Metamorfoza unor liberali

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asist de câteva luni la o metamorfoză înspăimântătoare a două persoane - înainte cu adevărat liberale - pe care le apreciam.

Din respect pentru acestea, nu o să le dau numele, însă dacă vor citi articolul ar trebui (nu mai pot fi sigur!) să se simtă.

În anii de studenţie au contribuit semnificativ la educaţia mea, deoarece de la ei aflam informaţiile care nu erau predate în facultăţile de economie şi ştiinţe politice, facultăţi în general de stânga.

Cei doi domni au intrat în politică acum mai bine de 1 an, declarând că vor susţine măsuri li-be-ra-le!

A mai trecut timpul şi partidul din care fac parte a ajuns cumva la guvernare, iar membrii acestuia au acaparat rapid funcţiile publice.

Din acest moment, parcă lucrurile au luat-o razna. Metamorfoza a început să se vadă din avion.

De la unii dintre cei mai consecvenţi critici ai măsurilor socialiste şi ai politrucilor, au ajuns... cam ca cei pe care înainte îi criticau...

S-au depărtat de la ideile clasic-liberale, au devenit propagandişti de partid. Parcă nu mai judecă!

Şi ar putea sesiza uşor că greşesc, deoarece cei cu care înainte împărtăşeau aceleaşi opinii, acum au altele faţă de ei!

De asemenea, parcă au dobândit un tic verbal obsesiv. Mai mereu spun: „revenire în V“, „revenire în V“, „revenire în V“. Treziţi-vă: planul PNL de „reclădire a României“ este unul stângist (planuri cincinale, subvenţii)!

Ieri, pe Facebook, i-am reproşat unuia dintre domni (pe scurt) cele de mai sus, mărturisindu-i că înainte îl urmăream. Cu o atitudine specifică politrucilor mi-a răspuns sec că nu-i pasă că nu îl mai urmăresc...

„Puterea tinde să corupă, iar puterea absolută corupe în mod absolut“, spunea Lord Acton...

Sper sincer să facă un pas în spate, să reflecteze şi să conştientizeze greşelile.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite