Stănescu, printre preşedinţii de Consiliu Judeţean cel mai bine remuneraţi din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful judeţului Olt se află pe locul 7 în topul salariilor preşedinţilor de consilii judeţene şi printre cei cinci ale căror salarii au crescut în 2010 faţă de 2009.

4.643 de lei pe lună a încasat în 2009 preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu. Deşi salariile bugetarilor au scăzut cu 25% anul trecut, cel al preşedintelui a crescut cu 4,3%, ajungând la 4841 de lei pe lună. Cu asemenea salariu, Stănescu este plasat într-un top realizat de econtext.ro pe locul 7 la nivel naţional, aflându-se printre cei cinci preşedinţi ale căror lefuri au înregistrat creşteri şi nu scăderi.

VEZI AICI TOPUL


Realizatorul topului precizează că a luat în calcul salariile nete, iar datele provin din declaraţiile de avere ale edililor locali.
Cel mai mare salariu lunar din ţară a fost încasat de către Lokodi Edita, şefa Consiliului Judeţean Mureş- 7.496 de lei în 2010 şi 7.963 lei în 2009. Pe ultimul loc în top se situează Liviu Rusu, preşedintele Consiliului Judeţean din Bistriţa Năsăud, care a încasat aproape jumătate din cât ia şefa Mureşului.

Darius Vâlcov, printre ultimii primari de municipii reşedinţă de judeţ din ţară

Vâlcov cu puterea, Stănescu şi cu averea