Apă românească, verdict de la Chişinău

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
apa potabila

Un studiu publicat la Chişinău luna trecută ne arată care ape potabile sunt bune şi care nu se încadrează în normele general acceptate. Pe lista acestora... surpriză! Bucovina şi Dorna.

Luna trecuta la Chişinău s-a publicat un raport interesant al Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor din Republica Moldova în urma testării apelor naturale carbogazoase, necarbogazoase şi a băuturilor răcoritoare importate în Republica MoldovaAici au fost incluse şi două firme de apa potabilă foarte comercializate în România- Bucovina şi Dorna.

Iată un fragment din acest raport:

  "Conform rezultatelor încercărilor de laborator,  cinci probe de apă naturală necarbogazoasă din opt testate, nu corespund cerinţelor prescrise după conţinutul total de impurităţi (numărul total de organisme mezofile aerobe, facultative anaerobe).   Numărul acestor impurităţi depăşeşte în unele cazuri cu mult cantitatea admisibilă. Conform documentelor normative numărul total de microorganizme după îmbuteliere şi în timpul comercializării nu trebuie să depăşească la t° 22 -100 de unităţi. Produsele ce nu întrunesc cerinţele menţionate: Apa minerala naturală necarbogazoasă Morşinskaia (Ucraina)   Apa potabilă îmbogăţită cu oxygen UNI (Moldova)   Apa potabilă necarbogazoasă  Curtua (Rusia) Apa minerala naturală necarbogazoasă Bucovina (Romania) Apa minerala din munţi necarbogazoasă Devin Sport (Bulgaria)"

ÎNTREBAREA MEA: De ce în România nu ne spune nimeni că apa plată Bucovina are un număr de impurităţi ce depăşeşte cu mult cantitatea admisibilă? De ce nu ştim mai multe despre ceea ce bem zilnic, în cantităţi enorme, şi considerăm că ne face bine?

Dorna se află, în schimb, pe lista „apelor potabile sigure". Mai multe despre metodologia şi rezultatele acestui raport pot fi citite direct de la sursă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite