Laurenţiu Ungureanu

Ziarist

„Laurenţiu, de când aştept să te uiţi la mine! Stai cu ochii-n telefonul ăla, ce-oi véde la el nu ştiu. Nu mai ştie, măi, nimeni să vorbească cu celălant, parcă ne-am fi născut toţi cu smartfonu-n mână. Uite-te şi tu, toată lumea cu telefonu’. Păi, aşa am ajuns să comunicăm între noi, unul cu altul?“

Toată lumea ştie deja că bancnota de un dolar american are o mulţime de mesaje criptate şi simboluri ciudate, precum piramida care aminteşte constant de cei care conduc, cu adevărat, lumea. Cercetătorii apatrizi din toate ţările au constatat, însă, că şi bancnotele româneşti au fost pângărite cu aceeaşi ură de către aceşti duşmani eterni ai neamului.

23 februarie 2015. Ion Iliescu e aplaudat de studenţii Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti, la intrarea în amfiteatrul Nicolae Iorga, unde urmează să ţină o prelegere exhaustivă despre „destinul unui om de stânga“. Ironia aceasta candidă, însă revoltătoare, ar trebui studiată în facultăţi. În alte facultăţi. Pare o glumă nesărată, dar nu e.