Un băiat de 16 ani a provocat un accident rutier. A fugit fără să ajute victimele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul

După tragedia din localitatea Cobadin, Constanţa, soldată cu patru morţi, un alt adolescent, în vârstă de 16 ani, a provocat un grav accident rutier pe DN 24A, în urma căruia două persoane au fost rănite.

Poliţia oraşului Murgeni din Vaslui a fost sesizată pe 6 august, prin 112, cu privire la producerea unui accident rutier, pe drumul naţional 24A, în proximitatea comunei vasluiene Epureni. 

În accident au fost implicate două autoturisme şi au suferit vătămări corporale două persoane (un bărbat de 32 de ani din localitatea Bârlăleşti, comuna Epureni, şi o femeie de 21 de ani din localitatea Popeni, comuna Zorleni), ambele din maşina care circula regulamentar.

Acestea au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, nefiind internate. 

La volanul autovehiculului care a provocat accidentul rutier se afla un adolescent de 16 ani, iar în maşina pe care o conducea se mai găseau doi prieteni de-ai săi. 

După ce a provocat accidentul rutier, băiatul şi prietenii lui au luat-o la fugă pe câmp, fiind prinşi după câteva ore de poliţişti.

”După producerea evenimentului rutier, unul dintre conducătorii autoturismelor implicate, ce se deplasa din direcţia Bârlad spre Murgeni, a părăsit locul producerii accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor. Ulterior, acesta a fost depistat şi identificat de către poliţişti, în localitatea Schineni, oraşul Murgeni. Nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, au precizat reprezentanţii IPJ Vaslui.

O zi mai târziu, poliţiştii din Murgeni l-au reţinut pe adolescentul de 16 ani, pe o perioadă de 24 ore, sub acuzaţiile de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia.

În cursul zilei de 8 august, tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunerea emiterii unei măsuri preventive. Procurorul de caz l-a plasat pe adolescent sub control judiciar pentru 60 de zile.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Târg unic de produse imprimate 3D la Târgu Ocna. Obiectele sunt create tridimensional de liceeni

Prima medalie de aur a României la Olimpiada Internaţională de Germană. Teodora Smintanca-Strugariu din Bacău a obţinut punctaj maxim