoara: un spectacol despre intoleranţă, „marca“ Radu Jude. „E indienii oameni?“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Controversă“ la Timişoara: un spectacol despre intoleranţă, „marca“ Radu Jude. „E indienii oameni?“

  REVENIRE Săptămâna trecută a avut loc, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu“ din Timişoara, premiera spectacolului „Controversa de la Valladolid“, pe un text de Jean-Claude Carrière, cea de-a doua montare realizată de regizorul Radu Jude în oraşul de pe Bega. „E indienii oameni?“, este întrebarea centrală a demersului lui Jude.

 • „Fiul lui Saul“, marele câştigător la Mediaş VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Fiul lui Saul“, marele câştigător la Mediaş VIDEO

  Lungmetrajul „Fiul lui Saul“, în regia lui László Nemes, recompensat anul acesta cu Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină, a câştigat marele premiu la cea de-a şasea ediţie a Mediaş Central European Film Festival (MECEFF) ”7+1”.

 • „Inimi cicatrizate“, încă un succes marca Radu Jude
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Inimi cicatrizate“, încă un succes marca Radu Jude

  Lungmetrajul „Inimi cicatrizate” proiectat în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno (3-13 August 2016) este răsfăţat de critica de specialitate prezentă la prestigiosul eveniment din Elveţia. Filmul este o adaptare cinematografică a romanului   "Inimi Cicatrizate", de Max Blecher.

 • Regizorul Radu Jude va spune povestea fotografului de război Costică Acsinte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Radu Jude va spune povestea fotografului de război Costică Acsinte

  Regizorul Radu Jude se află în această perioadă în producţie cu un documentar independent despre fotograful Costică Acsinte. Noul proiect cinematografic combină aproximativ 2000 de fotografii din cele 7500 ale colecţiei Costică Acsinte şi diverse materiale din Arhiva Naţională de Filme şi din Arhiva Societăţii Române de Radiodifuziune.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Aferim!", cel mai căutat film românesc la Londra, în cadrul evenimentului "Revoluţie în realism"

  Ampla retrospectivă dedicată filmului românesc în capitala britanică, „Revoluţie în realism”, organizată de Institutul Cultural Român din Londra şi British Film Institute (BFI), numără deja 12 zile, 33 de proiecţii şi mai multe evenimente speciale care au atras în sălile marelui centru cinematografic de pe malul Tamisei peste o mie de cinefili.

 • „Revoluţie în Realism“, Noul Val Românesc de Film se arată şi la Londra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Revoluţie în Realism“, Noul Val Românesc de Film se arată şi la Londra

  Institutul Cultural Român din Londra împreună cu British Film Institute au pregătit o amplă retrospectivă a Noului Cinema Românesc, intitulată „Revoluţie în realism”, care se deschide pe 6 iunie. În cadrul retrospectivei vor fi prezentate o serie de filme româneşti şi vor vorbi diferite personalităţi din cinematografia românească.

 • Record absolut: 13 trofee Gopo pentru „Aferim!“ VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Record absolut: 13 trofee Gopo pentru „Aferim!“ VIDEO

  Filmul „Aferim!“ al lui Radu Jude a surclasat recorduri anterioare de la Gala Premiilor Gopo, precum filmele lui Nae Caranfil „Restul e tăcere“, cu 9 statuete câştigate în 2009, sau „Closer to the Moon“, tot cu 9 distincţii anul trecut. Chiar şi „432“ al lui Cristian Mungiu a câştigat doar 10 premii în 2008. Marii perdanţi din acest an rămân totuşi filmele „Un etaj mai jos“ al lui Radu Muntean şi „Muntele magic“ al Ancăi Damian.

 • Premiile Gopo 2016: „Aferim!”, de Radu Jude, marele câştigător ale galei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premiile Gopo 2016: „Aferim!”, de Radu Jude, marele câştigător ale galei

  Pelicula ”Aferim!”, regizată de Radu Jude, a fost marele câştigător la cea de-a zecea ediţie a Galei Premiilor Gopo, care a avut loc luni seară, la Teatrul Naţional Bucureşti (TNB), primind 14 trofee, inclusiv la categoriile ”cel mai bun film”, ”cel mai bun regizor”, ”cel mai bun actor în rol principal” şi ”premiul publicului”.

 • Luni-seară, actorul Florin Piersic va fi omagiat
la Gala Premiilor Gopo VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Luni-seară, actorul Florin Piersic va fi omagiat la Gala Premiilor Gopo VIDEO

  Gala Premiilor Gopo va avea loc în seara de luni, 28 martie, la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti. Anul acesta, Premiile Gopo îi aduc un omagiu marelui actor Florin Piersic, care va primi Premiul pentru Întreaga Carieră. Spectacolul va fi televizat în direct, de la ora 19.10, pe TVR 2 şi TVR HD. Amfitrioni pe covorul roşu vor fi jurnaliştii Camelia Văcaru şi Marius Constantinescu.

 • „Aferim!“,
campionul nominalizărilor la Premiile Gopo
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Aferim!“, campionul nominalizărilor la Premiile Gopo

  „Aferim! “ (regia Radu Jude), „Bucureşti NonStop“ (regia Dan Chişu), „Comoara“ (regia Corneliu Porumboiu), „De ce eu?“ (regia Tudor Giurgiu) şi „Un etaj mai jos“ (regia Radu Muntean) sunt cele cinci lungmetraje care intră în cursa pentru trofeul acordat Celui mai bun film, la Gala Premiilor Gopo. Autorii celor cinci filme concurează şi la categoria Cel mai bun regizor. Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul Galei Premiilor Gopo, pe 28 martie.

 • Fotografii din filmele româneşti, expuse la Berlinale VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fotografii din filmele româneşti, expuse la Berlinale VIDEO

  În paralel cu Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, la Institutul Cultural Român din capitala Germaniei este organizată o expoziţie de fotografie cu tematică în ton cu evenimentul cinematografic care a cucerit oraşul.

 • Fotograful din spatele filmului „Aferim!“: „Dacă filmul nu era bun, pozele puteau fi oricât de bune“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fotograful din spatele filmului „Aferim!“: „Dacă filmul nu era bun, pozele puteau fi oricât de bune“

  Băimăreanul Silviu Gheţie este unul dintre cei mai apreciaţi fotografi de platou şi nu numai din România. A avut numeroase expoziţii, premii, iar una din cele mai de succes realizări ale sale a fost expoziţia ”Stop cadru”, realizată pe platourile de filmare a peliculei ”Aferim!”. De asemenea, este autorul celebrei fotografii în care sunt surprinşi doi pinguini ce par să se ţină de aripi.

 • Peste 130 de
filme, între care celebrul „Aferim!“, în cursă pentru Gopo VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peste 130 de filme, între care celebrul „Aferim!“, în cursă pentru Gopo VIDEO

  Peste 130 de filme, între care Aferim!“, de Radu Jude, „De ce eu?“, de Tudor Giurgiu, „Poveste de dragoste“, de Cristina Iacob, „Lumea e a mea“, de Nicolae Constantin Tănase, şi „Bucureşti NonStop“, de Dan Chişu, intră în cursa pentru nominalizările celei de-a zecea ediţii a Premiilor Gopo.

 • Jude o ia pe
urmele lui Bergman VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jude o ia pe urmele lui Bergman VIDEO

  Regizorul celebrului „Aferim!“, Radu Jude, a montat la Timişoara un spectacol după un film de Ingmar Bergman, emulându-l probabil pe Andrei Şerban, care a pus mai demult în scenă „Strigăte şi şoapte“, după un alt film al marelui regizor suedez. Spectacolul se cheamă „Scene dintr-o căsnicie“ şi va avea premiera joi, 10 martie.

 • INTERVIU Constanţa
Vintilă-Ghiţulescu, istoric:
„În România, tot omul se visează profesor universitar“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Constanţa Vintilă-Ghiţulescu, istoric: „În România, tot omul se visează profesor universitar“

  Constanţa Vintilă-Ghiţulescu, unul dintre cei mai apreciaţi istorici la ora actuală, consideră că educaţia este temelia progresului, dar că „sistemul academic românesc este dominat de invidie şi impostură“. Cărţile despre istoria cotidiană a perioadei fanariote şi post-fanariote, ca şi consultanţa istorică pentru celebrul film „Aferim!“, îi permit să aibă nişte concluzii deloc măgulitoare şi asupra prezentului nostru nesatisfăcător.

 • „Mad Max“ este cel mai bun film al anului, în viziunea criticilor români VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Mad Max“ este cel mai bun film al anului, în viziunea criticilor români VIDEO

  Cele mai bune filme ale anului 2015, votate de cei mai cunoscuţi critici de film români, s-au anunţat în cadrul unei gale desfăşurate la Cinema Union. Câştigătorul serii este „Mad Max: Drumul furiei“, secondat de filmul românesc „Aferim!“ al lui Radu Jude. Timp de o săptămână, spectatorii din Bucureşti şi din Cluj vor avea posibilitatea de a vedea sau revedea cele mai bune filme ale anului 2015 la Cinema Union şi respectiv Cinema Victoria.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Aferim! ", de Radu Jude, printre filmele care trebuie văzute de americani

  Lungmetrajul "Aferim!", de Radu Jude, câştigător al trofeului Ursul de Argint la Berlinala 2015 şi care va fi lansat în SUA, pe 22 ianuarie, a fost inclus pe o listă de 13 filme, pe care site-ul de specialitate indiewire.com le recomandă spre a fi văzute luna aceasta pe marile ecrane americane, potrivit Mediafax.

Modifică Setările