Reţetă simplă pentru un delicios tort de îngheţată. Secretul cremei în trei culori, cu fructe de sezon şi nucă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Wikipedia

Un desert de sezon care poate să facă faţă celor mai exigente gusturi poate fi preparat în casă, dacă sunt alese ingrediente naturale şi proaspete.

“Adevărul” propune o reţetă delicioasă de îngheţată de casă, simplu de preparat, doar că e nevoie de răbdare pentru a realiza un tort cu trei sau mai multe arome. Pentru persoanele care nu dispun de timp se pot prepara trei tipuri diferite de îngheţată puse la congelator în vase separate care ulterior vor fi combinate în cupe.

Tort de îngheţată în trei culori

Ingrediente:
-    9 ouă
-    600 ml de frişcă făcută din smântână naturală
-    18 linguri de zahăr
-    Arome (nucă măcinată, cacao, vanilie, fistic, fructe de sezon etc)
 

Cum se prepară tortul de îngheţată:

Vor fi preparate trei tipuri de îngheţată folosind aromele preferate. Vasul pe care îl vom folosi pentru a congela îngheţata trebuie să fie mai mare (o caserolă de 2 litri) sau putem folosi vase mai mici pentru a realiza două torturi. Se pot reduce cantităţile la jumătate pentru o primă încercare. Secretul constă în faptul că straturile de îngheţată vor fi turnate unul peste celălalt la interval de două ore pentru a obţine îngheţata în culori şi arome diferite. Pentru ca îngheţata să nu facă aşchii de gheaţă trebuie să folosim smântână grasă, de calitate, pentru a prepara frişca.

Batem frişca bine, în care vom pune zahăr după gust. O împărţim în trei părţi egale. Separăm ouăle. Batem albuşurile spumă împreună. Vom folosi câte trei gălbenuşuri pentru fiecare strat de îngheţată peste care adăugăm trei linguri de zahăr. După ce s-a topit zahărul şi obţinem o cremă pufoasă vom adăuga aroma dorită. De exemplu, nucă măcinată şi esenţă de rom. Vom adăuga o treime din bezea amestecând uşor de sus în joss ă nu se lase spuma. Adăugăm apoi o treime din frişcă şi după omogenizare turnăm compoziţia în caserolă şi dăm la congelator. Restul compoziţiilor le vom păstra la frigider, acoperite bine.

După două ore vom adăuga alt strat de îngheţată pentru care vom folosi tot trei gălbenuşui, spuma de albuş de la trei ouă şi 200 ml de frişcă. Se poate folosi cacao, vanilie, fistic etc. Încercăm să obţinem contrast de culori aşa că vom ţine cont şi de aspect, nu doar de aroma preferată.

Pentru al treilea strat de îngheţată vom folosi fructe de sezon: căpşuni, caise, kivi, banane etc. Putem folosi fructe pasate sau le tăiem în cuburi mici.

Mai multe pentru tine:
ElectroWeekend eMAG: Top 15 produse cele mai populare și testate de clienți, cu cele mai mari reduceri. Pune-ți electro oferta sub brad!
Cadouri de Crăciun pentru bărbați care aduc zâmbete: cele mai haioase pijamale și pulovere, sub 100 de lei, care fac sărbătorile memorabile
Venită parcă din basme, e prințesa europeană care a cucerit Gala Premiilor Nobel. A strălucit în rochie de zână, cu o tiara deosebită
Ce spune despre România un vlogger american ce a fost arestat în Rusia: Nu există nimic similar!
Cadouri de Crăciun 2025 pentru ea – White Luxury Gifts: eleganță, stil, statement și surprize premium sub 100 €
Lenjerii de Crăciun care aduc magia sărbătorilor în dormitor – Stoc limitat! Alege cadouri cozy și festive pentru întreaga familie
Zodii binecuvântate de Dumnezeu în următoarele 2 luni. De ce vor avea parte acești nativi
Top 10 brazi artificiali de Crăciun 2025 cu cele mai bune recenzii și extrareducere de până la 40% pe eMAG. Alege bradul perfect și profită de discounturi
Scandal uriaș în Corbeanca. Copiii primesc mâncare de la firma consiliului local la un preț peste lege. Părinții, obligați să semneze contracte. Firma a funcționat fără autorizație de catering: „Își bat joc de copii”
Martorul care poate înclina balanța anchetei. Rolul neașteptat al fostei menajere în cazul morții Rodicăi Stănoiu
Crăciun 2025: Cele mai bune jucării educative pentru copii – Cadouri care dezvoltă imaginația, inteligența și curiozitatea lor. Investește în viitor