VIDEO Imagini rare cu Regele Mihai la Catedrala din Timişoara, în 1946. De sărbătorile pascale din 1997, ctitorul a trecut pentru a doua oră pragul bisericii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regele Mihai prezent la ctitorirea Catedralei Mitropolitane din Timişoara

Imagini video rare de la sfinţirea Catedralei Mitropolitane din centrul Timişoarei, apoi la revenirea ctitorului, în 1997, pot fi văzute într-un reportaj realizat de TVR Timişoara.

Catedrala Mitropolitană din Timişoara, cu hramul „Trei Ierarhi“, a fost construită în perioada 1936-1941 şi este cea mai înaltă biserică din România (90,5 metri). A devenit unul dintre simbolurile Timişoarei.
Sfinţirea Catedralei a avut loc în data de 6 octombrie 1946, în prezenţa Regelui Mihai, al lui Petru Gorza şi Patriarhului Nicodim.

În 1997, de sărbătorile de Paşti, Regele Mihai, ctitorul, a trecut pentru a doua oră pragul Catedralei.

Imagini inedite de la evenimentul din urmă cu 71 de ani, cât şi de la cel din 1997 pot fi văzute într-un reportaj realizat de Brânduşa Armanca, la TVR Timişoara.  



Citiţi şi:

FOTO Cum a supravieţuit Regele Mihai în Catedrala Mitropolitană, în timpul comunismului. După Revoluţie a fost împroşcat cu aurolac

Timişoreanul care l-a descoperit pe Regele Mihai pe o monedă 100 de lei: “Am aflat că Regele nostru trăieşte de la un post de televiziune din Ungaria”

Legătura sufletească între Regele Mihai şi Timişoara. A ctitorit Catedrala, a înfiinţat Universitatea de Vest şi Filarmonica Banatului 

Fotografie inedită din anul 1946: Regele Mihai semnează actul sfinţirii Catedralei Mitropolitane din Timişoara